11.08.2026 02:22

İçişleri Bakanı Çiftçi’den 'Çerçeve yasa' paylaşımı: 'Af, pazarlık veya taviz değil'

Çerçeve yasasının Meclis'ten geçmesinin ardından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, yasanın bir af, pazarlık veya taviz olmadığını söyledi.

İçişleri Bakanı Çiftçi’den “Çerçeve yasa” paylaşımı: “Af, pazarlık veya taviz değil”

Çerçeve yasanın Meclisten geçmesinin ardından İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sosyal medya platformundan açıklama yaptı. Yasanın "af, pazarlık veya taviz" olmadığını söyleyen Çiftçi, “terörün bütün unsur ve uzantılarıyla tasfiyesini esas alan güçlü bir devlet iradesi olduğunu” dedi.

İktidarın “Terörsüz Türkiye” söylemini işaret eden Çiftçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Terörsüz Türkiye hedefimizin hukuki çerçevesini oluşturan Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesine Dair Kanun, Gazi Meclisimizin iradesiyle kabul edildi. Bu düzenleme; af, pazarlık veya taviz değil, terörün bütün unsur ve uzantılarıyla tasfiyesini esas alan güçlü bir devlet iradesidir. Aziz şehitlerimizin hatırası, kahraman gazilerimizin fedakârlığı kırmızı çizgimizdir. Atacağımız hiçbir adım bu mukaddes emaneti incitmeyecektir.

Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği, Sayın Devlet Bahçeli’nin tarihî iradesi, Cumhur İttifakımızın kararlılığı ve Gazi Meclisimizin desteğiyle;

Terör bitecek.

Kardeşlik kazanacak.

Türkiye güçlenecek.

Türkiye Yüzyılı yükselecek.”

(Politika Servisi)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
10.08.2026 14:52 / Güncelleme: 18:01

Kemalpaşalılar suyu ve doğası için 'Madene Hayır' karşı yürüdü

Kemalpaşa'da, Volcan Metal Madencilik tarafından yürütülen kurşun ve çinko maden arama ve sondaj çalışmalarına karşı bölge halkı, Kemalpaşa’da protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Köylüler yürüyüşün ardından, topluca suç duyurusunda bulundular.

10.08.2026 18:39 / Güncelleme: 18:45

'Edebiyat Sokakta' projesi edebiyatı sokaklardan mahalleye taşıyor

TYS'nin başlattığı “Edebiyat Sokakta” projesi, edebiyatın gündelik hayatın içine taşınmasını amaçlıyor. Proje kapsamında TYS üyesi edebiyatçılar, kendi sokaklarında komşularıyla buluşuyor; kitaplarını imzalıyor, eserlerinden şiirler okunuyor.

“Edebiyat Sokakta” projesi edebiyatı sokaklardan mahalleye taşıyor
10.08.2026 21:58 / Güncelleme: 22:00

AKP'li Şamil Tayyar’dan Cumhur İttifakına 'Etimesgut' tepkisi: CHP'ye kazandırdınız, ne oldu?

AKP’nin eski milletvekili Şamil Tayyar, Etimesgut Belediyesi başkan vekili seçimlerinde Cumhur İttifakının, CHP’nin adayını desteklemesine tepki gösterdi

AKP'li Şamil Tayyar’dan Cumhur İttifakına 'Etimesgut' tepkisi: CHP'ye kazandırdınız, ne oldu?

Şamil Tayyar | Fotoğraf: ANKA

10.08.2026 18:55

Emeklilerden, 71 yaşındaki inşaat işçisinin ölümüne tepki eylemi: '70'ten sonra çalışmayı normalleştiremezsiniz'

Emekliler, 71 yaşındaki Nurettin Muganlı'nın düşerek yaşamını yitirdiği inşaatın önünden iktidara seslendi, “İnsanların 70'inden sonra ekmek parası için şantiyelerde çalışmasını normalleştiremezsiniz.”

Emeklilerden, 71 yaşındaki inşaat işçisinin ölümüne tepki eylemi: "70'ten sonra çalışmayı normalleştiremezsiniz"

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!