16.09.2026 11:26 / Güncelleme: 11:29

Akbelen köylüleri Danıştay önünde: 'Topraklarımızı vermeyeceğiz'

Muğla Milas'ta, Akbelen Ormanı çevresinde 200 parsele yönelik acele kamulaştırma davası öncesi açıklama yapan köylüler, davanın yalnızca Akbelen'in değil, Türkiye'nin dört bir yanındaki köylülerin mücadelesi açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Akbelen köylüleri Danıştay önünde: “Topraklarımızı vermeyeceğiz”

Fotoğraf: Evrensel

Ankara - Muğla Milas’ta, Akbelen Ormanı çevresinde 200 parsele yönelik acele kamulaştırma davası Danıştay 6. Dairesi’nde görülüyor. Duruşma saatinden önce danıştay önünde toplanan maden ve enerji projelerinin kıyısında yaşayan köylüler basın açıklaması düzenlediler. Açıklamaya Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, TİP Ankara İl Başkanı Fırat Çoban, Yeni Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, EHP Ankara İl Başkanı Ilgın Gürses destek verdi.

Açıklamada söz alan İkizköy Muhtarı Nejla Işık görülecek davanın yalnızca Akbelen’in değil, Türkiye’nin dört bir yanındaki köylülerin mücadelesi açısından da önemli olduğunu vurgulayarak ‘Şu anda köylü yerin on kat dibine sokuluyor, topraklarımız dinamitlerle patlatılıyor Bizler zeytinimiz için, toprağımız için, geçmişimiz ve geleceğimizi yaşatmak için bugün burdayız. Ne ölümüze ne dirimize huzur var bu dünyada, ama bizler bu işten asla vazgeçmeyeceğiz’ ifadelerini kullandı.

“Termik santral yüzünden kanser hastası olduk”

Muğla Yatağanlı Şerifan Yücel açıklamada söz alarak, eşini kanserden kaybettiğini ve kendinisinin de kanser hastası olduğunu belirtti. 21 yıldır kanserle mücadele ettiğini belirten Yücel, eşinin de akciğerlerinin termik santral dumanından etkilendiğini söyledi. Yücel, ‘Eşim sigara dahi içmiyordu. Bütün termik zehrinden biz kanser hastası olduk’dedi.

Evlerinin ve mezarlarının maden faaliyetlerinden zarar gördüğünü ifade eden Yücel, ‘Evlerimizin altından girdiler, mezarlarımızı bitirdiler. Bütün mezarlarımız göçük altında. Biz her gün stres halinde yaşıyoruz’ dedi.

(Evrensel)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
16.09.2026 09:38 / Güncelleme: 11:09

Gram altın güne yükselişle başladı: Altın fiyatlarında son durum ne?

Güne yükselişle başlayan gram altın 6 bin 766 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 11 bin 97 liradan, Cumhuriyet altını 44 bin 186 liradan satılıyor.

Gram altın güne yükselişle başladı: Altın fiyatlarında son durum ne?

Fotoğraf: Zlaťáky.cz/Pexels

16.09.2026 09:15

ABD'nin İran operasyonunun maliyeti 38 milyar dolara ulaştı

ABD Kongresi Bütçe Ofisi, İran’a karşı yürütülen operasyonun 1 Ağustos itibarıyla Pentagon’a maliyetinin yaklaşık 38 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Raporda, ABD’nin silah stoklarının yıllarca zayıflayabileceği belirtildi.

ABD'nin İran operasyonunun maliyeti 38 milyar dolara ulaştı

Fotoğraf: ANKA

16.09.2026 10:05

ABD ordusu bir tekneyi daha batırdı

ABD ordusu, Doğu Pasifik'te uyuşturucu kaçakçılığını desteklediğini öne sürdüğü bir tekneye müdahale ederek batırdı. ABD'nin uyuşturucu kaçakçılığı iddiasıyla teknelere yönelik müdahaleleri "yargısız infaz" tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

ABD ordusu bir tekneyi daha batırdı

SOUTHCOM/Arşiv

16.09.2026 10:20

Litresi 100 TL'yi aşacak: Bu gece motorine 4,62 TL zam bekleniyor

Kızıldeniz'deki gelişmeler petrol fiyatlarını tırmandırırken, motorine bu gece 4 lira 62 kuruş zam bekleniyor. Yeni artışla motorinin litresi ilk kez 100 lira sınırını aşarak tabelalarda üç haneli dönemi başlatacak.

Litresi 100 TL'yi aşacak: Bu gece motorine 4,62 TL zam bekleniyor Fotoğraf: Pixabay
16.09.2026 08:03 / Güncelleme: 09:05

Los Angeles'ta NBC News kanalına ait helikopter düştü; 3 kişi hayatını kaybetti 1 kişi yaralandı

ABD'nin California eyaletinde NBC News kanalına ait helikopterin haber takibi sırasında düşmesi nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Los Angeles'ta NBC News kanalına ait helikopter düştü; 3 kişi hayatını kaybetti 1 kişi yaralandı

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!