20.08.2026 12:08

Kreşte 2 yaşındaki çocuğa darp iddiasına savcılıktan takipsizlik kararı

Eskişehir’de 2 yaşındaki çocuğun kreşte darbedildiğini öne süren annenin, şikayetçi olması üzerine başlatılan soruşturmada savcılık takipsizlik kararı verdi. Kreş müdürü ve avukatı alınan karara dair açıklamada bulundu.

Kreşte 2 yaşındaki çocuğa darp iddiasına savcılıktan takipsizlik kararı

Fotoğraf: DHA

Eskişehir’de Emine Pınar Özdağ'ın (38) 2 yaşındaki oğlunun kreşte darbedildiğini öne sürerek şikayetçi olması üzerine başlatılan soruşturmada savcılık takipsizlik kararı verdi.

Emine Pınar Özdağ, geçen yıl eylül ayında oğlunu kreşe yazdırdı. Burada yaklaşık 6 ay öğrenim gören çocuk, kurum tarafından iddiaya göre bir açıklama yapılmadan kreşten çıkarıldı. Emine Pınar Özdağ, oğlunun eğitim hakkının elinden alındığını belirterek itiraz edince küçük çocuk yeniden kreşe kabul edildi. Özdağ, bir süre sonra oğlunun vücudunda morluklar olduğunu öne sürerek Adli Tıp Kurumundan darp raporu aldı ve Eskişehir Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yeterli veri bulunmadığı kanaatiyle takipsizlik kararı

Eskişehir Başsavcılığı, şikayet üzerine başlatılan soruşturmayı tamamladı. Savcılık, bilirkişi raporunda morlukların meydana geldiği tarih ve saat ile olay anında hangi personelin doğrudan gözetim sorumluluğunda bulunduğu belirlenemediğinden, somut bir görev veya yükümlülük ihlaline dayalı teknik kusur atfedilesine yeterli veri bulunmadığı kanaatiyle soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

Savcılık kararında, “İddia, savunma, kamera görüntü inceleme tutanağı, bilirkişi raporu ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde müşteki tarafından oğlu olan mağdurun kreşte bulunduğu esnada ahşap platforma çarpması veya düşmesinden dolayı yaralandığı düşüncesiyle okulun gerekli önlemleri almadığından bahisle şikayetçi olunmuş ise de mağdurun doktor raporundan yaralanmalarının yakın zamanda olmadığı sonucuna varıldığı, mağdurun yaralanmasının nerede ve ne zaman gerçekleştiğinin, platformdan mı kaynaklandığının bilinmediği, bilirkişi raporuna göre sınıfta bulunan ahşap platform çocukların düşme ve çarpma olaylarında yaralanmalarına yol açmaya elverişli ise de illiyet bağı kurulamadığından şüphelilere taksir derecesinde dahi kusur atfedilemediği, dolayısıyla şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işlediklerini gösteren somut deliller ve yeterli şüpheye ulaşılamadığı anlaşılmakla, şüpheliler hakkında delil yetersizliğinden kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir” denildi.

"Çocuklarımızın üstün yararını gözetmekteyiz”

Takipsizlik kararının ardından kreş müdürü Nisa Bilge Metin ve kurum avukatı Hüseyin Akçar basın toplantısı düzenleyerek süreçle ilgili açıklamalarda bulundu. Nisa Bilge Metin, savcılığın soruşturmayı tamamlamasını beklediklerini ve bu konuda çocuğun üstün yararını düşünerek herhangi bir tartışma içerisinde olmadıklarını ifade etti. Çocuğun kreşte darp edildiğine ilişkin tüm kameraların incelendiğini ve herhangi bir darp olayının tespit edilmediğini belirten Metin, “Bizim için bir çocuğun mahremiyetini korumak, çocukların haklarını gözetmek ve onları kamuoyu önünde bir tartışmanın parçası haline getirmemek, kurumumuzu savunmaktan, hakkımızı aramaktan ve bir tartışmanın merkezinde yer almaktan çok daha değerlidir. Çünkü bizler, bir eğitim kurumu ve öğretmenler olarak çocuklarımızın üstün yararını gözetmekteyiz” dedi.

