11.08.2026 13:25 / Güncelleme: 13:47

Galatasaray tribün lideri Sebahattin Şirin adliyeye sevk edildi

Galatasaray taraftar grubu ultrAslan'ın lideri “Sebahattin Şirin” olarak bilinen Muzaffer Şirin, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Galatasaray tribün lideri Sebahattin Şirin adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Galatasaray taraftar grubu ultrAslan'ın lideri “Sebahattin Şirin” olarak bilinen Muzaffer Şirin adliyeye sevk edildi.

Başsavcılığın Yasadışı Bahis ve Spor Suçları Soruşturma Bürosu tarafından sosyal medya paylaşımları nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Şirin'in emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen Şirin, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şirin'in savcılıktaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

 

Sebahattin Şirin, sağlık kontrolü sırasında “Sayın Öcalan'a özgürlük” diye bağırıp zafer işareti yaptı. Sağlık kontrolü sona eren Şirin, çıkışta da aynı sloganı attı.

Dört ayrı suçlama

Soruşturma kapsamında Şirin hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 14 ve 15. maddeleri kapsamında gözaltı kararı verildi.

Şirin'e ayrıca “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak veya bulundurmak”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçlamaları yöneltildi.

(Haber Merkezi)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
11.08.2026 13:22

İngiltere'de radyo skandalı: Kral Charles'ın ölüm ilanı yanlışlıkla canlı yayına verildi

İngiltere’de Radio Caroline, Kral III. Charles’ın ölümü durumunda kullanılmak üzere hazırlanan kaydı yanlışlıkla canlı yayına verdi. Anonsun ardından milli marş çalındı; yayın yaklaşık 16 dakika sessiz kaldı.

İngiltere'de radyo skandalı: Kral Charles'ın ölüm ilanı yanlışlıkla canlı yayına verildi

Fotoğraf: Wikimedia Commons

11.08.2026 10:42 / Güncelleme: 10:47

Trump'ın İran korkusu: Ankara'dan kamyona gizlenerek dönmüş

ABD basını, Trump’ın NATO Zirvesi sonrası Türkiye’den ayrılırken İran kaynaklı “inandırıcı tehdit” gerekçesiyle Air Force One’a binmiş gibi yapıp bir catering kamyonuyla başka bir askeri uçağa götürüldüğünü yazdı.

Trump'ın İran korkusu: Ankara'dan kamyona gizlenerek dönmüş

Fotoğraf: Beyaz Saray

11.08.2026 07:15

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğünde deprem: Can kaybı 132'ye yükseldi

Kolombiya'da dün meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde 132 kişi hayatını kaybetti, 700'den fazla kişi yaralandı. 188 kişi için kayıp başvurusu yapılırken arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğünde deprem: Can kaybı 132'ye yükseldi

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!