03.09.2026 01:26

Eğitim-İş'ten MEB'e norm fazlası ve resen atama tepkisi: Plansızlığın bedeli öğretmene ödetilemez

Eğitim-İş Genel Sekreteri Seher Ergin, öğretmenlerin norm fazlası ve resen atama uygulamalarında yaşadığı sorunlara ilişkin tepki göstererek, "Plansızlık Bakanlığı'nın, bedeli öğretmenin olamaz" dedi.

Eğitim-İş'ten MEB'e norm fazlası ve resen atama tepkisi: Plansızlığın bedeli öğretmene ödetilemez

Fotoğraf: ANKA

Ankara - Eğitim-İş Genel Sekreteri Seher Ergin, öğretmenlerin norm fazlası ve resen atama uygulamalarında yaşadığı sorunlara ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, tüm boş normların tercihe açılması, mazeret tayinlerinde il ve gerektiğinde ilçe emri uygulanmasını istedi. Ergin, "Plansızlık Bakanlığın, bedeli öğretmenin olamaz" dedi.

Ergin, öğretmenlerden gelen talepleri topladıklarını, bunları resmi başvurular ve görüşmeler yoluyla Milli Eğitim Bakanlığı’na defalarca ilettiklerini ancak sorunların çözülmediğini belirtti. Bakanlığa çağrıda bulunan Ergin, şunları söyledi:

"Öğretmenlerimizin sahadan ilettiği talepleri topladık, değerlendirdik; Millî Eğitim Bakanlığı’na defalarca taşıdık. Resmî başvurular yaptık, Bakanlık yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdik, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için somut taleplerimizi ilgili birimlere ilettik. Ancak Bakanlık, öğretmenlerin sesini ve taleplerini yine duymazdan geliyor.

Bir okulda öğretmen açığı varken başka bir okulda öğretmenin norm fazlası ilan edilmesi; boş normlar bulunmasına rağmen kontenjanların tercih ekranlarına açılmaması, öğretmenlerin ailelerinden kilometrelerce uzağa resen atanması kabul edilemez. Öğretmenlerin yaşamı son dakika kararlarıyla, hatalı norm hesaplarıyla ve belirsiz takvimlerle yönetilemez.

Bir kez daha Millî Eğitim Bakanlığı’na sesleniyoruz: Atamalar gerçek ihtiyaca göre yapılmalı, tüm boş normlar tercihe açılmalı, mazeret tayinlerinde il ve gerektiğinde ilçe emri uygulanmalı, sürgün niteliğindeki resen atamalara son verilmelidir. Plansızlık Bakanlığın, bedeli öğretmenin olamaz! Eğitim-İş olarak taleplerimiz karşılık bulana kadar idari ve hukuksal mücadelemizi sürdüreceğiz."

(ANKA)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
02.09.2026 13:49 / Güncelleme: 14:22

Din istismarıyla milyonluk vurgun: 'Hoca' lakaplı dolandırıcının 111 icra dosyası olduğu ortaya çıktı

"Hoca" lakabıyla tanınan Mahmut O.'nun, dini duyguları ve akrabalık bağlarını kullanarak çok sayıda kişiyi milyonlarca lira dolandırdığı öne sürüldü. 111 icra dosyası bulunan şahsın geride onlarca mağdur bıraktığı ortaya çıktı.

Din istismarıyla milyonluk vurgun: 'Hoca' lakaplı dolandırıcının 111 icra dosyası olduğu ortaya çıktı

Fotoğraf: DHA

02.09.2026 18:58 / Güncelleme: 19:01

Bekayi’den ABD ordusunun 'sivilleri hedef almayız' iddiasına tepki: Sirik bir hikaye değil. Siviller gerçek. Kurbanlar gerçek

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi, ABD'nin Sirik kentindeki düğün evine saldırısında sivillerin ölümüyle ilgili ABD’nin “sivilleri hedef almayız” iddiasına tepki göstererek “Sirik bir hikaye değil. Siviller gerçek. Kurbanlar gerçek.” dedi.

Bekayi’den ABD ordusunun "sivilleri hedef almayız" iddiasına tepki: Sirik bir hikaye değil. Siviller gerçek. Kurbanlar gerçek

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!