20.08.2026 09:50

Başkanın AKP'ye geçtiği Çekmeköy'de yürüyüş: 'Millet iradesine çökmeye çalışmaktan vazgeçin'

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez'in AKP'ye geçmesinin ardından Yeni Parti ilçede "Millet İradesine Saygı Yürüyüşü" düzenledi. İl Başkanı Özgür Çelik, "Millet iradesine çökmeye çalışmaktan vazgeçin" dedi.

Başkanın AKP'ye geçtiği Çekmeköy'de yürüyüş: “Millet iradesine çökmeye çalışmaktan vazgeçin”

Fotoğraf: ANKA

 

İstanbul — Akşam saatlerinde Çekmeköy'de düzenlenen "Millet İradesine Saygı Yürüyüşü"nde konuşan Yeni Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "Gaziosmanpaşa'da, Bayrampaşa'da meclis üyelerini tehditle belediyelerimize çöktüler. Üsküdar'da belediyemize tehditle, teklifle çökmeye çalıştılar. Şimdi benim hakkımda, arkadaşlarım hakkında incelemeler başlatmışlar" dedi. Çelik, "Ortada bir tehdit varsa, ortada meclis üyelerini baskı altına almak varsa işte bunu AKP gerçekleştiriyor ve devlet kurumlarını bu işe ortak ediliyor. Bu uygulamadan vazgeçin. Millet iradesine çökmeye çalışmaktan vazgeçin. Millet günü geldiğinde, yaptığınız bu çökme girişimlerinin hepsine, millet iradesine saygısızlık girişimlerinin hepsine demokrasi tokadı olarak cevap verecektir" ifadelerini kullandı.

Çekmeköy Doğa Parkı'ndan Madenler Meydanı'na gerçekleştirilen yürüyüşe Yeni Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul milletvekilleri Özgür Karabat, Cemal Enginyurt, Çekmeköy İlçe Başkanı Haydar Arslan, İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun, İl Gençlik Kolları Başkanı Erdem Kara ve çok sayıda partili katıldı. Haydar Aslan'ın ardından söz alan YENİ Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, AK Parti'ye geçen Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez'i eleştirdi.

“Sana helal oy verenlerin oyunu harama çevirdin ya yazıklar olsun”

Enginyurt şunları söyledi; "Orhan (Çerkez) ve Orhan gibiler, değer miydi bu yaptığınız? Yoldaşlarınız zindanlarda yatarken yol arkadaşlarını bırakıp kaçmak yakıştı mı size? Fatma Kaplan kadar olamadın, o ‘AKP’ye geçmektense zindanda çürürüm’ dedi. Ama sen ne yaptın? Sen kaçtın Orhan. Bir de diyorsun ki hizmet için kaçtım. Yalan. Senin niye kaçtığını AKP ilçe başkanı söylüyor. Dün sana hırsız diyorlardı; hırsızlıktan korktun da kaçtın Orhan. Tehdit edildin. Ailenle, çocuklarınla tehdit edildin. Ve kaçmayı tercih ettin. 83 bin sana helal oy verenlerin oyunu harama çevirdin ya yazıklar olsun.

Silivri zindanlarında, mahkemelerde yoldaşların direniyor. Zulme karşı direniyor, haksızlığa direniyor. Türkiye'nin her yerinde yoldaşların direniyor. Ama sen ve senin gibiler kaçtınız. Nereye kadar kaçacaksınız? Bir de utanmadan Orhan diyormuş ki; ‘2 ay geçer unuturlar'. Seni unutursak kanımız kurusun Orhan. Bu insanların vebalini aldın, hakkını aldın. Bu hak sana haram olsun. Sadece Orhan değil, bu partinin helal oylarıyla seçilip oyları harama çevirip AKP sarayına kaçan herkese haram olsun hakkımız.

Neymiş efendim? Yatamazlarmış hapiste. İmamoğlu 17 aydır yatıyor ya. Yatıyor ya Murat Ongun, yatıyor ya Rıza Akpolat, yatıyor ya yoldaşlarımız. Deniz Gezmiş idam sehpasına giderken Hüseyin İnan'a soruyor 'Korkuyor musun?' diye; Hüseyin İnan gür sesiyle haykırıyor: 'Biz korkuyu Kerbela'da bıraktık’. Siz korkuyu makamda sattınız”

"İki yıldır milli irade açık bir saldırı altındadır"

Yeni Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de 2 yıldır büyük bir saldırı altındayız, bir kuşatma altında olduklarını belirterek, "2 yıldır, İstanbul'da ve sonrasında Türkiye'de milli irade açık bir saldırı altındadır. 31 Mart'ta 2024 seçimlerinde Türkiye'nin birinci partisi olduk. İşte o gün bir daha asla sandıkla seçim kazanamayacaklarını anlayanlar, ellerindeki yargı silahıyla siyaseti dizayn etme çabası içerisine girdiler. İlk önce silkeleme dediler, belediyelerimizi finansman baskısı altına almaya çalıştılar. Belediyelerimize İller Bankası'ndan gelen payları kestiler. Sonra belediyelerimizin gelir getirici varlıklarına el koydular. İstanbul'da Yerebatan Sarnıcı’na, Galata Kulesi’ne, ilçelerimizde gelir getirici varlıklara el koydular. Baktılar ki bu uygulamalarla belediye başkanlarımızı durduramıyorlar şafak operasyonlarına başladılar. Şafak operasyonlarıyla Esenyurt'tan Beşiktaş'a, Beykoz'dan 19 Mart'a, İstanbul'da 17 alanda belediye başkanlarımız tutsak vaziyette" dedi.

