Malatya Hekimhan'da aşırı yağışlar üreticiyi de vurdu: Kayısılar zarar gördü
Malatya’nın Hekimhan ilçesinde iki gün süren yağışların ardından meydana gelen sel ve taşkın, tarım arazileri ile ev ve ahırlara zarar verdi. Yağıştan, kurutulmak üzere sergenlere bırakılan kayısılar da etkilendi.
Fotoğraf: ANKA
Malatya’nın Hekimhan ilçesine bağlı Kocaözü Mahallesi’nde etkili olan aşırı yağışlar, tarımsal üretimde zarara neden oldu. İki gün süren yağışların ardından oluşan sel ve taşkın nedeniyle tarım arazileri, bazı ev ve ahırlar ile sergenlerde kurutulmaya bırakılan kayısılar zarar gördü.
Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Hekimhan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Aslan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Halil Yanardağ ve Kocaözü Mahallesi Muhtarı Serkan Coşkun, yağıştan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.
Heyet, yağış ve taşkından etkilenen tarım arazilerinin yanı sıra sergenlerde kurutulmak üzere bekletilen ve yağış nedeniyle zarar gören kayısı ürünlerini de yerinde inceledi.
Üreticilerle görüşen İl Tarım ve Orman Müdürü Akar, bölgede yürütülen hasar tespit çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.
“Hasar tespit çalışmaları devam ediyor”
Akar, saha incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek şunları söyledi:
“Çalışmalar kapsamında, yağışlardan etkilenen alanlarda hasar tespit ve değerlendirme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Üreticilerimizle de bir araya gelip, meydana gelen zararları yerinde değerlendirerek gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz. Aşırı yağışlardan etkilenen tüm üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”
(ANKA)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et