11.08.2026 09:56

İddia: 'Çerçeve yasa' oylamasında Özgür Özel'in dediği oldu

Nefes yazarı Deniz Zeyrek, Özgür Özel'in çerçeve yasa öncesi düzenlenen kapalı grup toplantısında "En az 35 ‘evet’ oyu olursa iyi olur" dediğini öne sürdü. Oylamada Yeni Partiden 35 vekil 'evet' dedi.

İddia: 'Çerçeve yasa' oylamasında Özgür Özel'in dediği oldu

Fotoğraf: Yeni Parti

'Süreç' kapsamında AKP tarafından hazırlanan 'çerçeve yasa' teklifi dün TBMM Genel Kurulunda eleştireler ve itirazlar eşliğinde kabul edildi. Yeni Parti, saat 11.00'de başlayan Genel Kuruldan bir saat önce kapalı Meclis grup toplantısı düzenleyerek alınacak tutumu tartıştı.

Nefes yazarı Deniz Zeyrek, kapalı grup toplantısında konuşulanları köşesine taşıdı. Zeyrek, yasaya "evet" oyu vermek isteyen vekillerin sessiz kaldığını, bir milletvekilinin "Hepimiz 'evet' diyelim" önerisinde bulunduğunu ancak Özel'in vekilleri serbest bıraktığını ve "En az 35 'evet' oyu olursa iyi olur" dediğini aktardı.

"Yöneticiler 'evet' oyu kullansın"

Zeyrek, yazısında şunları kaydetti:

"Özel, yasa teklifinin genel kurul görüşmeleri öncesinde TBMM grubunu basına kapalı şekilde topladı. Toplantıda milletvekilleri 'hayır' isteyen seçmenlerin mesajlarının çokluğuna dikkat çekti. Mahmut Tanal referandum yapılmasını, kararın halka sorulmasını önerdi. Yasaya 'evet' oyu verilmesi gerektiğine inanan milletvekilleri sessiz kaldı. Bir milletvekili 'Genel Başkan 'evet' diyorsa Yeni Parti 'evet' demiş sayılır. O zaman hepimiz 'evet' diyelim, topyekun hareket etmiş olalım' önerisinde bulundu.

Toplantı sonunda Özel kararı milletvekillerine şöyle tebliğ etti: 'Partinin Grup yöneticileri, MYK üyeleri ‘evet’ oyu kullansın. Diğer arkadaşlar, seçim bölgesindeki seçmenlerin talebini dikkate alarak oy kullansın. Ancak en az 35 ‘evet’ oyu olursa iyi olur.'"

35 milletvekili 'evet' dedi

Yeni Parti'de 54 milletvekili 'hayır', 35 milletvekili ise 'evet' oyu kullandı, Gamze Taşcıer ve Ulaş Karasu ise oylamaya katılmadı.

 

(Politika Servisi)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
11.08.2026 09:24

Rusya: Moskova bölgesine 237 İHA gönderildi

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, gece saatlerinde Moskova bölgesinin 237 İHA ile hedef alındığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı ise Moskova dahil çeşitli bölgelerde toplam 396 Ukrayna İHA'sı düşürüldü.

Rusya: Moskova bölgesine 237 İHA gönderildi

Fotoğraf: Юрий Д.К./Wikimedia Commons CC BY 4.0

11.08.2026 02:45 / Güncelleme: 02:50

'Çerçeve yasa' teklifine hangi milletvekili ne oy verdi? Parti parti tam liste

'Çerçeve yasa' teklifi, Meclis Genel Kurulunda 561 milletvekilinin katıldığı oylamada 467 'evet', 87 'hayır' ve 7 'çekimser' oyla kabul edildi. 9'u AKP'den, 2'si MHP'den, 1'i DEM Parti'den olmak üzere 31 milletvekili oylamaya katılmadı.

'Çerçeve yasa' teklifine hangi milletvekili ne oy verdi? Parti parti tam liste

Fotoğraf: AA

11.08.2026 09:35

Vize şirketlerine operasyon: 49 kişi hakkında gözaltı kararı

Vize randevularını bot yazılımlarla toplu olarak aldıkları iddia edilen şirketlere yönelik 6 ilde operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında 49 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Vize şirketlerine operasyon: 49 kişi hakkında gözaltı kararı

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!