13.08.2026 12:14

Çiğli’de yangına karşı ortak ses: Can güvenliğimiz artık kalmadı

Çiğli Güzeltepe’de çıkan yangında Rezan Korkmaz ve 4 yaşındaki torunu Yiğit Bulut Aydın’ın hayatını kaybetmesinin ardından mahalle halkı, “Can güvenliğimiz için yürüyoruz” diyerek bugün saat 20.00’de yürüyüş düzenleyecek.

Çiğli’de yangına karşı ortak ses: Can güvenliğimiz artık kalmadı

Fotoğraf: AA

 

İzmir — Çiğli’ye bağlı Güzeltepe Mahallesi’nde altyapı yetersizliği ve elektrik arızası iddiasıyla bir evde çıkan yangında Rezan Korkmaz ve 4 yaşındaki torunu Yiğit Bulut Aydın’ın hayatını kaybetmesi, mahallede büyük bir öfkeye yol açtı.

Olayın ardından elektrik şirketine ve halkı sağlıksız konutlara mahkum eden ranta karşı tepki gösteren Güzeltepe halkı, bugün kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirecek.

Çarşamba günü, yangın çıkan evin önünde toplanan mahalleliler hem özelleştirilen elektrik şirketine hem de sağlıksız konutlara mahkum edilmelerine karşı tepki gösterdi. Yapılan toplantı sonucunda tepkilerini dile getirme kararı alan mahalleliler “Can Güvenliğimiz İçin Yürüyoruz” başlığı ile bir eylem yapma kararı aldı.

Yürüyüş ve basın açıklaması, 13 Ağustos Perşembe saat 20.00’de yangının çıktığı evin önünden başlayarak Kentsel Dönüşüm Ofisi’ne kadar devam edecek.

"Bu bir kaza değil, özelleştirme cinayetidir"

Yürüyüşe kitlesel katılım çağrısı yapan Emek Partisi (EMEP) Çiğli İlçe Örgütü, yayımladığı açıklamada yaşanan acının bir kaza değil, rant düzeninin bir cinayeti olduğunu vurguladı. Mahalle halkının yangından önce defalarca arıza bildirmesine rağmen Gediz Elektrik’in kılını kıpırdatmadığını belirten EMEP Çiğli İlçe Örgütü, şu talepleri sıraladı:

  • Elektrik ve tüm enerji hizmetleri derhal kamulaştırılmalıdır.
  • İhmali olan şirket yöneticileri ve yetkililer doğrudan cinayetten yargılanmalıdır.
  • Kentsel dönüşüm rant için değil; yerinde, ücretsiz ve güvenli konut hakkı için kamusal anlayışla yapılmalıdır.
(Evrensel)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
13.08.2026 10:52 / Güncelleme: 12:24

Doruk Madencilik işçileri Yıldızlar SSS Holding'e girdi: Alacakların bir kısmı bugün ödenecek

Aylardır ücret ve tazminatları ödenmeyen Doruk Madencilik işçileri Yıldızlar SSS Holding binasına girdi. İşçilerin alacaklarının bir kısmının bugün, tamamının ise haftaya ödeneceği açıklandı. İşçiler "Tamamını almadan gitmeyeceğiz" dedi.

Doruk Madencilik işçileri Yıldızlar SSS Holding'e girdi: Alacakların bir kısmı bugün ödenecek

Fotoğraf: Evrensel

13.08.2026 10:12

Aydın'daki orman yangını 2'nci gününde

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde dün başlayan orman yangınına müdahale ikinci günde sürüyor. Gece boyunca karadan devam eden çalışmalara sabah saatlerinde 4 uçak ve 6 helikopter de katıldı.

Aydın'daki orman yangını 2'nci gününde

Fotoğraf: DHA

13.08.2026 00:55 / Güncelleme: 07:00

Trump’ın ‘mülkiyet’ vaazı ve mülksüzleştirilen çoğunluğun muhasebesi: 771 bin 480 evsiz

Trump’ın konuşmasında kurduğu denklem basittir: Komünizm eşittir insanların evini ve parasını almak. Oysa ABD’nin kendi verileri tam tersini göstermektedir. Milyonlarca boş konutun bulunduğu bir ülkede yüz binlerce insanın sokakta yaşıyor.

Trump’ın ‘mülkiyet’ vaazı ve mülksüzleştirilen çoğunluğun muhasebesi: 771 bin 480 evsiz

Fotoğraf: Pixabay

13.08.2026 08:45 / Güncelleme: 12:12

Süleymancılara 17 ilde operasyon: Alihan Kuriş dahil 30 kişi gözaltına alındı

Süleymancılara yönelik soruşturmada Alihan Kuriş'in de aralarında bulunduğu 49 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 17 ildeki operasyonlarda Kuriş dahil 30 kişi gözaltına alınırken, 123 adreste arama yapıldı.

Süleymancılara 17 ilde operasyon: Alihan Kuriş dahil 30 kişi gözaltına alındı
13.08.2026 07:00 / Güncelleme: 07:53

Kolombiya'da depremin bilançosu ağırlaşıyor: Can kaybı 265'e yükseldi

Kolombiya'da 10 Ağustos’ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 265'e, yaralı sayısı 3 bin 494'e yükseldi.

Kolombiya'da depremin bilançosu ağırlaşıyor: Can kaybı 265'e yükseldi

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!