18.09.2026 16:09

'Porkatal', Altın Portakal’da yarışacak

Sis Gürdal’ın yazıp yönettiği Türkiye-Fransa ortak yapımı “Porkatal”, 63. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması seçkisinde yer alacak.

“Porkatal”, Altın Portakal’da yarışacak

Merve Tur
[email protected]


Dünya prömiyerini 32. Saraybosna Film Festivali’nde gerçekleştiren Sis Gürdal’ın “Porkatal” filmi, festivalin Kısa Film Yarışması’ndan Jüri Özel Mansiyon Ödülü ile döndü. Film, 24-31 Ekim 2026 tarihleri arasında düzenlenecek 63. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması seçkisinde yer alacak.

Türkiye ve Fransa ortak yapımı filmin yapımcılığını Sinan Yusufoğlu ve Laure Dahout üstleniyor.

6 yaşındaki Engin’in hikayesi

“Porkatal”, doğduğu günden beri annesiyle cezaevinde yaşayan 6 yaşındaki Engin’i konu alıyor. Doğum gününde annesinden ayrılarak köye gönderilen Engin, yeni hayatına alışmaya çalışırken annesine yeniden kavuşmanın yollarını arıyor.

Filmde Engin karakterini Musab Yılmaz canlandırıyor. Naz Göktan, Nur Pera Abuç, Merdan Karataş, Tülay Akçakmak, İrfan Akçakmak ve Nazlı Benan Kaya da filmde rol alıyor.

Filmin görüntü yönetmenliğini Pablo Garrido Carreras, kurgusunu Sercan Sezgin ve Pablo Gómez-Pan, sanat yönetmenliğini Osman Özcan, müzik ve ses tasarımını ise Mert Çetinkaya üstleniyor.

16 dakika uzunluğundaki “Porkatal”, Sî Films ve Tiresias Film yapımı. Film, Sis Gürdal, Maya Films, Ajans Tuba Taçan, Orion, Alaz Film ve Bip TV ortaklığında hayata geçirildi.

Yapım, Fransa Ulusal Sinema Merkezi (CNC), SACEM, Ciclic Centre-Val de Loire, Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle tamamlandı.

Fotoğraf: “Porkatal” film afişi

Fotoğraf: “Porkatal” film afişi

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
18.09.2026 10:53 / Güncelleme: 11:12

Çiftçilerden mazot fiyatlarına tepki: 'Çalışarak fakirleşiyoruz'

Aydın'ın Nazilli ilçesinde çiftçiler, mazot ve girdi maliyetlerindeki artışın üretimi sürdürülemez hale getirdiğini belirterek, “Bu şartlarda çiftçinin ayakta durması mümkün değil, çiftçi çalışarak fakirleşiyor" dedi.

Çiftçilerden mazot fiyatlarına tepki: "Çalışarak fakirleşiyoruz"

Fotoğraf: ANKA

18.09.2026 13:13

İran’ın Taligan 2 nükleer tesisinde yeniden inşa çalışmaları başladı

İsrail’in daha önce hava saldırılarıyla hedef aldığı İran’daki Taligan 2 tesisinde yeniden inşa ve tahkimat çalışmalarının hızlandırıldığı ileri sürüldü.

İran’ın Taligan 2 nükleer tesisinde yeniden inşa çalışmaları başladı

Fotoğraf: Lukáš Lehotský/Unsplash

18.09.2026 12:06

Hakkari'deki şüpheli ölümler ve intiharlar Meclis gündeminde: DEM Partili Bartin, araştırma komisyonu kurulmasını istedi

DEM Parti Milletvekili Öznur Bartin, Hakkari'de artan intihar ve şüpheli ölümlerin incelenmesi için Meclis araştırması istedi. Bartin, kadın ve gençleri etkileyen ölümlerin ardındaki yapısal nedenlerin tespiti ve önlenmesi çağrısında bulundu.

Hakkari'deki şüpheli ölümler ve intiharlar Meclis gündeminde: DEM Partili Bartin, araştırma komisyonu kurulmasını istedi
18.09.2026 12:36

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgını: Hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 577’ye yükseldi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde 15 Mayıs'ta ilan edilen Ebola salgınında doğrulanmış vaka sayısı 7 bin 404'e, hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 577'ye yükseldi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgını: Hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 577’ye yükseldi

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!