Heval Kemal YILMAZ
Makine Mühendisliği
Yıldız Teknik Üniversitesi
Yıldız’ın yeni akademik takvimi karşısında düşüncelerim oldukça karışık. Dönemlerin kısaltılmasını mantıklı bulsam da sürecin nasıl işleyeceğine dair bize hiçbir bilgi verilmedi. Bu kadar kısa bir sürede ders başına 3 sınav nasıl yapılacak, sınav sayıları 2’ye mi düşürülecek, belli değil. Değişikliğin yapılacağını sadece bir anda yayımlanan akademik takvimden öğrendik; ortada resmi bir açıklama dahi yok. Öğrencilerin birer yetişkin birey olduğu kabul edilmedikçe ve iletişim ihtiyacımıza saygı duyulmadıkça bizden yapıcı bir karşılık bekleyemezler. Her öğrencinin dönemini önceden planlayabilmesi gerekirken, bu tarz belirsizlikler yüzünden geleceğe dönük hiçbir plan yapamıyoruz.
Üniversitenin işi yine öğrencilerin sırtında
Kendi bölümüm özelinde konuşmam gerekirse, Makine Mühendisliği'nin ders programı her zamanki gibi, paylaşılması gereken tarihten günler sonra paylaşıldı. Sonra yüklenen belge silinip tekrar yüklendi. Derslerin isimleri yerine sadece kodları yer aldığı için öğrenciler oturup tüm listeyi baştan düzenlemek, yani üniversitenin yapması gereken işi sırtlanmak zorunda kaldı. Üstelik bunun sonucunda da zorunlu bölüm derslerinin birbiriyle çakıştığı ortaya çıktı. Yani mevcut programla devam edildiği takdirde kimse dönemini eksiksiz tamamlayamayacak ve mezuniyetler bir sonraki seneye sarkacak.
Üniversitede yapılan değişiklik ve güncellemelerin öğrencilerin yararı gözetilerek değil, bambaşka amaçlarla yapıldığı çok açık. Bunca karmaşanın içinden kendi çabamızla mezun olmaya çalışmak yerine, biz öğrencilerin işini kolaylaştıracak düzenli bir sistem içerisinde mezun edilmemiz gerekmez mi? Üniversitenin bize halihazırda sunması gereken hiçbir imkânı sunmaması, nitelikli eğitim hakkımızı söke söke almayı zorunlu kılıyor.
Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et