08.09.2026 13:08 / Güncelleme: 13:11

Mansur Yavaş Kılıçdaroğlu'nun davetini reddetti

Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş, CHP’den gelen resepsiyon davetine katılmayacağını iletti.

Mansur Yavaş Kılıçdaroğlu'nun davetini reddetti

Fotoğraf: ANKA

Mahkeme kararı ile yönetime gelen CHP Genel Merkezinin, 9 Eylül resepsiyona çağırdığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, daveti reddetti.

Mahkeme kararı ile göreve getirilen Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin yönettiği CHP, partinin 103 kuruluş yıl dönümü sebebiyle 9 Eylül’de resepsiyon düzenleyecek.

CHP, 9 Eylül saat 19.00’da başlayacak resepsiyon için çeşitli isimleri davet ederken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ise bu daveti reddettiği öğrenildi. Yavaş’a yakın isimler, “Mevcut pozisyonunu muhafaza ediyor. Bir taraf olmayacak” açıklamasını yaptı.

(Politika Servisi)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
08.09.2026 06:14

Meteoroloji'den çifte uyarı: Marmara ve Ege kuvvetli rüzgara, Karadeniz yağmura teslim

Karadeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Marmara ve Ege'de rüzgarın hızı saatte 60 kilometreyi bulacak. İç ve doğu kesimlerde ise hava sıcaklığı 4 ila 6 derece artacak.

Meteoroloji'den çifte uyarı: Marmara ve Ege kuvvetli rüzgara, Karadeniz yağmura teslim

Fotoğraf: Alex Souza/Pexels

08.09.2026 10:59 / Güncelleme: 11:30

Abhazyalı sanatçı Batal Capua’nın 'Son Sürgün' sergisi Ankara’da sanatseverlerle buluştu

Abhaz sanatçı Batal Capua’nın “Son Sürgün” (Аҵынҵәарах) başlıklı resim sergisi, Ankara Zafer Güzel Sanatlar Galerisi’nde başladı. Sergi 13 Eylül 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Abhazyalı sanatçı Batal Capua’nın “Son Sürgün” sergisi Ankara’da sanatseverlerle buluştu
08.09.2026 10:58 / Güncelleme: 12:52

Geçim kıskacı büyüyor: Bireysel borçların toplamı 7,3 trilyon TL'ye dayandı

Bankalara olan bireysel kredi ve kredi kartı borcu tek haftada 130 milyar TL artarak 7 trilyon 284 milyar TL'ye yükseldi. OVP'de enflasyon hedefleri şaşarken, yurttaşların yıl başından bu yana biriken borç yükü 1,4 trilyon TL'yi buldu.

Geçim kıskacı büyüyor: Bireysel borçların toplamı 7,3 trilyon TL'ye dayandı

Fotoğraf: Beyzaa Yurtkuran/Pexels

08.09.2026 05:58

Yurt dışından İsrail'e geri dönenlerin sayısı 2025'te yüzde 58 azaldı

İsrail Meclisi verilerine göre, yurt dışından ülkeye dönenlerin sayısı düştü. Yaklaşık 1 milyon İsrailli yurt dışında yaşarken, göç edenlerin ilk sırasında ABD yer aldı. Onu İngiltere, Kanada ve Fransa izledi.

Yurt dışından İsrail'e geri dönenlerin sayısı 2025'te yüzde 58 azaldı

Fotoğraf: Briana Tozour/Unsplash

08.09.2026 09:51 / Güncelleme: 10:32

İstanbul'da IŞİD'e finansman sağlayanlara operasyon: 9 gözaltı

MASAK verileri doğrultusunda IŞİD'e para aktardığı öne sürülen şüphelilere yönelik İstanbul'da operasyon düzenledi, 9 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da IŞİD'e finansman sağlayanlara operasyon: 9 gözaltı

Fotoğraf: DHA

08.09.2026 09:21 / Güncelleme: 13:05

Üsküdar'da yeniden başkan vekili seçiliyor: AKP'nin adayı ilk üç turu önde tamamladı

Üsküdar Belediyesinde mahkeme kararıyla tekrarlanan başkan vekilliği seçimi bugün saat 09.00'da başladı. Mecliste CHP ve Yeni Parti ortak hareket ederken, ilk üç turu AKP'nin adayı Dündar Ziya Gültekin önde tamamladı.

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!