21.08.2026 11:42 / Güncelleme: 17:26

114 günlük direnişin ardından İBB’den görüşme adımı: Ağaç AŞ. işçileri pazartesiyi bekliyor

Ağaç AŞ işçileri, “güvenlik soruşturması” gerekçesiyle işten çıkarılmalarının 114’üncü gününde Saraçhane’de direnişi sürdürdü. Süresiz açlık grevine başlayan işçilerden biri yüksek tansiyon ve nabız nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

114 günlük direnişin ardından İBB’den görüşme adımı: Ağaç AŞ. işçileri pazartesiyi bekliyor

“Güvenlik soruşturması” gerekçe gösterilerek işten çıkarılan işçiler, işe iade talebiyle sürdürdükleri direnişin 114’üncü gününde Saraçhane’de bir araya geldi. Açlık grevini süresiz hale getiren işçilerden biri yüksek tansiyon ve nabız nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

“6 yıl bu kurumda nasıl çalıştık?”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve iştiraki İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ bünyesinde çalışırken “güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması” gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin Saraçhane’de başlattığı direniş 114’üncü gününde devam ediyor. İstanbul genelindeki park, koru, refüj, kavşak ve fidanlıklarda yeşil alan, bitki üretimi ve peyzaj hizmetlerinde çalışan işçiler, işe iade taleplerinin karşılanmasını istiyor.

Yıllarca İBB ve Ağaç A.Ş. bünyesinde çalıştıklarını belirten işçiler, 6 yılın ardından “güvenlik soruşturması” gerekçesiyle işten çıkarılmalarına tepki gösterdi. İşçiler, yaşananların haksız ve hukuksuz olduğunu vurgulayarak, “Biz gerçekten güvenlik tehdidi olsaydık 6 yıl bu kurumda nasıl çalıştık?” diye sordu.

114 gündür yanıt bekliyorlar

İşçiler, işten çıkarılmalarının ardından başlattıkları direnişte 114 gündür yetkililerden somut bir çözüm beklediklerini ifade etti. Kamuoyuna Saraçhane’deki direnişe destek verme ve yaşananları görünür kılma çağrısı yapan işçiler, işe dönüş taleplerinin karşılanmasını istedi.

Saraçhane’de bekleyişlerini sürdüren işçiler, “İşçiler burada, Nuri Başkan nerede?” sloganıyla İBB’ye. Eylem sırasında “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız!” sloganı atan işçiler, haklarını elde edene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

İşçiler, taleplerinin karşılanmaması durumunda mücadeleye devam edeceklerini “Bize ekmek yoksa size huzur yok!” sözleriyle ifade etti.

Açlık grevi süresiz hale getirildi

Direnişlerini daha önce süreli açlık greviyle sürdüren işçiler, açlık grevini dünden itibaren süresiz hale getirdi. Eylemin 11’inci gününde işçilerden biri yüksek tansiyon ve yüksek nabız nedeniyle İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesime  kaldırıldı. Sağlık durumlarına rağmen eylemlerini sürdüren işçiler, işe iade talepleri karşılanana ve yaşadıkları soruna somut bir çözüm bulunana kadar Saraçhane’de mücadelelerini sürdüreceklerini belirtiyor.

İBB yönetiminden BTO-SEN’e görüşme talebi

Ağaç A.Ş. işçilerinin 114 gündür sürdürdüğü direnişin ardından İBB yönetiminden BTO-SEN’e görüşme talebi geldi. Sendika tarafından yapılan açıklamaya göre, BTO-SEN yetkilileri ile İBB Başkan Danışmanı Yiğit Oğuz Duman pazartesi günü bir araya gelecek.

Görüşme talebinin ardından işçiler, çözüm iradesine karşı iyi niyet göstergesi olarak İBB Başkanlık binasının kapısında sürdürdükleri açlık grevi ve direnişi Saraçhane Parkı’ndaki direniş alanına taşıma kararı aldı. Sendika, pazartesi günkü görüşmenin somut bir çözümle sonuçlanmasını ve işten çıkarılan tüm işçilerin işlerine dönmesini beklediklerini bildirdi.

Açıklamada, “Bizim istediğimiz de başından beri budur: İşimizi, ekmeğimizi ve hakkımızı geri almak” denildi. İşçilerin tamamının işbaşı yapması halinde sürecin işçiler adına kazanımla sonuçlanmasından memnuniyet duyulacağı belirtilirken, yeniden oyalama ve çözümsüzlükle karşılaşılması halinde ise işçilerin buna yanıt vereceği vurgulandı.

“Somut ve olumlu adım bekliyoruz”

DİSK/Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu da direniş alanında yaptığı açıklamada, Ağaç A.Ş. işçilerinin 114 gündür hakları için mücadele ettiğini belirtti. İşçilerin bir bölümünün “güvenlik soruşturması” gerekçesiyle hukuksuz biçimde işten çıkarıldığını söyleyen Küçükosmanoğlu, mücadelenin açlık grevine dönüştürüldüğünü hatırlattı.

