10.09.2026 13:36

Rutte: 'Rusya güçlü görünmeye çalışıyor ancak biz daha güçlüyüz'

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Rusya’nın eylemlerinin “zayıflık işareti” olduğunu savundu. Rutte, Rusya’nın Ukrayna’da hedeflerine ulaşamadığını ileri sürerek NATO’nun Ukrayna’ya desteğini artıracağını söyledi.

Rutte: “Rusya güçlü görünmeye çalışıyor ancak biz daha güçlüyüz” NATO Genel Sekreteri Mark Rutte |Fotoğraf: DHA

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Almanya’nın başkenti Berlin’de Dışişleri Bakanı Johann Wadephul ile yaptığı görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulundu.

Rutte, NATO’nun Almanya’nın Leipzig kentinde yaşandığını ileri sürdüğü “hibrit saldırı” sonrasında Almanya ile dayanışma içinde olduğunu söyledi. Almanya’nın müdahalesini “kararlı ve dengeli” olarak nitelendiren Rutte, diğer NATO müttefiklerinin de Berlin’e destek verdiğini belirtti.

Rutte, NATO’nun dayanışma anlayışını “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” sözleriyle ifade etti.

“Rusya NATO’yu bölmek istiyor”

Rusya’nın NATO ülkeleri arasındaki birlik ve dayanışmayı zayıflatmayı amaçladığını öne süren Rutte, buna rağmen İttifakın birlik içinde hareket etmeyi sürdüreceğini söyledi.

Rutte, Moskova’nın aynı zamanda NATO ülkelerinin Ukrayna’ya verdiği desteği engellemeye çalıştığını savundu.

“Ancak biz Ukrayna’ya daha fazla destek vereceğiz. Rusya güçlü görünmeye çalışıyor ancak biz daha güçlüyüz” diyen Rutte, NATO ülkelerinin Ukrayna’ya desteğinin süreceği mesajını verdi.

“Rusya’ya bedel ödetiyoruz”

Rutte, NATO müttefiklerinin Rusya’nın “gölge filosu” olarak tanımladığı tanker ve gemilere karşı önlemler aldığını belirterek Moskova’ya ekonomik ve siyasi açıdan “bedel ödetildiğini” savundu.

NATO’nun Baltık Denizi’nde kuvvet konuşlandırılması da dahil olmak üzere kritik altyapının korunmasına yönelik çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Rutte, Rusya’nın faaliyetlerinin ittifak açısından tehdit oluşturduğunu ileri sürdü.

“Rusya istediğini elde edemiyor”

Rutte, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşta hedeflerine ulaşamadığını iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

“Rusya’nın eylemleri, bir zayıflık işareti ve Ukrayna’da istediğini elde edemediğinin göstergesidir. Buna karşılık Ukrayna her gün kararlılığını ortaya koymaktadır.”

Rutte’nin açıklamaları, NATO’nun Rusya’ya karşı caydırıcılık ve Ukrayna’ya askeri-siyasi desteği sürdürme politikasının devam edeceği mesajını içeriyor.

(Dış Haberler)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
10.09.2026 09:27

Yumurtalardan bulaşan salmonella salgını büyüyor: 318 kişi hastalandı

Belçika'da yumurtalardan kaynaklanan salmonella salgınında vaka sayısı 318'e yükseldi. Yetkililer, riskli yumurtaların tüketilmemesi ve satın alınan ürünlerin iade edilmesi çağrısında bulundu.

Yumurtalardan bulaşan salmonella salgını büyüyor: 318 kişi hastalandı

Fotoğraf: engin akyurt/Unsplash

10.09.2026 11:54

Köprü ve otoyol özelleştirilmesi: Yabancı ve yerli tekeller sıraya girdi

Özelleştirilecek köprü, otoyolları için Fransızlar yoğun bir mesai verdiği, İspanyol, Japon ve Güney Koreli tekellerin de ilgi gösterdiği ifade edildi. Yabancı yatırımcıların, yerli şirketlerle konsorsiyum kurarak ihaleye gireceği bildirildi.

Köprü ve otoyol özelleştirilmesi: Yabancı ve yerli tekeller sıraya girdi

Fotoğraf: ANKA

10.09.2026 07:22

Adana'da otoyol kenarında çürümüş erkek cesedi bulundu

Adana'da TAG Otoyolu kenarında çürümeye başlamış bir erkek cesedi bulundu. Üzerinden kimlik çıkmayan şahsın kesin ölüm nedeni ve kimliği otopsinin ardından netlik kazanacak.

Adana'da otoyol kenarında çürümüş erkek cesedi bulundu

Fotoğraf: DHA

10.09.2026 08:55

Trabzonspor’un gündeminde Stefano Pioli var

Fatih Tekke ile yollarını ayıran Trabzonspor’da teknik direktör adayları arasına Stefano Pioli de eklendi. Bordo-mavili yönetimin, Milan’la Serie A şampiyonluğu yaşayan İtalyan teknik direktörle görüşeceği belirtildi.

Trabzonspor’un gündeminde Stefano Pioli var

Fotoğraf: Fiorentina

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!