19.09.2026 16:09 / Güncelleme: 16:14

DEM Partili Hatimoğulları’ndan Demirtaş ve Öcalan açıklaması

Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Demirtaş'ın "Öcalan'ın misyonu başkadır, benimki başka" dediğini belirtti. Hatimoğulları, iki ismin süreçte oynadığı rollerinin farklı olduğunu ifade etti.

DEM Partili Hatimoğulları’ndan Demirtaş ve Öcalan açıklaması

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Özgür Özel’in “Bizim derdimiz Öcalan’ın eviyle değil, Demirtaş’ın yuvasına kavuşması” sözleri üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Özel, Yeni Arayış’a verdiği röportajda, “Biz birilerinin eve çıkmasını konuşmak yerine Demirtaş’ın evine kavuşmasını konuşmak isteriz. Demokratikleşmeye odaklanmak gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı. İlke TV’ye konuk olan Hatimoğulları, PKK lideri Öcalan ve Demirtaş’ın ‘süreç’te farklı rol ve misyonlarda yer aldıklarını söyledi.

“Öcalan ve Demirtaş’ın rolü ve misyonları farklı”

Öcalan ile Demirtaş’ın karşı karşıya getirilmesinin yanlış olduğunu belirten Hatimoğulları, “İkisinin bu mücadeledeki rolü ve misyonu farklı” şeklinde konuştu. Hatimoğulları, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile birlikte Demirtaş’ı tutuklu olduğu Edirne Cezaevi’nde ziyaret ettiklerini, aynı gün Figen Yüksekdağ ile de Kandıra Cezaevi’nde görüştüklerini aktararak, bu ziyaretlerin Demirtaş ile Öcalan’ın karşı karşıya getirildiği haberlerin yoğunlaştığı dönemde gerçekleştiğini vurguladı.

Demirtaş’a süreçteki rolüne ilişkin gazetecilere nasıl bir mesaj vermek istediğini sorduğunu aktaran Hatimoğulları, Demirtaş’ın yanıtına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Bugüne kadar Kürt hareketinin içinde bazı özneleri işte devlet diyebiliriz, farklı güçler diyebiliriz, farklı odaklar diyebiliriz, ne dersek diyelim ismine, bizim içimize oynama hali bugüne kadar oldu. Ve bu silahları susturma konusunda farklı aktörler sürüldü bugüne kadar. Ben PKK’ye ‘silah bırak’ çağrısı yaparsam karşılık bulmaz. Ama Öcalan yaparsa karşılık bulur. Çünkü o örgütü kendi kurmuştur. Oradaki ağırlığı, oradaki misyonu başkadır, benim misyonum başkadır. Ben sonuna kadar bu sürecin içindeyim, arkasındayım. Üzerime ne düşüyorsa dışardaysam dışarıda, cezaevindeysem cezaevinde ben bu sürece destek vereceğim.”

(Politika Servisi)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
19.09.2026 10:47 / Güncelleme: 13:54

Amedspor-Beşiktaş maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

Süper Lig’in 6. haftasında Amed Sportif Faaliyetler, sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek. Son dört resmi maçını kazanan siyah-beyazlılar, milli ara öncesi Diyarbakır'dan 3 puanla dönmek istiyor.

Amedspor-Beşiktaş maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

Fotoğraf: Diyarbakır stadı

19.09.2026 15:08

Suriye'de askeri noktada patlama: 11 asker hayatını kaybetti

Suriye Savunma Bakanlığı, Deyrizor’un batısındaki Ayyaş bölgesinde orduya ait bir askeri noktada meydana gelen patlamada 11 askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Patlamanın nedeni araştırılıyor.

Suriye'de askeri noktada patlama: 11 asker hayatını kaybetti

Fotoğraf: MA

19.09.2026 14:56 / Güncelleme: 14:59

Küba'da ulusal elektrik şebekesi yeniden devre dışı kaldı: ABD ablukasında 6'ncı büyük kesinti

Küba’da ocak ayından bu yana yaşanan en az altıncı büyük elektrik kesintisinin ardından Havana’daki yaklaşık 862 bin abonenin yalnızca yüzde 5'ine yeniden elektrik verilebilirken, milyonlarca kişinin hala karanlıkta kaldığı bildirildi.

Küba'da ulusal elektrik şebekesi yeniden devre dışı kaldı: ABD ablukasında 6'ncı büyük kesinti

Fotoğraf: ANKA

19.09.2026 07:50

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda tır şoförleri arasında kavgada 3 kişi yaralandı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçmek için bekleyen tırların karıştığı kazanın ardından şoförler arasında çıkan kavgada 3 kişi yaralandı.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda tır şoförleri arasında kavgada 3 kişi yaralandı

Fotoğraf: DHA

19.09.2026 15:05

Kuryenin kazada ölümüyle ilgili ceza almıştı: Tatil için gittiği Karadağ'da ölü bulundu

Manisa'da yaşayan Ege Karaaslan, tatil için gittiği Karadağ'da kaldığı evde arkadaşı tarafından ölü bulundu. Karaaslan, motokurye Hasan Emre'nin kazada ölümüyle ilgili ceza almıştı.

Kuryenin kazada ölümüyle ilgili ceza almıştı: Tatil için gittiği Karadağ'da ölü bulundu

Fotoğraf: DHA

19.09.2026 13:13 / Güncelleme: 13:15

Van merkezli bilirkişi soruşturmasında 4 kişi tutuklandı

Van merkezli 4 ilde yürütülen soruşturma kapsamında, bilirkişi raporlarını tarafların lehine gerçeğe aykırı şekilde düzenleyerek maddi menfaat sağladıkları iddia edilen 12 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Van merkezli bilirkişi soruşturmasında 4 kişi tutuklandı Fotoğraf: Esra Bilgin/AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!