İfadeye çağrılan Melih Gökçek'in adliyeye gideceği gün belli oldu
Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 4 Eylül Cuma günü adliyeye gideceği bildirildi.
Soldan sağa: Kadir Topbaş, Melih Gökçek, Recep Altepe | Fotoğraf: @06melihgokcek/Twitter
Ankara Başsavcılığı tarafından "kayıt dışı para transferleri" iddiasıyla hakkında resen soruşturma başlatılan Melih Gökçek, ifade vermeye çağrıldı.
Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 4 Eylül Cuma günü adliyeye giderek 'şüpheli' sıfatıyla ifade verecek.
Mal varlığı gündemde
Gökçek ailesinin yurt dışındaki mal varlığına ilişkin iddiaları gazeteci Murat Ağırel gündeme taşımıştı.
İddiaların ardından Ankara Başsavcılığı, 29 Ağustos Cumartesi günü Melih Gökçek hakkında resen soruşturma başlatmıştı.
Başsavcılık, Ağırel'i de tanık olarak ifade vermeye çağırmıştı. Ankara'da 31 Ağustos Pazartesi günü ifade veren Ağırel, ifadesini soruşturmanın salahiyeti açısından şimdilik kamuoyu ile paylaşmayacağını belirtmişti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi de Gökçek, ailesi ve yakın çevresi hakkında "kamu kaynaklarının usulsüz kullanıldığı" iddiasıyla Ankara Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosuna suç duyurusunda bulunmuştu. 7 Ağustos 2026 tarihli başvuruda Melih Gökçek, ailesi, Beyaz TV Ankara ve Osmanlı Spor yöneticileri ile ihale alan iş insanlarının "suç örgütü" kapsamında soruşturulması talep edilmişti.
(Politika Servisi)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et