22.08.2026 20:31

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki deprem: Hayatını kaybedenlerin sayısı 329'a çıktı

Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da 10 Ağustos'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 329'a yükseldi.

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki deprem: Hayatını kaybedenlerin sayısı 329'a çıktı

Fotoğraf: DHA

Bogota – Kolombiya Ulusal Afet Risk Yönetimi Biriminden (UNGRD), ülkeyi vuran 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili son duruma ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 8 artarak 329'a çıktığı bildirildi.

Yaralı sayısının 4 bin 600, kayıp kişi sayısının 247, enkaz altından sağ çıkarılanların sayısının ise 364 olduğu belirtildi.

Kolombiya'da hükümet, 7,4 büyüklüğündeki depremin yol açtığı yıkımla mücadeleyi kolaylaştırmak amacıyla "ekonomik, sosyal ve ekolojik acil durum" ilan etmişti.

Mucize Fonu kurulmuştu

Kolombiya Cumhurbaşkanı Abelardo de la Espriella, 18 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, depremin ilk belirlemelere göre 9,5 milyar dolarlık hasara yol açtığını belirtmişti.

De la Espriella, yeniden inşa sürecini yönetmek amacıyla "Mucize Fonu" (Fondo Milagro) adıyla yeni bir fon kurulduğunu açıklamıştı.

Fon, 1999'da Kolombiya'nın Armenia kentinde meydana gelen deprem sonrası kurulan "Kahve Eksenini Yeniden İnşa ve Sosyal Kalkınma Fonu (Forec)" örnek alınarak idare edilecek.

Hükümet, evlerini kaybeden ailelere kira yardımı, kamu hizmetlerinde kolaylık, yeni konut ve konut iyileştirme desteği sağlamayı planlıyor.

Cumhurbaşkanı De la Espriella, müteahhitler ve finans kuruluşlarını sürece destek vermeye çağırmıştı.

(AA)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
22.08.2026 13:22 / Güncelleme: 17:02

Kürt özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için taziye çadırı kuruldu

Kürt özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için Koşuyolu Parkı’nda kurulan taziye çadırını yüzlerce kişi ziyaret etti.

Kürt özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için taziye çadırı kuruldu

Fotoğraf: MA

22.08.2026 10:10 / Güncelleme: 12:13

ABD ve Kanada ticarette anlaşamadı: 20 milyar dolarlık ürüne yüzde 50 tarife

ABD ile Kanada arasında üç günlük ek sürede yürütülen ticaret görüşmelerinden sonuç çıkmadı. Washington, yaklaşık 20 milyar dolarlık Kanada ürününe yüzde 50 ek gümrük vergisini yürürlüğe koyarken, Ottawa aynı büyüklükte karşılık vereceğini açıkladı.

ABD ve Kanada ticarette anlaşamadı: 20 milyar dolarlık ürüne yüzde 50 tarife

Fotoğraf: DHA

22.08.2026 13:43

Ukrayna’da Kiev ve Zaporijya’ya saldırı: 1 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı

Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev ve Zaporijya’ya düzenlediği hava saldırılarında 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Saldırılarda konut, enerji ve demir yolu altyapılarının zarar gördüğü belirtildi.

Ukrayna’da Kiev ve Zaporijya’ya saldırı: 1 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!