15.09.2026 13:37

İbrahim Örs’ün 'Dünyanın Halleri' sergisi Metrohan’da ziyarete açıldı

Beyoğlu’nun tarihi yapılarından Metrohan, ressam İbrahim Örs’ün "Dünyanın Halleri" başlıklı sergisine ev sahipliği yapmaya başladı. Sergi 1 Aralık 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

İbrahim Örs’ün "Dünyanın Halleri" sergisi Metrohan’da ziyarete açıldı

Merve Tur
[email protected]


Beyoğlu’nun tarihi yapılarından Metrohan, Türk resminde 1968 kuşağının önde gelen figüratif temsilcilerinden ressam İbrahim Örs’ün "Dünyanın Halleri" başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor. İBB Kültür ve İBB Miras iş birliğiyle düzenlenen sergi, sanatçının farklı dönemlerine ait sanatsal üretimini sanatseverlerle buluşturuyor.

Aile koleksiyonundan 62 eser ilk kez bir arada

Sergi, sanatçının aile koleksiyonunda özenle korunan 62 eser üzerinden kurgulandı. İbrahim Örs’ün insan, doğa, hayvan ve gündelik nesneleri kendine has üslubuyla ele aldığı seçkide, "Otoportre", "Bedri Rahmi Eyüboğlu", "Bodil Örs" ve "Atatürk" gibi portrelerin yanı sıra eller, ayaklar, boğalar, atlar ve kuş betimlemeleri dikkat çekiyor. Eserler, sanatçının neyi resmettiğinden ziyade dünyayı nasıl algıladığına odaklanan görsel bir bütünlük sunuyor.

1965-1971 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun öğrencisi ve asistanı olarak yetişen Örs, toplumsal gözlemlerini zamanla kişisel bir plastik dile dönüştürdü. 1980’li yıllardan itibaren çalışmalarında belirginleşen soyutlama anlayışı, katmanlı yüzeyler, kıvrımlı hatlar ve ritmik deformasyonlar, sanatçının tuvalindeki temel yapı taşlarını oluşturdu.

1 Aralık’a kadar ücretsiz gezilebilecek

"İbrahim Örs: Dünyanın Halleri" sergisi, 1 Aralık 2026 tarihine kadar Metrohan’ın birinci katında görülebilecek. Sergi, pazartesi günleri hariç haftanın her günü 10.00 - 18.00 saatleri arasında tüm ziyaretçilere açık ve ücretsiz olacak.

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
15.09.2026 06:32

Serin hava geliyor: Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok ilde sağanak yağış uyarısı

Yurt genelinde parçalı bulutlu hava etkisini sürdürürken; İstanbul ve Kırklareli'de öğle, İzmir ve Manisa'da gece saatlerinde gök gürültülü sağanak geçişleri yaşanacak.

Serin hava geliyor: Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok ilde sağanak yağış uyarısı

Fotoğraf: Alvin Leopold/Unsplash

15.09.2026 13:10 / Güncelleme: 13:12

Çin'den ABD'ye uzayda silahlanmayı durdurma çağrısı

ABD Hava Kuvvetleri'nin yörüngede bir uzay silahı bulundurduğunu doğrulamasına ilişkin konuşan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Jiakun, ABD'ye uzayda askeri gücünü genişletmeyi durdurma çağrısı yaptı.

Çin'den ABD'ye uzayda silahlanmayı durdurma çağrısı

Fotoğraf: DHA

15.09.2026 09:43 / Güncelleme: 11:21

Sebze meyve hallerinin büyük tedarikçi firmalarına operasyon: 41 firmanın yöneticisi hakkında gözaltı kararı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, yaş sebze ve meyve piyasasında fiyatları yukarı yönlü manipüle ettikleri gerekçesiyle 41 büyük dağıtıcı firmanın 41 yöneticisi hakkında gözaltı kararı verildiğini, 22 ilde 109 iş yeri ve ikamette arama yapıldığını bildirdi.

Sebze meyve hallerinin büyük tedarikçi firmalarına operasyon: 41 firmanın yöneticisi hakkında gözaltı kararı

Fotoğraf: Kübra Kırımlı/Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!