22.08.2026 15:16

10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali Moğollar konseriyle başladı

Nilüfer Belediyesi ve ÇEKÜDER iş birliğiyle düzenlenen 10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali, Moğollar konseriyle başladı. Festivalde film gösterimleri, söyleşiler ve atölyeler pazar gününe kadar sürecek.

10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali Moğollar konseriyle başladı

Fotoğraf: Evrensel 

Gözde Tüzer Korkmaz
[email protected]


 

Nilüfer Belediyesi ile Çalı Çevre ve Kültür Derneği (ÇEKÜDER) iş birliğiyle düzenlenen 10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali, sanatseverleri buluşturdu. Çalı Futbol Sahası’ndaki festivalin ilk gününde Moğollar grubu sahne aldı. Festivalin ilk yılında da sahne alan Moğollar, 10 yıl aradan sonra yeniden Çalı’da sanatseverlerle bir araya geldi. Konsere ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’, ‘Devlerin Aşkı’, ‘Ağrı Dağı Efsanesi’ filmlerinin müziklerini çalarak başlayan Moğollar, şarkılarını alanı dolduran coşkulu kalabalıkla birlikte seslendirdi.

Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz, festivalin ilk yılından itibaren her yıl üzerine koyarak, geliştirdiklerini söyledi. Festivalin kolektif bir ruhun eseri olduğunu vurgulayan Karagöz, “Yeni filmler keşfediyoruz, yeni yönetmenlerle tanışıyoruz ve en güzeli de bu süreçte yeni dostluklar kazanıyoruz. Bundan 10 yıl önce gençlerin bir hayaliydi bu festival. Burada gençlerin hayaline destek olan Nilüfer Belediyesi’nin vizyonu, bakış açısı ve sanata olan katkısı önemli” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Fotoğraf: Evrensel

“Gençlerin hayaliydi”

Karagöz, festivalin temellerinin 1934 yılında Çalı’da çekilen “Aysel Bataklı Damın Kızı” filmine dayandığını ve gençlerin hayaliyle başladığını hatırlattı. Emre Karagöz, festivalin her yaştan kişiyi bir araya getirdiğini ifade ederek, “Şehir dışından sırt çantasını almış, çadırını kurup, kamp yapmaya gelmiş gençlerle, torunlarını almış, çay ve çekirdeği ile gelen ninelerin yan yana oturabildiği bir festival. İşte o yüzden bu festival güçlü. O yüzden bu festival zengin” diye konuştu.

ÇEKÜDER Başkanı Sadık Emre Sakin de festivalin 10’uncu yılında çok güzel bir kalabalığın alanda olduğunu söyledi. Sakin, “Bizler de bu sene öyle bir hayal kurduk ki; Moğollar gelsin 10 yıl sonra Çalı Köy Filmleri Festivali’nin onlarla başlayan hikayesinin şu an nasıl devam ettiğini görsünler istedik. O yüzden bu anları yaşadığımız için çok mutluyuz” dedi.

Çalı Mahalle Muhtarı Kaan Doğan ise festivalin daha da büyüyerek devam etmesinin kendilerine mutluluk verdiğini söyledi.

Yönetmenle söyleşi

Açılışın ardından “İdea” filminin gösterimi yapıldı. Film gösteriminin sonunda ise Mehmet Açar’ın moderatörlüğünde yönetmen Tayfun Pirselimoğlu ile söyleşi gerçekleştirildi.

Pazar akşamına kadar sürecek festivalde, film gösterimleri, söyleşiler, atölyeler yapılacak.

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
22.08.2026 14:12

İsrail'in Lübnan saldırıları sürüyor: 8 bin 915 ölü, 30 bin 543 yaralı

İsrail'in Bint Cübeyl ve Nebatiye başta olmak üzere Lübnan'ın güneyine yönelik hava ve kara saldırıları sürerken, Sağlık Bakanlığı toplam yaralı sayısının 30 bin 543'e ulaştığını açıkladı.

İsrail'in Lübnan saldırıları sürüyor: 8 bin 915 ölü, 30 bin 543 yaralı
22.08.2026 12:25

Karaburun Sanat Kampı kapılarını üçüncü kez açıyor

Karaburun Sanat Kampı, “Dionysos'tan Günümüze: Aşk, Doğa ve Başkaldırı” temasıyla üçüncü kez düzenleniyor. Edebiyattan müziğe, tiyatrodan çocuk atölyelerine uzanan etkinlikler 28-30 Ağustos’ta halka açık ve ücretsiz olacak.

Karaburun Sanat Kampı kapılarını üçüncü kez açıyor

Fotoğraf: Aylin Yılmazer 

22.08.2026 14:15

Bilecik’te maden sahasında göçük: Bir işçi ağır yaralandı

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde maden döküm sahasında yürütülen kazı çalışması sırasında meydana gelen göçükte bir işçi yaralandı. Hastaneye kaldırılan işçinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Bilecik’te maden sahasında göçük: Bir işçi ağır yaralandı

Fotoğraf: ANKA

22.08.2026 08:00

Resmi Gazete’de yayımlandı: 11 ilde acele kamulaştırma kararı

Elektrik ve doğal gaz hatları ile Erzurum’daki kentsel dönüşüm projesi kapsamında 11 ilde bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlandı: 11 ilde acele kamulaştırma kararı

Resmi Gazete ekran görüntüsü.

22.08.2026 12:06

Vakıf üniversitelerine kayıtta ‘bindirimli indirim’ kandırmacası

Vakıf üniversiteleri, fahiş fiyatlarla belirledikleri kayıt ücretlerinde indirim yapmış gibi gösteriyor. En büyük öğrenci kitlesi yüzde 50 burslu grubunda. Bu da önce ücretlerin bindirildiğini, sonra da indirilmiş gösterildiğini ortay koyuyor.

Vakıf üniversitelerine kayıtta ‘bindirimli indirim’ kandırmacası

Fotoğraf: Evrensel 

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!