Sivas'ta KKKA nedeniyle yaşamını yitirdi: Keneden ölenlerin sayısı 12’ye yükseldi
Sivas’ta kene ısırması ardından KKKA şüphesiyle tedavi gören 63 yaşındaki Bekir Selvi, yaşamını yitirdi.
Fotoğraf: DHA
Sivas'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 63 yaşındaki kişi yaşamını yitirdi. İl merkezine bağlı Kızılca köyünde yaşayan emekli ve nakliyat işleri yapan 6 çocuk babası Bekir Selvi'yi kene ısırdı. Selvi, bir süre sonra rahatsızlanınca yakınları tarafından Sivas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Buradan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen ve KKKA hastalığı şüphesiyle Anestezi Yoğun Bakım Servisinde tedavi altına alınan Selvi, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Yakınları tarafından teslim alınan Selvi'nin cenazesinin Kızılca köyünde toprağa verileceği öğrenildi. Öte yandan Bekir Selvi'nin amcasının oğlu Bilal Selvi'nin de 2020 Haziran ayında kene ısırması sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.
Sivas’ta bu yıl keneden ölenlerin sayısı 12’ye yükseldi.
(AA)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et