06.09.2026 15:18 / Güncelleme: 16:05

Serhat Kılıç'ın rol arkadaşından tepki: 'Ailesine ve hatırasına saygısızlık'

Kağıthane'deki evinde ölü bulunan oyuncu Serhat Mustafa Kılıç için Adli Tıp Kurumu'na gelen rol arkadaşı Şoray Uzun, cenazenin Ankara'dan gelecek ailesine teslim edileceğini belirterek ölümle ilgili asılsız paylaşımlara tepki gösterdi.

Serhat Kılıç'ın rol arkadaşından tepki: 'Ailesine ve hatırasına saygısızlık'

Fotoğraf: "Seksenler" dizisinden bir sahne

Oyuncu Serhat Mustafa Kılıç, dün İstanbul Kağıthane'deki evinde kız arkadaşı tarafından ölü bulundu. 51 yaşındaki oyuncunun yaşamını yitirmesine ilişkin olayla ilgili soruşturma başlatılırken Kılıç'ın ani ölümü sonrası sosyal medyada çok sayıda iddia ve yorum paylaşılmaya başlandı.

“Seksenler” dizisinde Serhat Kılıç ile uzun yıllar kamera karşısına geçen Şoray Uzun, arkadaşında veda etmek için Adli Tıp Kurumu geldi. Uzun burada basın mensuplarına açıklama yaptı.

Otopsi işleminin tamamlandığını söyleyen Şoray Uzun, “Otopsi işlemi bitmiş, ailesi Ankara'da, sabah gelip buradan alacak. Çok üzgünüz... Evine yetişemedim, bu saatte yapacak bir şey de yok ama vedalaşmak için geldim.” dedi.

İddialara tepki gösterdi

Serhat Kılıç'ın ölümünün ardından sosyal medyada ve bazı haberlerde yer alan iddialara da değinen Şoray Uzun, henüz kesinleşmemiş bilgilerin paylaşılmasına tepki gösterdi. Uzun, arkadaşının ailesine ve hatırasına saygı gösterilmesini istedi.

Uzun, Serhat Kılıç'ın ölümüne ilişkin oluşan bilgi kirliliğini işaret ederek, “Bu bilgileri paylaşmak, Serhat’ın ailesine de hatırasına da saygısızlık olur. Varsayımları gerçek gibi sunmak hiçbir etik değerle bağdaşmıyor. Tahminlerle ilgili yorumları bu kadar hoyratça paylaşmamak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 "Ömrümüzün son 10 senesi..."

Şoray Uzun, arkadaşının ölüm haberinin ardından yaptığı paylaşımda birlikte geçirdikleri yılları anlatarak, Kılıç'a şu sözlerle veda etmişti:

“Ömrümüzün on yılını beraber geçirdik. Güldük, ağladık, kavga ettik, barıştık, sabahladık, uzun uzun dertleştik, uzun uzun sustuk. Şarkılar söyledik. Tabii sen çok daha güzel söyledin. Ben karşılıklı oynarken bazen seni seyrederken repliğimi unuttum. Huzur içinde uyu.”

(Haber Merkezi)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
06.09.2026 12:25

Avrupa Voleybol Şampiyonası finali: Türkiye-İtalya maçı saat kaçta, hangi kanalda?

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde İtalya ile karşılaşacak. Türkiye-İtalya finali saat 19.00’da başlayacak ve TRT 1’den canlı yayımlanacak.

Avrupa Voleybol Şampiyonası finali: Türkiye-İtalya maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Fotoğraf: Türkiye Voleybol Federasyonu

06.09.2026 11:25 / Güncelleme: 11:39

Yeni eğitim yılı uyum haftasıyla açılıyor: 1 ve 5'inci sınıflara 'Okula Uyum Haftası'

Okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıflar için "Okula Uyum Haftası" yarın başlıyor. 11 Eylül'e kadar sürecek uyum sürecinde, kamuda çalışan velilerden birine talep etmesi halinde günde 3 saate kadar idari izin verilebilecek.

Yeni eğitim yılı uyum haftasıyla açılıyor: 1 ve 5'inci sınıflara 'Okula Uyum Haftası'
06.09.2026 15:34

Osimhen'in sakatlığında son durum: Kaç hafta yok, hangi maçları kaçıracak?

Galatasaray'ın yıldızı Victor Osimhen, Başakşehir maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle en az 3 hafta sahalardan uzak kalacak. Nijeryalı futbolcunun kaçırması beklenen maçlar belli oldu.

Osimhen'in sakatlığında son durum: Kaç hafta yok, hangi maçları kaçıracak?

Metin Aktaş/AA

06.09.2026 10:04 / Güncelleme: 10:48

Açlık grevindeki Küresel Sumud Filosu üyesinin sağlık durumunun kötüleşti

Mornagiye Cezaevi'nde açlık grevini sürdüren KSF üyesi Vail Nevvar'ın sağlık durumunun kritik olduğu bildirildi. Aktivistlerin serbest bırakılmasını isteyen KSF, davanın "siyasi saikli" olduğunu belirterek acil tıbbi müdahale talep etti.

Açlık grevindeki Küresel Sumud Filosu üyesinin sağlık durumunun kötüleşti

Fotoğraf: @GlobalSumudF/X

06.09.2026 14:27 / Güncelleme: 14:39

Ege’nin iki yakasından ortak ses: Barış

Uluslararası Midilli Barış Festivali, Ege’nin iki yakasından yerel yöneticileri, gazetecileri ve sanatçıları buluşturdu. Etkinlikte savaş ve kutuplaşmaya karşı halklar arası dayanışma, barış gazeteciliği ve ortak yaşam çağrısı öne çıktı.

Ege’nin iki yakasından ortak ses: Barış

Fotoğraf: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!