12.09.2026 14:55

Boşanmak istediği erkek tarafından saldırıya uğramıştı: 2 bacağını kaybetti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde boşanmak istediği Veli K. tarafından av tüfeğiyle vurulan Hatice K’nin iki bacağı ampute edildi. Hatice K, 22 Eylül’de görülecek duruşma öncesi “En ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

Boşanmak istediği erkek tarafından saldırıya uğramıştı: 2 bacağını kaybetti

 

Muğla — Muğla’nın Fethiye ilçesinde boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından av tüfeğiyle vurulan Hatice K. (43), iki bacağını kaybetti. Hastane odasında adalet ve protez bacak desteği çağrısında bulunan Hatice K, "Sırf boşanmak istediğim için vuruldum. Beni yatağa mahkum eden caninin en ağır cezayı almasını istiyorum" dedi.

Fethiye’de 24 Ocak tarihinde meydana gelen olayda, Hatice K. (43), bir kahvehanede bulunduğu sırada boşanma aşamasında olduğu Veli K.’nin (46) av tüfeğiyle düzenlediği silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan kadın, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

İki bacağı da ampute edildi

Hastanede 3 hafta boyunca yoğun bakımda tedavi gören Hatice K’nin sol bacağı doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak kesildi. Sağ bacağını kurtarmak için yürütülen 7,5 aylık yoğun tedavi sürecinde de doku ve sinir kayıpları nedeniyle başarı sağlanamadı. Av tüfeğinden çıkan saçmaların bacak genelinde doku ölümüne yol açması üzerine sağ bacak da geçtiğimiz günlerde ameliyatla ampute edildi.

"Protez bacak için yardım bekliyorum"

Hatice K, doktorların ve sağlık çalışanlarının bacaklarını kurtarmak için büyük çaba sarf ettiğini söyledi. Kesilen bacağında enfeksiyon oluşmaması durumunda kısa süre içinde taburcu edileceğini belirten Hatice K, şu ifadeleri kullandı:

"24 Ocak'ta eşim olan Veli Katranç tarafından, bacaklarımdan acımasızca vuruldum. İlk sol bacağım kesildi. 7,5 aylık tedavinin sonucunda sağ bacağım da hiçbir tedaviye yanıt vermedi. O yüzden o da kesildi. Şu anda hastanede tedavi görmekteyim. Psikolojik de tedavi görüyorum. Sadece tek olumlu tarafı yakında evime gidecek olmam. Aileme kavuşacağım. Bir bacağımı protez beklerken şimdi iki bacağımı birden protez bekliyorum. Yani kullanmak zorundayım."

Olay anını da anlatan Hatice K, saldırının kahvehane önünde gerçekleştiğini belirterek, şöyle konuştu;

"Fethiye merkezde bir kahvehanenin önündeydim. Tanıdığım bir abiyle konuşuyordum. O sırada geldi ve orada bir sürü insan vardı. Onlar da zarar görebilirdi. Herkesin kaçışmasıyla ben de içeri kaçtım. Arkamdan gelerek beni acımasızca, gözünü kırpmadan, eli bile titremeden bacaklarımdan vurdu. 3 sefer ateş etti. Onun sonucunda da bacaklarımı kaybettim."

"Verilecek ceza emsal teşkil etmeli"

İkinci duruşması 22 Eylül’de görülecek olan davada Hatice K, sanığın en ağır cezayı almasını istediğini söyledi. Hatice K, "22 Eylül'de duruşmam var. Duruşmada onun en ağır cezayı almasını istiyorum. Bütün kadınlardan, bütün herkesten destek bekliyorum. En ağır cezayı almasını istiyorum. Çünkü ben böyle bir şeyi hak etmedim. Benim tek istediğim şey boşanmak. Bir kadın boşanmak istediği için başına bunların gelmemesi gerekiyor. Herkesten destek bekliyorum" dedi.

(ANKA)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
12.09.2026 11:31

İstanbul’da kiralık sosyal konut başvuruları pazartesi başlıyor

İstanbul'da hayata geçirilecek kiralık sosyal konut projesinin ilk etabında 1071 konut, aylık 10 bin liradan başlayan fiyatlarla 3 yıl süreyle kiralanacak.

İstanbul’da kiralık sosyal konut başvuruları pazartesi başlıyor

Fotoğraf: ANKA

12.09.2026 10:43

CHP’de kongre takvimi açıklandı

CHP'de 28 Eylül'de başlayacak kongre süreci, 2027 baharında yapılacak kurultayla tamamlanacak. Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığının değerlendirildiği partide, sürecin işleyişinde Yargıtay'ın vereceği mutlak butlan kararı belirleyici olacak.

CHP’de kongre takvimi açıklandı

Fotoğraf: ANKA

12.09.2026 14:29

Küçükçekmece'de su tankerinin çarptığı kadın hayatını kaybetti

Küçükçekmece’de yolun karşısına geçmeye çalışan bir kadın, belediyeye ait su tankerinin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Sürücü emniyete götürülürken, kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Küçükçekmece'de su tankerinin çarptığı kadın hayatını kaybetti
12.09.2026 14:00

Kuyucak’ta üretici susuzlukla karşı karşıya: Şu ana kadar yapmış olduğumuz bütün masraf çöp

Aydın’ın Kuyucak ilçesinde üreticiler, zeytin, portakal, mısır ve silajlık ürünler için bir kez daha sulama suyu verilmesini istedi. Üreticiler, suyun ulaştırılmaması halinde hasat öncesi büyük kayıp yaşayacaklarını söyledi.

Kuyucak’ta üretici susuzlukla karşı karşıya: Şu ana kadar yapmış olduğumuz bütün masraf çöp

Fotoğraf: ANKA

12.09.2026 10:37 / Güncelleme: 10:41

AYM Başkanı Kadir Özkaya: Tayfun Kahraman kararında iki yönden ihlal tespit edildi

AYM Başkanı Kadir Özkaya, Gezi davası hükümlüsü Tayfun Kahraman'ın başvurusunda hem adil yargılanma hakkının hem de bireysel başvuru hakkının ihlal edildiğine karar verildiğini belirterek, kararın gerekçesinin yayımlanma sürecinde olduğunu söyledi.

AYM Başkanı Kadir Özkaya: Tayfun Kahraman kararında iki yönden ihlal tespit edildi
12.09.2026 11:52 / Güncelleme: 14:31

Cumhurbaşkanlığının deltayı daraltma girişimine bilimsel ret: Büyük Menderes Deltası için verilen koruma kararını Danıştay bozdu

Danıştay, Büyük Menderes Deltası Doğal Sit Alanı'nın koruma statüsünü değiştiren Cumhurbaşkanlığı kararının yürütmesini durdurdu. Gerekçede, kararın sulak alanı olumsuz etkileyeceği ve alandaki doğal ekosisteme zarar vereceği tespitleri yapıldı.

Cumhurbaşkanlığının deltayı daraltma girişimine bilimsel ret: Büyük Menderes Deltası için verilen koruma kararını Danıştay bozdu

Fotoğraf: Özer Akdemir/Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!