10.08.2026 09:29 / Güncelleme: 09:37

Kuşadası Belediyesine operasyon: Gözaltındaki 16 kişi adliyeye sevk edildi

Kuşadası Belediyesine yönelik İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16 kişi, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Kuşadası Belediyesine operasyon: Gözaltındaki 16 kişi adliyeye sevk edildi

Fotoğraf: DHA

İstanbul Başsavcılığının Kuşadası Belediyesine yönelik "mali suçlar" iddialarıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir, Aydın ve Antalya'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 kişi, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

DHA’nın aktardığına göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, Kuşadası Belediyesiyle bağlantılı olduğu öne sürülen "rüşvet" ve "irtikap" iddiaları araştırılıyor.

Soruşturma kapsamında tanık beyanları, etkin pişmanlık ifadeleri, HTS kayıtları ile Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporlarda yer alan hesap hareketlerinin incelendiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında aralarında Kuşadası Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ş.K.Ş, eski Belediye Başkan Yardımcısı O.T, Zabıta Müdürü E.D. ile bazı iş insanları ve farklı meslek gruplarından kişilerin de bulunduğu isimler hakkında işlem başlatıldı.

Başsavcılığın açıklamasına göre 7 Ağustos'ta İzmir, Aydın ve Antalya'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirilirken, haklarında gözaltı kararı bulunan 15 kişi gözaltına alındı. 7 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

Soruşturma kapsamında CHP'den Yeni Parti'ye geçen Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın damadı avukat U.Y. ile kızı avukat E.T.Y.'nin bürosunda da arama yapıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 16 kişi, sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından adliyeye sevk edilen 16 kişinin işlemleri sürüyor.

Başsavcılık, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

(Politika Servisi)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
10.08.2026 07:58

Yemen'de El-Muha'ya füze ve İHA saldırısı: 7 kişi yaşamını yitirdi, 30 kişi yaralandı

Yemen Başkanlık Konseyi, Husilerin El-Muha kenti ve limanına füze ve İHA'larla düzenlediği saldırıda 4 asker ile 3 sivilin öldüğünü, çoğu sivil 30 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yemen'de El-Muha'ya füze ve İHA saldırısı: 7 kişi yaşamını yitirdi, 30 kişi yaralandı
10.08.2026 07:17

Bodrum’da otel havuzu bakımında gaz sızıntısı iddiası: 15 kişi hastaneye kaldırıldı

Bodrum'da bir otelin havuz bakımı sırasında gaz sızıntısı meydana geldiği iddia edildi. Mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti yaşayan 15 kişi hastaneye kaldırıldı.

Bodrum’da otel havuzu bakımında gaz sızıntısı iddiası: 15 kişi hastaneye kaldırıldı

Fotoğraf: DHA

10.08.2026 09:08

Asker aileleri ve gazilere dair düzenleme yasalaştı

TBMM Genel Kurulunda hayatını kaybeden askerlerin aileleri ile gazilerin haklarına ilişkin düzenleme 382 oyla yasalaştı. Düzenlemeyle aylık bağlama oranları artırılırken, malul sayılmayan yaralılara da yeni haklar getirildi.

Asker aileleri ve gazilere dair düzenleme yasalaştı
10.08.2026 08:47

Üniversite adayları için kritik gün: YKS tercihlerinde süre doluyor

29 Temmuz'da başlayan 2026-YKS tercih süreci bugün sona eriyor. Üniversite adayları tercihlerini ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi veya mobil uygulaması üzerinden tamamlayabilecek.

Üniversite adayları için kritik gün: YKS tercihlerinde süre doluyor

Fotoğraf: Milli Eğitim Bakanlığı

10.08.2026 08:05

Hürmüz'deki belirsizlik fiyatlara yansıdı: Petrol yeniden 85 dolara dayandı

Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılmasına yönelik görüşmelerde belirsizlik sürerken petrol fiyatları yükseldi. Brent petrol 84,46 dolara, WTI ise 78,79 dolara çıktı.

Hürmüz'deki belirsizlik fiyatlara yansıdı: Petrol yeniden 85 dolara dayandı

Fotoğraf: jayjay13/Pexels

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!