'Taş ve Tüy' Türkiye prömiyerini 63. Altın Portakal'da yapacak
Ragıp Türk’ün ilk uzun metrajlı filmi "Taş ve Tüy", Türkiye prömiyerini 63. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapacak. Film, cezaevinden çıkan Nazire’nin yetiştirme yurdundaki oğluna kavuşma mücadelesini anlatıyor.
Merve Tur
[email protected]
Yönetmen Ragıp Türk’ün ilk uzun metrajlı filmi "Taş ve Tüy", Türkiye’deki ilk gösterimini 63. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleştirecek. Dünya prömiyerini Güney Kore'de düzenlenen Jeonju Uluslararası Film Festivali’nde yapan film, festivalin Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması kapsamında jüri karşısına çıkacak.
Yetiştirme yurdundaki oğluna kavuşma mücadelesi
"Bir Kelebeğin İntihar Denemeleri" ve "Tor" adlı ödüllü kısa filmleriyle tanınan Ragıp Türk’ün yazıp yönettiği yapım, cezaevinden tahliye olduktan sonra yetiştirme yurdundaki oğlunu geri almak için çabalayan Nazire’nin hayat mücadelesini odağına alıyor.

24-31 Ekim 2026 tarihleri arasında düzenlenecek 63. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışacak filmin başrolünde yer alan Melda Tuzluca, Nazire karakterine hayat veriyor. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Özgür Meriç, Onur Gözeten, Duygu Aktoprak, Emrah Özdemir, Tuğba Kürükoğlu, Ersen Karagöz ve Süleyman Karaahmet yer alıyor.
Yapımcılığını İris Tahhuşoğlu, Ragıp Türk ve Duygu Aktoprak’ın üstlendiği bir RA FILM yapımı olan "Taş ve Tüy"ün görüntü yönetmenliğini Emre Pekçakır, kurgusunu Naim Kanat, sanat yönetmenliğini ise Levent Uçma gerçekleştirdi.
Proje, geliştirme sürecinde 2022 yılında Antalya Film Forum’a katılmıştı.
Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et