Gazze'de İsrail'in saldırısında hasar gören bina çöktü; 5'i çocuk, 14 Filistinli yaşamını yitirdi
Gazze’de İsrail saldırılarında daha önce hasar gören 6 katlı binanın çökmesi sonucu 5'i çocuk 14 Filistinli yaşamını yitirdi, 14 kişi yaralandı. Enkaz altında kalanlara ulaşmak için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Fotoğraf: AA
Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun saldırılarında hasar gören 6 katlı bir binanın çökmesi sonucu 5'i çocuk 14 Filistinli yaşamını yitirdi, 14 kişi yaralandı. Enkaz altında kalan yaklaşık 100 kişiye ulaşmak için arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor
WAFA’nın haberine göre, Gazze kentinin güneybatısında, İsrail ordusunun saldırılarında daha önce hasar gören 6 katlı bina çöktü. İlk belirlemelere göre 5'i çocuk 14 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, İsrail ordusunun saldırılarında hasar gören binada 60'tan fazla kişinin yaşadığını aktardı.
Binada yaşayanların yanı sıra, yakınındaki çadırlarda kalan yerinden edilmiş Filistinliler de çökmeden etkilendi.
'Nereye gidelim, gidecek hiçbir yer yok'
Bölge sakini Ahmed Ebu Kuveyk, çöken binada yaşayanlara işaret ederek, şunları söyledi:
"Burada bulunan insanlar yani nereye gideceğini bilmiyordu. Onlara söyledik, birden fazla kez çıkmaları için uyardık ama 'nereye gidelim, gidecek hiçbir yer yok' diyorlardı."
Yerinden edilen Filistinlilerin barınacak yer için para ödeme imkanının bulunmadığını söyleyen Ebu Kuveyk, binadakilerin başka seçeneği kalmadığı için hasarlı binaya sığındığını vurguladı.
İsrail’in temel ihtiyaç malzemelerinin girişini kısıtladığı Gazze'de, arama kurtarma ekipleri, ekipman ve iş makinelerinin yetersizliğine rağmen enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor.
(AA)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et