29.08.2026 19:04

Mehmet Akif Ersoy’dan tahliye vaadiyle para talep eden 4 kişiye tutuklama talebi

Mehmet Akif Ersoy’a “tahliye ve beraat kararı aldırma” vaadiyle para talep eden 4 kişi hakkında tutuklama talep edildi.

Mehmet Akif Ersoy’dan tahliye vaadiyle para talep eden 4 kişiye tutuklama talebi

 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, haber sunucusu Mehmet Akif Ersoy’a “tahliye ve beraat kararı aldırma” vaadiyle yüksek miktarda para talep eden 1’i avukat 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler avukat Erel Muallaoğlu, Yavuz Küçükyeşil, Erkan Uzun ve Hacı Eşiyok hakkında tutuklama talep edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca rüşvet suçu yönünden yürütülen soruşturma sırasında, başka bir soruşturma dosyası kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un, 20 Ağustos 2026 tarihinde cezaevinde avukat Erel Muallaoğlu tarafından ziyaret edildiği tespit edildi. Görüşmede Muallaoğlu’nun, Ersoy’un tahliye edilmesini sağlayabileceğini belirterek karşılığında yüksek miktarda para istediği belirlendi. Bunun üzerine Mehmet Akif Ersoy, şikayetçi olarak avukatı aracılığıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

İlk telefon görüşmesi savcının odasında kayda alındı

Başvurunun ardından, Muallaoğlu’nun cezaevindeki görüşmede iletişim amacıyla bıraktığı telefon numarası, müşteki vekilinin rızası ve bilgisi dahilinde Cumhuriyet savcısının odasından arandı. Soruşturma savcısı, zabıt katibi ve görevli ekiplerin hazır bulunduğu görüşme ses ve görüntü kaydına alınarak soruşturma dosyasına dahil edildi. Soruşturmanın devamında Ersoy'un avukatı ile şüpheli Erel Muallaoğlu arasında toplam 3 telefon görüşmesi gerçekleştirildiği belirlendi.

Para talebini kayda almak için buluşma ayarlandı

Yapılan görüşmelerde Muallaoğlu’nun, Mehmet Akif Ersoy’un tahliyesini sağlayabileceğini öne süren kişi veya kişiler ile Ersoy’un vekilini bir araya getirmek üzere aracılık ettiği tespit edildi. Bunun üzerine taraflar arasında bir buluşma planlandı.

28 Ağustos 2026 tarihinde gerçekleştirilen buluşmaya Erel Muallaoğlu ile birlikte Yavuz Küçükyeşil, Erkan Uzun ve Hacı Eşiyok katıldı. Görüşme sonuna kadar teknik yöntemlerle takip edildi. Yapılan teknik takipte, Mehmet Akif Ersoy’un cezaevinden tahliye edilmesi ve yargılandığı dosyada beraat kararı almasının sağlanması karşılığında yüksek miktarda para talep edildiği tespit edildi.

4 şüpheli yakalandı

Erel Muallaoğlu, Yavuz Küçükyeşil, Erkan Uzun ve Hacı Eşiyok, buluşmanın ardından yakalandı. Şüphelilerin telefonları ve diğer dijital materyalleri ile bağlantılarının soruşturma kapsamında incelemeye alındığı öğrenildi.

Mehmet Akif Ersoy’dan “tahliye ve beraat kararı aldırma” vaadiyle para talep eden 4 şüpheli, ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildi. Öte yandan 4 şüpheli hakkında “kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahisle bir işin gördürüleceği vaadiyle dolandırıcılık” suçundan işlem yapıldığı öğrenildi.

(DHA)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
29.08.2026 17:07 / Güncelleme: 17:10

Zeytinburnu'nda 2 kişinin öldüğü İETT otobüsü kazası soruşturması: Kazaya neden olan otomobil sürücüsü tutuklandı

İstanbul Zeytinburnu'nda 2 kişinin öldüğü İETT otobüsü kazasına neden olduğu belirtilen otomobil sürücüsü R.S.F., 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan tutuklandı.

Zeytinburnu'nda 2 kişinin öldüğü İETT otobüsü kazası soruşturması: Kazaya neden olan otomobil sürücüsü tutuklandı

Fotoğraf: DHA

29.08.2026 12:32 / Güncelleme: 17:12

Yeniden tutuklanan Deniz Göktaş'tan mektup: ‘İyi haber: Tahliye oldum. Kötü haber: Tutuklandım’

Tutukluluğuna yapılan itirazın ardından hakkında tahliye kararı verilen komedyen Deniz Göktaş, cezaevinden çıkamadan yeniden hâkim karşısına çıkarıldı. Göktaş, bu kez yine son gösterisindeki Daltonlar çetesi hakkındaki şakası nedeniyle tutuklandı.

Yeniden tutuklanan Deniz Göktaş'tan mektup: ‘İyi haber: Tahliye oldum. Kötü haber: Tutuklandım’

Deniz Göktaş'ın Ölü Deniz isimli stand-up gösterisinden

29.08.2026 14:36 / Güncelleme: 16:47

Çanakkale Kültür Yolu Festivali beşinci kez kapılarını açtı

Çanakkale Kültür Yolu Festivali beşinci kez kapılarını açtı. Festival kapsamında ücretsiz konserlerin yanı sıra tiyatro gösterileri, atölyeler, sempozyumlar, FotoMaraton ve çocuk etkinlikleri düzenlenecek.

Çanakkale Kültür Yolu Festivali beşinci kez kapılarını açtı

Fotoğraf: Kültür Yolu Festivali

29.08.2026 16:57

Mezunlara kampüs yasağı devam ediyor: Boğaziçi’de mezun kartları iptal ediliyor

“Kayyım rektör” tarafından yönetilen Boğaziçi Üniversitesinde, mezunların kartlarının iptal edilerek kampüse girişleri engellenmeye devam ediliyor.

Mezunlara kampüs yasağı devam ediyor: Boğaziçi’de mezun kartları iptal ediliyor

Fotoğraf: ANKA

29.08.2026 09:47

Ekvador'da eski Devlet Başkanı Moreno'ya rüşvetten 5 yıl hapis

Ekvador'da eski Devlet Başkanı Lenin Moreno, ülkenin en büyük hidroelektrik santrali Coca Codo Sinclair projesi kapsamında Çinli Sinohydro şirketinden rüşvet aldığı gerekçesiyle 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ekvador'da eski Devlet Başkanı Moreno'ya rüşvetten 5 yıl hapis

Fotoğraf: Agencia de Noticias ANDES/Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!