ABD Başkanı Trump: ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip
ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin Hürmüz Boğazı üzerinde "tam kontrole" sahip olduğunu savunarak, "İran sadece konuşuyor, icraat yok, artık Ortadoğu’nun zorbası değiller" yorumunu yaptı.
Fotoğraf: Beyaz Saray
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya üzerinden Hürmüz Boğazı ve İran’a saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Trump paylaşımında, "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip. Bunu sürdüreceğimizi düşünüyorum" ifadesini kullandı.
ABD'nin Hürmüz Boğazı'ndaki ablukasının herkes tarafından "çelikten duvar" olarak nitelendirildiğini ve İran'ın bu konuda yapabileceği bir şey olmadığını savunan Trump, “Donanmaları yok, hava kuvvetleri yok, kalan askerleri maaşlarını alamıyor. Devrim Muhafızları Ordusu kırıp geçirildi ve kaçıyorlar. Liderlikleri belirsiz. Paraları yok. Ülkeleri vuruluyor” dedi.
İran'ın sahip olduğu tek şeyin "yalancı basın" ve "yüzde 300" enflasyon olduğunu ileri süren Trump, “İran sadece konuşuyor, icraat yok, artık Ortadoğu’nun zorbası değiller" yorumunu yaptı.
(AA)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et