31.08.2026 20:47

SP Genel Başkanı Arıkan'dan Fidan'a 'NATO ile Mekke yan yana gelemez' tepkisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Mekke Anlaşması'nın "NATO'nun tamamlayıcısı" olduğuna dair sözlerine tepki gösterdi.

SP Genel Başkanı Arıkan'dan Fidan'a "NATO ile Mekke yan yana gelemez" tepkisi

Sercan Küçükşahin/AA

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Mekke Anlaşması'nın "NATO'nun tamamlayıcısı" olduğuna dair sözlerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

"NATO ile Mekke yan yana gelemez" diyen Arıkan, bu açıklamayı "son derece tehlikeli ve endişe verici" olarak tanımlayarak şunları söyledi: "NATO’yu tamamlayan bir antlaşma, bu bölgede barışı değil; İsrail’in güvenliğini tahkim eder. İsrail’in saldırganlığına karşı sessiz kalan, Gazze’de yaşananlara karşı caydırıcı hiçbir irade ortaya koymayan NATO’yu merkeze alan bir güvenlik mimarisi, bölgemize huzur getiremez. Bölgesel ittifakları Atlantik paktının uzantısı olarak gören bir anlayışla ne Gazze korunabilir ne de adil bir dünya kurulabilir. Şahsiyetli bir dış politika, NATO'nun gölgesine sığınarak değil, kendi medeniyet değerlerimize dayanarak yapılır!"

Bakan Fidan ne demişti?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün İstanbul'da düzenlenen Mekke Savunma İttifakı'nın ilk toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Mekke Anlaşması için "Ülkemizin NATO başta olmak üzere diğer ittifak ve anlaşmalardan kaynaklanan yükümlülüklerini ortadan kaldırmadığını ve bunların da yerini almadığını belirtmek isterim. Bunların tamamlayıcısıdır" demişti.

(Politika Servisi)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
31.08.2026 15:01 / Güncelleme: 15:20

YÖK'ten üniversitelere 'Sürece destek' çağrısı

YÖK, iktidarın “Terörsüz Türkiye” adı altında yürüttüğü süreç kapsamında üniversitelerden bilimsel araştırmalar, paneller, konferanslar ve çalıştaylar düzenlemelerini istedi.

YÖK'ten üniversitelere 'Sürece destek' çağrısı

Fotoğraf: DHA

31.08.2026 11:32 / Güncelleme: 13:57

Girne’de 8 kişinin hayatını kaybettiği gemi kazasında 9 kişi tutuklandı: Kaptandan 'dalgalar' savunması

Girne açıklarında meydana gelen ve 8 kişinin yaşamını yitirdiği gemi kazasında gözaltına alınan 14 kişiden 9'u için 3 gün tutuklama kararı verildi. Kaptan, kazanın geminin ön bölümünün dalgalar nedeniyle kopması sonucu meydana geldiğini savundu.

Girne’de 8 kişinin hayatını kaybettiği gemi kazasında 9 kişi tutuklandı: Kaptandan “dalgalar” savunması

Fotoğraf: AA

31.08.2026 09:45 / Güncelleme: 10:09

İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan: Ben dahil birçok insanın cezaevi günleri ağır tecrit altında geçiyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatlığını üstlenen ve Çorlu Karatepe Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Avukat Mehmet Pehlivan, kaleme aldığı yazıda cezaevi koşullarını, ağır tecrit koşullarını ve günlük hayatı aktardı.

İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan: Ben dahil birçok insanın cezaevi günleri ağır tecrit altında geçiyor

Fotoğraf: ANKA

31.08.2026 09:26

Trump: İran nükleer silaha sahip olmayacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın “çökmekte olan bir ülke” olduğunu öne süren Trump, ABD ve İsrail’in saldırılarının ardından İran’ın Körfez ülkelerine yönelik misillemelerine dikkat çekerek “İran nükleer silaha sahip olmayacak” dedi.

Trump: İran nükleer silaha sahip olmayacak

Fotoğraf: Beyaz Saray

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!