"Sandıkta kaybettiklerini çökme girişimleriyle almaya başladılar"

Çelik şunları söyledi; "Bu operasyonlarla, belediye başkanları operasyonlarıyla bizi durduramayacaklarını anlayanlar ilk önce 5 bin polisle benim il başkanlığı yaptığım il binasına girdiler. Kadınları yerlerde sürüklediler. Gençlere biber gazı sıktılar. Sonra, biber gazlarıyla, plastik mermilerle partimizin genel merkezine girdiler ve bir ikinci darbeyi gerçekleştirdiler. Ve bu yolla da bizi durduramayacaklarını anladılar. Baktılar ki millet yeni bir yola çıktı, Özgür Özel yeni bir yola çıktı, bu süre içerisinde transfer politikalarına başladılar. Sandıkta kaybettiklerini, seçimde kaybettiklerini çökme girişimleriyle masa başında almaya başladılar. Bayrampaşa’da, Gaziosmanpaşa'da meclis çoğunluğunu kullanarak, meclis üyelerini tehdit ederek milletin iradesine çöktüler. İşte bunun için millet iradesine saygı yürüyüşü yapıyoruz… Ve bu da yetmedi. Şile'de, Tuzla'da, Çekmeköy'de transferler gerçekleştirerek belediye başkanlarını aileleriyle tehdit ederek millet iradesine çöktüler.

"İlk yerel seçimde Çekmeköy Belediyesini yeniden kazanacağız"

Çekmeköy'de biz ilk defa bir seçim kazandık. Çekmeköy'ün kurulduğu günden bugüne kadar ilk kez bir seçim kazandık. O Çekmeköy seçimini kazandığımız belediye başkanının ilk icraatı, o belediyeden Erdoğan'ın fotoğrafını indirmek oldu. Ve o belediye başkanı, ailesiyle tehdit edilen korkudan tutuklanma korkusuyla tir tir titreyen Çekmeköy halkının iradesine ihanet eden o belediye başkanı transfer olduktan sonra ilk iş olarak makam odasının arkasındaki Atatürk'ün fotoğrafını indirdi. Buradan, Çekmeköy halkının iradesine ihanet eden o ihanetçiye söylüyorum. İlk yerel seçimde Çekmeköy Belediyesi'ni yeniden kazanacağız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün o fotoğrafını yeniden Çekmeköy Belediyesi’ne asacağız.

Çekmeköy halkının iradesine ihanet eden, Tuzla halkının iradesine ihanet eden, Şile halkının iradesine ihanet eden o ihanetçilere hakkımız helal değildir. Benim onların hepsinin üzerinde hakkım var. Örgütümüzün onların üzerinde emeği var, hakkı var. Ve Çekmeköylülere soruyorum: 31 Mart'ta sandıklara gittiniz, oy kullandınız; hakkınızı belediyedeki o ihanetçiye helal ediyor musunuz? Çekmeköy'ün, Tuzla'nın, Şile'nin hakkına ihanet ettiniz. İşte milletin hakkı size helal değildir. Biz bu insanlara güvendik. Bir tanesi 10 yıl boyunca bizim eski partimizin bir belediyesinde, Ataşehir'de görev yapmış, başkan yardımcılığı yapmış. Öbürü Şile'de ilçe başkanlığı yapmış. Öbürü Tuzla'da ilçe başkanlığı yapmış. Bu iş bir karakter meselesidir. Onların karakterini kısa bir zamanda anlayamadığımız için Çekmeköy halkından özür diliyoruz. Tuzla halkından özür diliyoruz. Şile halkından özür diliyoruz"

Esenyurt'ta, Şişli'de de kayyum uygulamasıyla millet iradesine çöküldüğünü belirten Özgür Çelik şöyle devam etti:

"Gaziosmanpaşa'da, Bayrampaşa'da meclis üyelerini tehditle belediyelerimize çöktüler. Üsküdar'da belediyemize tehditle, teklifle çökmeye çalıştılar. Şimdi benim hakkımda, arkadaşlarım hakkında incelemeler başlatmışlar. Ortada bir tehdit varsa, ortada meclis üyelerini baskı altına almak varsa işte bunu AKP gerçekleştiriyor ve devlet kurumlarını bu işe ortak ediliyor. Bu uygulamadan vazgeçin. Millet iradesine çökmeye çalışmaktan vazgeçin. Çünkü milletin üzerinde hiçbir güç yoktur. Millet günü geldiğinde, yaptığınız bu çökme girişimlerinin hepsine, millet iradesine saygısızlık girişimlerinin hepsine demokrasi tokadı olarak cevap verecektir.

