İran Devrim Muhafızları'ndan açıklama: 'Savaş sona ermeli'
İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Yedullah Cevani, ABD ile İran arasındaki savaşın daha önce imzalanan mutabakat zaptı temelinde sona ermesi gerektiğini söyledi.
Devrim Muhafızları logosu.
İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı Yedullah Cevani, İran ile ABD arasındaki savaşa ilişkin açıklamalarda bulundu.
İran devlet televizyonuna bağlı Genç Gazeteciler Kulübü'ne konuşan Cevani, savaşın ABD ile imzalanan mutabakat zaptı temelinde sona ermesi gerektiğini ifade etti.
Cevani'nin açıklaması, İran ile ABD arasındaki çatışmaların sona erdirilmesine yönelik diplomatik girişimlerin sürdüğü bir dönemde geldi.
Hürmüz Boğazı için ABD'nin taahhütlerini yerine getirmesi şartı
Cevani, Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılmasının ABD'nin mutabakatta yer alan yükümlülüklerini yerine getirmesine bağlı olduğunu söyledi.
Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı, boğazın savaş öncesindeki durumuna dönmeyeceğini belirterek, "Hürmüz Boğazı ve burada geçerli olan düzen hiçbir zaman savaş öncesindeki haline dönmeyecek" dedi.
"Statü savaşın sona ermesinden sonra tartışılabilir"
Cevani, Hürmüz Boğazı'nın gelecekteki statüsüne ilişkin tartışmalara da değindi.
Boğazın yalnızca İran ile Umman arasında bir su yolu olarak ele alınmasının ancak savaşın sona erdiğinin kesinleşmesinden sonra gündeme gelebileceğini belirten Cevani, böylece boğazın savaş sonrasındaki statüsünün İran açısından önemli bir müzakere başlığı olacağının işaretini verdi.
Hürmüz Boğazı, dünya petrol ticaretinin önemli geçiş noktalarından biri olması nedeniyle İran-ABD geriliminde stratejik önem taşıyor.
(Dış Haberler)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et