"Başsavcılığın kovuşturmaya yer olmadığı kararı çok önemli"

Kurum avukatı Hüseyin Akçar da savcılığın verdiği takipsizlik kararına yapılan itirazın da kabul edilmediğini ve takipsizlik kararının kesinleştiğini söyledi. Akçar, “Biz biliyorduk ki kurumumuz bünyesinde aldığımız bütün önlemler doğrultusunda hiçbir şekilde bir darp ve şiddet söz konusu değildi. Biz bunu belgelerle ve kamera kayıtlarıyla ortaya koyduk. Bugün görüyoruz ki Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı çok önemlidir” diye konuştu.

(DHA)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
20.08.2026 06:43 / Güncelleme: 07:17

Batı sıcakla boğuşuyor, doğuda sağanak mesaisi var: Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı

Yurdun batısı ve güneyinde kavurucu sıcaklar etkisini artırırken, doğu illerinde sağanak ve kuvvetli rüzgar alarmı verildi. Doğu Anadolu ile Güneydoğu'nun kuzeyinde akşam saatlerinde başlayacak kuvvetli rüzgara karşı uyarı yapıldı.

Batı sıcakla boğuşuyor, doğuda sağanak mesaisi var: Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı

Fotoğraf: Eyüpcan Timur/Pexels

20.08.2026 10:45

Üzüm üreticileri anlattı, vekil dinledi: 'Babam 30 dönüm bağ ile 7 çocuğa baktı, biz 2 çocuğa bakamıyoruz'

Yeni Parti Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Ahmetli’de TMO’nun taban fiyat açıklamamasına ve yüksek girdi maliyetlerine tepki gösteren üzüm üreticilerini ziyaret etti. Çiftçiler, "En az 120-150 lira bandında fiyat açıklanmalı" dedi.

Üzüm üreticileri anlattı, vekil dinledi: 'Babam 30 dönüm bağ ile 7 çocuğa baktı, biz 2 çocuğa bakamıyoruz'
20.08.2026 10:55

Kazdağları'nın biyoçeşitliliği sanata dönüştü: 'Kuş Düşleri' sergisi ziyarete açıldı

Körfez Tatbikçiler Sanat Grubu’nun hazırladığı “Kaz Dağları'nın Fısıltısı Kuş Düşleri” sergisi, İda Madra Jeoparkı Güre Sergi Salonu'nda kapılarını açtı. Sergi, 15 Eylül'e kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Kazdağları'nın biyoçeşitliliği sanata dönüştü: “Kuş Düşleri” sergisi ziyarete açıldı

Kaz Dağları'nın Fısıltısı Kuş Düşleri” sergisinden Turgut Engin'in eseri (Fotoğraf: Ceren Kalkancı)

20.08.2026 10:21

Bakımevinde şüpheli şekilde ölen otizmli Sinan Gündoğdu'nun annesi: Sağ teslim ettim, cenazesini aldım

Merzifon'daki özel bir engelli bakım merkezinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren, daha önce de şiddete maruz kaldığı iddiasıyla gündeme gelen otizmli Sinan Gündoğdu'nun ailesi, "Eceliyle ölmedi" diyerek adalet çağrısında bulundu.

Bakımevinde şüpheli şekilde ölen otizmli Sinan Gündoğdu'nun annesi: Sağ teslim ettim, cenazesini aldım

Fotoğraflar: MA

20.08.2026 11:57 / Güncelleme: 12:05

Eğitim-İş'ten öğretmenlere yönelik kılık kıyafet düzenlemesine tepki: Denetlenmesi gereken öğretmenin kıyafeti değil, bakanlık politikalarıdır

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, MEB’in öğretmenlere yönelik kılık-kıyafet düzenlemesine tepki göstererek; “Eğitimde denetlenmesi gereken öğretmenin kıyafeti değil, bakanlığın politikalarıdır. Öğretmen ne giyeceğini, sorumluluğunu bilir" dedi.

Eğitim-İş'ten öğretmenlere yönelik kılık kıyafet düzenlemesine tepki: Denetlenmesi gereken öğretmenin kıyafeti değil, bakanlık politikalarıdır

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!