“Adalet dürbünle bakıldığı halde bile görülemeyen bir hale gelmiştir”

Silivri'de Ekrem başkanımızın ve yol arkadaşlarımızın duruşmalarının ikinci celsesi başladı. Orada bir salon tasarlanmış. O salonda gazeteciler, izleyiciler, mahkeme hakimini, yargılanan arkadaşlarımızı dürbünle görebiliyorlar. Adalet, dürbünle bakıldığı halde bile görünemeyen bir hale gelmiştir Silivri'de. Ve Silivri'de cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu'nun kendisini savunma hakkı kısıtlanmıştır. Ortada elle tutulur bir delil olmadığı için gizli tanık iftiralarıyla ‘duydum’, ‘öyle konuşuluyordu’ gibi muğlak ifadelerle arkadaşlarımızı yargılıyorlar. Ortada bir suç olmadığı için Ekrem İmamoğlu'nun, yol arkadaşlarımızın savunma hakkını kısıtlıyorlar.

Buradan, Silivri'deki o kumpas davalarını kuranlara sesleniyorum. Sizin Silivri'de kumpas mahkemeleriniz varsa Türkiye'de 86 milyonun, İstanbul'da 16 milyonun evlerinde vicdan mahkemeleri vardır. Her gece milletin evlerinde vicdan mahkemeleri kuruluyor ve sizler o vicdan mahkemelerinde yargılanıyorsunuz. Günü geldiğinde, bir bayram havasında bir pazar günü sandıklara gideceğiz ve hep birlikte bu zalimliği sonlandıracağız"

Yürüyüşün ardından Yeni Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı'nın açılışı gerçekleştirildi.

(ANKA)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
20.08.2026 06:43 / Güncelleme: 07:17

Batı sıcakla boğuşuyor, doğuda sağanak mesaisi var: Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı

Yurdun batısı ve güneyinde kavurucu sıcaklar etkisini artırırken, doğu illerinde sağanak ve kuvvetli rüzgar alarmı verildi. Doğu Anadolu ile Güneydoğu'nun kuzeyinde akşam saatlerinde başlayacak kuvvetli rüzgara karşı uyarı yapıldı.

Batı sıcakla boğuşuyor, doğuda sağanak mesaisi var: Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı

Fotoğraf: Eyüpcan Timur/Pexels

20.08.2026 09:33 / Güncelleme: 09:36

ABD, Hürmüz Boğazı'nda petrol tankerleri için gizli geçiş koridoru oluşturdu iddiası

Axios’un ABD’li yetkililere dayandırdığı habere göre, ABD ordusu, İran’la gerilimin sürdüğü Hürmüz Boğazı’nda petrol tankerlerinin geçişini sağlamak için gizli bir koridor oluşturdu.

ABD, Hürmüz Boğazı'nda petrol tankerleri için gizli geçiş koridoru oluşturdu iddiası

Fotoğraf: DHA

20.08.2026 02:26

ABD'de rekor borçlanma: Kamu borcu ilk kez 40 trilyon doları aştı

ABD'nin toplam kamu borcu tarihte ilk kez 40 trilyon doların üzerine çıktı. Ülkenin borç stokunda, 5 yıldan kısa sürede 10 trilyon dolar artış görüldü.

ABD'de rekor borçlanma: Kamu borcu ilk kez 40 trilyon doları aştı

Fotoğraf: John Guccione www.advergroup.com/Pexels

20.08.2026 08:21 / Güncelleme: 08:42

Sahil Güvenlik Komutanlığı personeline dövme yasaklarının sınırı genişletildi

Sahil Güvenlik Komutanlığı Kıyafet Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle; yüz, boyun, kollar ve etek boyu hizasındaki dövmelere kısıtlama getirildi. Kıyafet talimatları artık iletişim araçlarıyla da tebliğ edilebilecek.

Sahil Güvenlik Komutanlığı personeline dövme yasaklarının sınırı genişletildi

Fotoğraf: DHA

20.08.2026 09:25

Süper Lig'de 2'nci haftanın perdesi açılıyor

Süper Lig'de 2’nci hafta yarın Erzurumspor FK-Galatasaray karşılaşmasıyla başlayacak. Fenerbahçe Konyaspor'u ağırlarken, Beşiktaş Alanyaspor'a, Amedspor ise Kocaelispor'a konuk olacak.

Süper Lig'de 2'nci haftanın perdesi açılıyor
20.08.2026 05:58

Bursa'da kaputta unutulan içi para dolu çantayı polise götürdü

Bursa'nın İnegöl ilçesinde iş yerinin önünde park halindeki aracın kaputunda 30 bin lira dolu çanta bulan Yasin Akduman, sahibine ulaştırılması için çantayı polise teslim etti.

Bursa'da kaputta unutulan içi para dolu çantayı polise götürdü

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!