24.08.2026 15:57

Bekayi: Ekonomik terörizmin açık örneği

ABD Hazine Bakanı Bessent dün, “Şafakta, bir düşmana karşı bugüne kadar düzenlenmiş en büyük mali saldırı olan ekonomi (saldırı) günü başlıyor” ifadelerini kullanırken, İran ise ABD’nin yeni yaptırım hazırlığını “ekonomik terörizm” olarak niteliyor.

Bekayi: Ekonomik terörizmin açık örneği

Fotoğraf: DHA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, yaptığı basın toplantısında ABD’nin son hamlelerini değerlendirdi. Bekayi, “Washington’un başarısız yöntemlerdeki ısrarı, Amerika’nın İran halkına duyduğu nefreti kanıtlamaktan başka bir sonuç doğurmuyor, zira bu yaptırımların doğrudan sonuçlarının sıradan vatandaşları etkilediğini çok iyi biliyorlar” dedi.

Bekayi, ABD’nin yaptırım ve sindirme girişimlerinin serbest ticaretin temellerini ve ulusal egemenliğe saygı ilkesini ihlal ettiğini vurgulayarak, “Bu yasa dışı uygulama, uluslararası toplum için bir uyarı niteliğindedir, zira Amerika’nın uluslararası ilişkilerdeki aşırılıkları ve hukuk ihlalleri, yakın müttefiklerinin bile protestolarına neden olmuştur” diye ekledi.

Ekonomik terörizmin açık örneği

Sözcü Bekayi, ABD ve İsrail'in saldırılarında kullanılmak üzere üs ve imkanlarını tahsis eden ülkelerin de gereken adımları atması gerektiğini belirterek, “Herhangi bir ülkenin bizden endişe etmesi için bir neden yok. Ancak üslerini, imkanlarını ve teçhizatını saldırgan tarafların hukuka aykırı eylemlerinde kullanıma açan ülkeler için durum farklıdır” diye konuştu.

ABD’nin İran’a yönelik ekonomi politikalarını “ekonomik terörizmin açık bir örneği” olarak eleştiren Bekayi, şu ifadeleri kullandı: “İran’a yönelik deniz ablukası bir saldırı eylemi olarak kabul edilmektedir ve ABD’nin bu yasa dışı davranışına yönelik her türlü iş birliğinin ciddi sonuçlar doğuracağına dair uyarılar yapılmıştır. İran, bu tür eylemler karşısında asla seyirci kalmayacaktır” diye ekledi.

İranlı Sözcü Bekayi, ABD'li yetkililerin Hürmüz Boğazı'ndan günlük 5 milyon ila 17 milyon varil petrol geçtiği yönündeki iddialarını ise reddetti.

(Dış Haberler)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
24.08.2026 11:30 / Güncelleme: 11:45

BBC 2026’nın en iyi filmlerini seçti: The Odyssey zirveyi kaptırdı

BBC eleştirmenleri 2026’nın şimdiye kadarki en iyi 12 filmini sıraladı. Olivia Wilde’ın The Invite filmi ilk sıraya yerleşirken, Christopher Nolan’ın merakla beklenen The Odyssey uyarlaması ikinci oldu.

BBC 2026’nın en iyi filmlerini seçti: The Odyssey zirveyi kaptırdı

The Odyssey filminden bir sahne

24.08.2026 13:39 / Güncelleme: 14:43

Zonguldak’ta resen atama mağduriyeti yeniden gündemde: 'Tek ilçe grubu' ısrarı tepki çekiyor

Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Zonguldak’ta tüm ilçelerin 'tek ilçe grubu' sayılması nedeniyle norm kadro fazlası öğretmenlerin mağdur olduğunu belirtti. Akyol, yeni mağduriyetler yaşanmaması için ilin 3 gruba ayrılmasını istedi.

Zonguldak’ta resen atama mağduriyeti yeniden gündemde: 'Tek ilçe grubu' ısrarı tepki çekiyor

Fotoğraf: Valentin Ivantsov/Pexels

24.08.2026 07:57

Bolu'da yolcu otobüsü seyir halindeyken yandı: Yolcular son anda tahliye edildi

Anadolu Otoyolu'nun Bolu geçişinde seyir halindeki yolcu otobüsünün motor kısmında yangın çıktı. Alevlerin kısa sürede tüm aracı sardığı olayda, yolcular zamanında tahliye edildi. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangında otobüs demir yığınına döndü.

Bolu'da yolcu otobüsü seyir halindeyken yandı: Yolcular son anda tahliye edildi

Görsel: DHA

24.08.2026 14:33 / Güncelleme: 14:59

Altı Avrupa ülkesinden talep: Petrol tekellerinden 'olağanüstü kâr vergisi' alınsın

Almanya, İspanya, Portekiz, İtalya, Polonya ve Avusturya, petrol şirketlerinin İran’a karşı savaş sırasında elde ettikleri olağanüstü kârların vergilendirilmesini istedi, bu yönde mekanizma kurulması için girişimde bulundu.

Altı Avrupa ülkesinden talep: Petrol tekellerinden 'olağanüstü kâr vergisi' alınsın

Fotoğraf: Erik Mclean/Pexels

24.08.2026 13:19

Süper Lig kombine bilet fiyatları belli oldu: Zirvede Galatasaray ve Trabzonspor var

Süper Lig'de yeni sezon tribün fiyatları 3 bin lira ile 275 bin lira arasında değişiyor. İşte kulüplerin en pahalı ve en ucuz kombine kart tarifeleri...

Süper Lig kombine bilet fiyatları belli oldu: Zirvede Galatasaray ve Trabzonspor var

Fotoğraf: Serhat Çetinkaya/AA

24.08.2026 11:28 / Güncelleme: 15:53

Figüran skandalında yeni perde: 'CNN Türk’te yalan söyledim, paramı alamadım'

CHP'nin Sarıyer'deki törenine 250 figüran sağlayan cast ajansı sahibi Ömer İne, bir ay geçmesine rağmen paralarını alamadıklarını açıkladı. Canlı yayında yalan söylediğini itiraf eden İne; "3 ajans olarak CHP’den ödemelerimizi alamadık"

Figüran skandalında yeni perde: 'CNN Türk’te yalan söyledim, paramı alamadım'

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!