23.08.2026 15:45

Zelenskiy: Savaşı 2027’de bitirme fırsatı var

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya ile tarım ve enerji altyapılarına yönelik saldırıların karşılıklı durdurulmasını görüşmeye hazır olduklarını açıkladı. Zelenskiy, "2027 yazının sonuna kadar savaşı sona erdirmek için fırsat koridoru var" dedi.

Zelenskiy: Savaşı 2027’de bitirme fırsatı var

Volodimir Zelenskiy | Fotoğraf: Ukrayna Devlet Başkanlığı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, tarım ve enerji altyapısına yönelik hava saldırılarının karşılıklı olarak durdurulması yönünde Rusya ile görüşmeye hazır olduklarını söyledi. Zelenskiy, “2027 yazının sonuna kadar savaşı sona erdirmek için fırsat koridoru var” dedi.

Yerli ve yabancı gazetecilerle buluşan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, “Ukrayna, tarım ve enerji altyapısına yönelik saldırıların karşılıklı olarak durdurulması konusunda müzakereye hazır” ifadesini kullandı.

"360 Patriot füzesine ihtiyaç var"

Zelenskiy, Rus ordusunun Ukrayna'ya karşı balistik füzeler kullanarak sürdürdüğü saldırıların önlenmesi için Patriot hava savunma sisteminde kullanılan füzelere ihtiyaç duyduklarını yineleyerek, “Ukrayna'nın kış dönemi için 360 Patriot füzesine ihtiyacı var” dedi.

Kendi füzelerini de geliştirmeye devam ettiklerini belirten Zelenskiy, “Ukrayna kendi balistik sistemini geliştiriyor. İki şirket Ukrayna füzeleri üzerinde çalışıyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca Avrupa’dan 30 milyar avroluk yardım fonunun ülkesine verilmesini beklediklerini aktaran Zelenskiy, “Ukrayna Savunma Bakanlığında şu anda 27 milyar dolarlık bir bütçe açığımız var” dedi.

"Savaşı sona erdirebilecek en aktif aşamanın bu olduğuna inanıyoruz"

Zelenskiy’nin, “ABD'deki G20 Zirvesi'nden 2027 yazının sonuna kadar, yani ABD'de başkanlık seçimlerinin başlayacağı döneme kadar savaşı sona erdirmek için fırsat koridoru var. Bugün diplomasinin savaşı sona erdirebileceği en aktif aşamanın bu olduğuna inanıyoruz. Bu, bu yılın sonu ve 2027 yazının sonuna kadar olan dönemdir” değerlendirmesi de dikkat çekti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve damadı Jared Kushner'in Rusya ile müzakere yürütmeye çalıştığını kaydeden Zelenskiy, ancak Rusya'nın taleplerinin Kiev için kabul edilemez olduğunu belirterek “Rusya, Ukrayna'nın Donbas'tan çekilmesinde ısrar etmeye devam ediyor” ifadesini kullandı.

(Dış Haberler)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
23.08.2026 08:34

Fenerbahçe, Hakan Çalhanoğlu için harekete geçti

Fenerbahçe, Inter'in kaptanı Hakan Çalhanoğlu'nu transfer etmek için harekete geçti. Fred'in ayrılığı sonrası orta sahayı güçlendirmek isteyen sarı lacivertlilerin gündemindeki milli futbolcunun da İstanbul'da yaşamaya sıcak baktığı öne sürüldü.

Fenerbahçe, Hakan Çalhanoğlu için harekete geçti

Fotoğraf: AP Photo / Luca Bruno

23.08.2026 10:19 / Güncelleme: 11:04

Yargıtay Kılıçdaroğlu başvurusunu reddetti, mahkeme savunma istedi

Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun Yargıtay aleyhine açtığı davada idare mahkemesi, ret kararını doğrudan reddetmeyerek Yargıtaydan savunma istedi. Eminağaoğlu, Kılıçdaroğlu’nun görev süresinin temmuz 2023’te bittiğini ve makamın boşaldığını belirtiyor.

Yargıtay Kılıçdaroğlu başvurusunu reddetti, mahkeme savunma istedi

Fotoğraf: Cumhuriyet Halk Partisi/Wikimedia Commons CC BY 3.0

23.08.2026 15:26

Sultanbeyli'de iş kazası: 1'i ağır 2 işçi yaralı

Sultanbeyli'de inşaat malzemesi deposundaki çelik konstrüksiyon çatıyı vinçle kaldırmaya çalışan işçilerin üzerine halatın kopmasıyla çatı çöktü. Enkaz altında kalan 2 işçiden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Sultanbeyli'de iş kazası: 1'i ağır 2 işçi yaralı

Fotoğraf: DHA

23.08.2026 15:27

DEM Parti'den 'İmralı tutanakları' açıklaması: 'Süreci sabote etme girişimi'

DEM Parti İmralı heyeti, sosyal medyada "Abdullah Öcalan ile görüşme notu" ve "tutanak" gibi başlıklarla yayımlanan metinleri yalanladı. Açıklamada bu paylaşımlar için "Süreci doğrudan sabote etmeye dönük tehlikeli bir faaliyet" denildi.

DEM Parti'den 'İmralı tutanakları' açıklaması: 'Süreci sabote etme girişimi'
23.08.2026 09:25

Sezona Arda Güler asistle, Real Madrid galibiyetle başladı

İspanya La Liga'nın ilk haftasında Real Madrid, deplasmanda Espanyol'u 2-1 mağlup etti. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Arda Güler, Jude Bellingham'ın golünde asisti yapan isim olarak lige merhaba dedi.

Sezona Arda Güler asistle, Real Madrid galibiyetle başladı

Fotoğraf: Real Madrid

23.08.2026 12:27 / Güncelleme: 13:26

HTŞ yönetimi: İsrail'le temaslarımızı kestik

HTŞ yönetiminin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, "İsrail'in 18 Ağustos'taki saldırısının ardından İsrail'le temaslar kesildi. İsrail'e güvenmiyoruz" açıklamasını yaptı.

HTŞ yönetimi: İsrail'le temaslarımızı kestik

Fotoğraf: Dışişleri Bakanlığı

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!