İBB yönetiminin bugüne kadar süren duyarsızlığının ardından görüşme talebiyle olumlu bir yaklaşım gösterildiğini ifade eden Küçükosmanoğlu, pazartesi günü BTO-SEN ile yapılacak görüşmeye kendisinin de katılacağını açıkladı. “Umuyorum ki aylardır süren bu haklı mücadele karşısında somut ve olumlu bir adım atılır” diyen Küçükosmanoğlu, aralarında mahkeme kararıyla işe iadesine hükmedilen işçilerin de bulunduğuna dikkat çekti.

İstanbul halkının ve işçi sınıfının beklentisinin açık olduğunu belirten Küçükosmanoğlu, direnen işçilerin yeniden işbaşı yapmasını istedi. Nakliyat-İş olarak Ağaç A.Ş. işçileriyle dayanışmayı sürdüreceklerini belirten Küçükosmanoğlu, “Yaşasın sınıf dayanışması!” dedi.

Karlık: Dayanışmanın gücünü gördük

Direnen Ağaç A.Ş. işçisi Kezban Karlık ise direniş sürecinde dayanışmanın önemini vurguladı. İşçi dostları, sendikalar, emek dostları ve halkın desteğiyle dayanışmanın gücünü gördüklerini belirten Karlık, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Yurdun farklı bölgelerinde hakları, onurları ve ekmekleri için direnen işçiler bulunduğunu söyleyen Karlık, “Dayanışma direnişçiler için çok önemli” dedi. Diğer direniş alanlarına da selam gönderen Karlık, Ağaç A.Ş. işçileri olarak tüm direnenlerle dayanışma içerisinde olduklarını ifade etti.

Fotoğraf:Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası

Fotoğraf:Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası

“Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz”

Ağaç A.Ş. direnişinin henüz bitmediğini vurgulayan Karlık, işçilerin tüm haklarını alana kadar mücadeleyi sürdüreceğini söyledi. “Biz tüm haklarımızı alana kadar direnmeye, karşıda 114 gündür yaptığımız gibi devam edeceğiz” diyen Karlık, emekçilerin ve sendikaların desteği sayesinde direnişin büyüdüğünü ve görünür hale geldiğini belirtti.

İşçilerin açlık grevi ve direnişi Saraçhane Parkı’nda devam ederken, pazartesi günü BTO-SEN ile İBB yönetimi arasında yapılacak görüşmenin ardından sürecin nasıl ilerleyeceği netleşecek.

(İşçi Sendika Servisi)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
21.08.2026 12:09 / Güncelleme: 12:29

2026 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası: Türkiye - Letonya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

2026 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası A Grubu ilk maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, bugün Letonya ile karşılaşacak. Türkiye Kadın Voleybol Takımı, İstanbul'da oynanacak mücadeleyle turnuvaya başlangıç yapacak.

2026 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası: Türkiye - Letonya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Fotoğraf: Cemal Yurttaş/AA

21.08.2026 10:13

İşkenceye uğrayan mahpus, suç duyurusunda bulundu

Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden götürüldüğü hastanede kelepçeli muayeneyi kabul etmediği için jandarma tarafından işkenceye maruz bırakılan mahpus Nevzat Öner, suç duyurusunda bulundu.

İşkenceye uğrayan mahpus, suç duyurusunda bulundu

Fotoğraf: MA

21.08.2026 16:25

Yeniden Refah İlçe Başkanı kadına 'sistematik şiddet' gerekçesiyle tutuklandı

Evli olduğu kadına şiddet uyguladığı gerekçesiyle gözaltına alınan Yeniden Refah Partisi İdil İlçe Başkanı Sadullah Yılmaz, “eşe karşı kasten yaralama” suçundan tutuklandı.

Yeniden Refah İlçe Başkanı kadına 'sistematik şiddet' gerekçesiyle tutuklandı

Fotoğraf: MA

21.08.2026 15:11

İSKİ'den 59 yapı için kaldırma kararı

İSKİ kentin çeşitli bölgelerinde içme suyu rezervlerini korumak ve çevre kirliliğini önlemek adına yürüttüğü çalışmada 59 yapının mevzuata aykırı olduğunu tespit ederek yıkım kararı verdi.

İSKİ'den 59 yapı için kaldırma kararı

Fotoğraf: ANKA

21.08.2026 10:08 / Güncelleme: 15:24

Galatasaray, Ismaila Sarr için görüşmelere başladı

Galatasaray, Crystal Palace forması giyen Senegalli yıldız Ismaila Sarr için masaya oturdu. 28 yaşındaki oyuncu için Premier Lig devi Liverpool da devrede.

Galatasaray, Ismaila Sarr için görüşmelere başladı

Fotoğraf: Bryan Berlin/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!