İsrail ordusu: Hizbullah güney Lübnan'da İHA saldırısı düzenledi
İsrail, işgal ve saldırılarını sürdürdüğü Lübnan’ın güneyinde Hizbullah’ın İsrail askerlerine İHA’larla saldırdığını öne sürdü. Lübnan Sağlık Bakanlığı'na göre 2 Mart'tan 20 Ağustos'a kadar İsrail saldırılarında 4 bin 346 kişi hayatını kaybetti.
Fotoğraf: Hezmok Media/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0
İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde Hizbullah’ın İsrail askerlerine yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenlediğini iddia etti.
İsrail ordusunun açıklamasında, işgal altındaki güney Lübnan’da İsrail askerlerini hedef aldığı öne sürülen patlayıcı yüklü iki İHA’dan birinin düşürüldüğü belirtildi. Açıklamada saldırıda İsrail askerlerinin yaralanmadığı savunuldu.
İsrail saldırıları sürüyor
İsrail ordusu, 2 Mart’ta Lübnan’a yönelik yoğun hava saldırıları başlatmış, özellikle ülkenin güneyindeki çok sayıda beldeyi hedef almış ve bazı bölgeleri işgal etmişti.
Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail’in 2 Mart-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği saldırılarda 4 bin 346 kişi hayatını kaybetti, 12 bin 301 kişi yaralandı.
Lübnan hükümeti ise saldırılar nedeniyle yerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını açıklamıştı.
Ateşkese rağmen işgal devam ediyor
Lübnan ile İsrail arasında 17 Nisan’da yürürlüğe giren ateşkes anlaşması daha sonra birkaç kez uzatıldı. Ancak İsrail ordusu, ateşkese rağmen çeşitli gerekçeler öne sürerek Lübnan’ın güneyine yönelik saldırılarını sürdürüyor.
İsrail’in saldırıları, ateşkes ve çerçeve anlaşmasına rağmen bölgedeki gerilimin devam etmesine neden olurken, güney Lübnan’daki İsrail askeri varlığı da sürüyor.
Son İHA saldırısına ilişkin Hizbullah tarafından henüz açıklama yapılmadı.
(Dış Haberler)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et