15. Beyoğlu Sahaf Festivali başladı
Nadir kitaplar, sahaf mezatları, edebiyat ve kent kültürü üzerine söyleşiler ile müzik dinletilerinin yer aldığı 15. Beyoğlu Sahaf Festivali başladı. Eski Fransız Yetimhanesinde düzenlenen festival, 27 Eylül’e kadar sürecek.
Merve Tur
[email protected]
Nadir kitapların sergilendiği stantlar, sahaf mezatları, edebi söyleşiler ve müzik dinletilerinin yer aldığı 15. Beyoğlu Sahaf Festivali, Eski Fransız Yetimhanesinin bahçesinde başladı.
İstanbul’da düzenlenen Beyoğlu Sahaf Festivali, bu yıl 15’inci kez kitapseverlerle buluştu. Beyoğlu Belediyesi tarafından Eski Fransız Yetimhanesinin bahçesinde gerçekleştirilen festivalin açılış töreninin sunuculuğunu Başak İkiz üstlendi. Törene Beyoğlu Belediye Başkan Vekili Sefer Karaahmetoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Sahaflar Birliği Derneği Başkanı Emin Nedret İşli’nin yanı sıra vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar sahafların stantlarını ziyaret etti. Festival, Sahaflar Birliği Derneği Başkanı Emin Nedret İşli’nin "Cadde-i Kebir" söyleşisi ile başladı. Ardından Sedat Anar, Damla Anar ve Selahattin Anar’ın sunduğu "Beyoğlu’nda Santur Sesi" müzik dinletisi gerçekleştirildi.
“Nice yazarın izlerini taşıyan bir kent hafızasına sahibiz”
Beyoğlu Belediye Başkan Vekili Sefer Karaahmetoğlu, açılış konuşmasında Beyoğlu’nun sanat, edebiyat ve düşünce hayatındaki yerine dikkat çekerek, “Beyoğlu; yüzyıllardır sanatın, edebiyatın ve düşüncenin kalbinin attığı, nice hikayeye tanıklık etmiş özel bir kent. Nice yazarın, sanatçının ve düşünce insanının izlerini taşıyan bir kent hafızasına sahibiz. Bu hafızanın en kıymetli emanetçilerinden biri de hiç kuşkusuz sahaflarımız. Sahaflarımız; geçmişimizi, kültürümüzü ve kentimizin ruhunu bugüne taşıyan, bu hafızanın vefakar bekçileridir” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da festivalin Beyoğlu’nun kültürel belleği açısından taşıdığı öneme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Festival 27 Eylül’e kadar sürecek
Dokuz gün sürecek festival kapsamında edebiyat, tarih ve kent kültürü üzerine etkinlikler düzenlenecek. Programda Prof. Dr. Paolo Girardelli ile "19. Yüzyıl Beyoğlu Yangınları", Görgün Taner ve Yekta Kopan ile "Almak mı? Okumak mı?", Haluk Oral ile "Bir Kitap Arkeoloğu" söyleşilerinin yanı sıra Münadi Murat Uncu yönetiminde düzenlenecek geleneksel sahaf mezatı yer alıyor.
Deniz Bayrak ve Soulbrother Aykut’un "Analog Kaset" dinletileri ile Murat Meriç’in "'45’lik' Nostaljik Tınılar" performansı da programda yer alacak. Festival, 27 Eylül Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.
Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et