CHP'den Menderes açıklaması: Belediye meclis üyeleri talimatımızı yerine getirmedi
Butlan CHP'si sözcüsü Müslim Sarı, Menderes’te belediyenin AKP’ye geçmesini önlemek amacıyla verilen talimata uymayan meclis üyeleri hakkında parti disiplin sürecinin değerlendirildiğini açıkladı.
Fotoğraf: ANKA
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından gerçekleştirilen başkan vekili seçiminde AKP’nin adayı Asuman Şen’in dördüncü turda CHP’nin oylarıyla kazanmasına ilişkin Butlan CHP'sinin sözcüsü Müslim Sarı açıklama yaptı.
Sosyal medya platformu X üzerindeki hesabından açıklama yapan Sarı, “Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından, Belediye Başkan Vekili seçimi ile ilgili olarak partimizden ayrılan meclis üyeleri ile görüşme ve uzlaşma taleplerimiz bir haftayı aşkın süredir devam etmekteydi. Ancak sayısal çoğunluklarına güvenen Yeni Partili yöneticiler ve meclis üyeleri uzlaşı taleplerimizi reddetmiş, bugün yapılan seçimde kendi adaylarını çıkarmayı tercih etmişlerdir” dedi.
“Talimata uymayan üyelere ilişkin disiplin süreci değerlendiriliyor”
Menderes Belediyesi AKP’ye geçmesin diye Yeni Parti’nin adayını destekleme konusunda Genel Merkez olarak meclis üyelerine talimat verdiklerini savunan Sarı, “Talimatımızı yerine getirmeyen belediye meclis üyelerimizle ilgili parti disiplin süreci değerlendirilmektedir. Sonuç olarak Menderes’te yaşanan başkan vekili seçiminde AKP adayının kazanmasının nedeni; CHP’li bir belediyenin CHP’de kalmasını kabul etmeyen, CHP’yi bölen, sayısal çoğunluklarına güvenip süreci kötü yöneten Yeni Partili yöneticilerdir” ifadelerine yer verdi.
(Politika Servisi)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et