10.08.2026 19:45 / Güncelleme: 11.08.2026 07:20

Edremit Belediye Başkanı Ertaş ve 19 Belediye Meclisi üyesi Yeni Parti'ye katıldı

CHP'den istifa eden Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ile 19 Belediye Meclisi üyesi Yeni Parti'ye katıldı

Edremit Belediye Başkanı Ertaş ve 19 Belediye Meclisi üyesi Yeni Parti'ye katıldı

Fotoğraf: ANKA

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ve Edremit Belediyesi Meclisi üyelerinin Yeni Parti'ye katılımı dolayısıyla partinin Edremit İlçe Başkanlığı’nda tören düzenlendi. Ertaş ve Meclis üyelerini, YENİ Parti Edremit İlçe Başkanı Emin Yalçıntaş, Kadın Kolları Başkanı Songül Toplamaoğlu, parti yöneticileri ve çok sayıda partili karşıladı.

Törende konuşan Yeni Parti Edremit İlçe Başkanı Emin Yalçıntaş, partinin kuruluş sürecinde olağan dışı süreçlerden geçtiklerini belirterek, YENİ Parti çatısı altında siyaset yapma kararı aldıklarını söyledi.

Yalçıntaş, “Biliyorsunuz, uzun badireler atlattık, partimiz olağan dışı süreçlerden geçti. Ama bizi seçen iradenin görüşüyle, bizleri buralara getiren iradenin görüşüyle biz de YENİ Parti çatısı altında siyasetimize devam etme kararı aldık. Yolumuz uzun, yolumuz mücadeleci bir yol. Ama bu yolda da iktidar yolunda sizlerle birlikte omuz omuza olmaktan gurur duyuyorum. Değerli başkanıma, meclis üyelerimize, hepinize hayırlı olsun” diye konuştu.

“Yeni Parti iktidarın partisi olacak”

Belediye Başkanı Ertaş ise konuşmasında şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi bizim partimiz arkadaşlar. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi ile kurumsal bir çekişmemiz olmaz, olamaz. O, Atatürk’ün bize emaneti. Ama maalesef ne acıdır ki Atatürk’ün emanetine edilen ihanetler bu zor günleri yaşamamıza sebep oldu. Birlikte yol aldığımız, daha doğrusu iktidar yolunda yol aldığımız arkadaşlarımızla birlikte halkın sesine, toplumun sesine, seçmenimizin sesine kulak vererek böyle bir yol ayrımı yaşadık. Bu yol ayrımında, iktidar yolunda birçok milletvekilimiz genel başkanımızla birlikte Yeni Partimizi kurdular. Yeni Partimiz ülkemizde iktidarın partisi olacaktır. Halkımızın da takdiriyle en kısa sürede yapılacak sandıkta iktidar olacak. Çünkü kimsenin, üç kişinin, beş kişinin birleşerek kurduğu bir parti değil. Halkın kurdurttuğu, halkın kurmak için yola çıkarttığı ekipler tarafından kuruldu.”

(ANKA)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
10.08.2026 23:07

Ahmet Şık 'çerçeve yasa' görüşmelerinde konuştu: 'Evetimiz tasarının eksiklerini örten bir onay değil'

'Çerçeve yasa' görüşmelerinde konuşan TİP Milletvekili Ahmet Şık, "Bizim evetimiz tasarının eksiklerini örten bir onay değil, ödenen bedellere, kuşaktan kuşağa taşınan dayanışma ve barış iradesine duyduğumuz sorumluluğun ifadesidir" dedi.

11.08.2026 00:40 / Güncelleme: 00:51

'Çerçeve yasa'nın kabul edilmesi sonrası Bahçeli'den ilk açıklama

Çerçeve yasanın TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmasının ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştü. Bahçeli, görüşmenin gazetecilere “Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

'Çerçeve yasa'nın kabul edilmesi sonrası Bahçeli'den ilk açıklama

Ekran görüntüsü: ANKA

10.08.2026 21:58 / Güncelleme: 22:00

AKP'li Şamil Tayyar’dan Cumhur İttifakına 'Etimesgut' tepkisi: CHP'ye kazandırdınız, ne oldu?

AKP’nin eski milletvekili Şamil Tayyar, Etimesgut Belediyesi başkan vekili seçimlerinde Cumhur İttifakının, CHP’nin adayını desteklemesine tepki gösterdi

AKP'li Şamil Tayyar’dan Cumhur İttifakına 'Etimesgut' tepkisi: CHP'ye kazandırdınız, ne oldu?

Şamil Tayyar | Fotoğraf: ANKA

10.08.2026 22:01

SES Malatya Şubesi: Sağlık emekçileri tükenme noktasında

SES Malatya Şubesi, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezindeki ağır çalışma koşullarına dikkat çekti. Şube Eş Başkanı Cansu Kaplan personel eksikliği, mobbing ve tükenmişliğe vurgu yaparak yoksulluk sınırı üzerinde tek kalem maaş talep etti.

SES Malatya Şubesi: Sağlık emekçileri tükenme noktasında

Fotoğraf: Alberto Giuliani/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

10.08.2026 23:52

Vartolular, JES'e karşı direnişin 100. gününde etkinlikte bir araya geldi

Varto'da JES projesine karşı başlatılan çadır nöbeti 100. gününe girdi. Çadır alanında buluşan köylüler türküler eşliğinde dayanışmayı büyüttü.

Vartolular, JES'e karşı direnişin 100. gününde etkinlikte bir araya geldi

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!