Bilim kurgu filmlerini aratmayan alkol denetimi: Polis parkta içki içenleri dronla uyardı
İstanbul Fatih'te polis ekipleri, alkol tüketiminin yasak olduğu bölgedeki kişileri hoparlör donanımlı drone ile uyararak alandan uzaklaştırdı.
Fotoğraf: Fatih Son Dakika
İstanbul- Fatih'te Kocamustafapaşa Narlıkapı Caddesi'nde, alkol tüketiminin "yasak" olduğu belirtilen bölgede polis ekipleri drone aracılığıyla yapılan anonsla havadan uyardı. Gerçekleştirilen uyarı cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Uyarı havadan geldi
Fatih'teki Narlıkapı Caddesi'nde denetim gerçekleştiren polis ekipleri, bölgede alkol tüketen kişilere drone üzerinden sesli anons yaptı.
Polis drone ile yaptığı ilk uyarıda, "Bu bir polis dronudur. Bu bölgede alkol içmek yasaktır" ifadeleri kullandı.
Bölgeden ayrılmaları istendi
Anonsta, bölgede bulunan kişilere alkol tüketimine ilişkin yasağın hatırlatılmasının ardından bölgeden ayrılmaları istendi. Polis ekipleri drone aracılığıyla yaptıkları uyarıda, "Derhal bölgeden ayrılın" dedi.
Dron filosu hoparlör ve ışıkla donatıldı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bünyesine kattığı yeni drone filosunun teknik özelliklerini paylaştı. Paylaşıma göre; filoda yer alan araçlar gece ve gündüz görev yapabilme, termal ve gece görüşle karanlıkta şüpheli tespiti, spot ışığıyla aydınlatma, hoparlör ile sesli anons ve nesne takip sistemiyle araç veya motosikletleri otomatik izleme kapasitesine sahip.
Denetim araçlarına ilişkin bilgi veren İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "İstanbul'u gözlerimiz kapalı değil, birçok noktada kent güvenlik yönetim sistemi kameralarımızla, insansız hava araçları kameralarımızla izliyoruz" dedi.
(Haber Merkezi)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et