09.08.2026 20:02

Mansur Yavaş 'çerçeve yasa' açıklaması: Türkiye'nin ihtiyacı milletin önünde kurulmuş mutabakattır

Yarın Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi planlanan “çerçeve yasa”ya ilişkin açıklama yapan Mansur Yavaş, “Türkiye’nin ihtiyacı kapalı kapılar ardındaki mutabakatlar değil, milletin önünde kurulmuş büyük bir toplumsal mutabakattır” dedi.

Mansur Yavaş “çerçeve yasa” açıklaması: Türkiye'nin ihtiyacı milletin önünde kurulmuş mutabakattır

Fotoğraf: ANKA

TBMM genel Kurulunda yarın görüşülmesi beklenen çerçeve yasaya ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Yasanın kapalı kapılar ardında hazırlanmış olmasına tepki gösteren Yavaş, “Türkiye’nin ihtiyacı kapalı kapılar ardındaki mutabakatlar değil, milletin önünde kurulmuş büyük bir toplumsal mutabakattır” dedi.

Yavaş, "Milletin bu konuda vereceği yetki doğrultusunda da gerekli demokratik düzenlemeler, açık ve şeffaf bir biçimde, millet iradesinin tecelligâhı olan TBMM çatısı altında hayata geçirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, çerçeve yasaya ilişkin hukukçuların eleştirilerini hatırlatan Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

“Hukukçuların Anayasa ve evrensel hukuk ilkeleri açısından ciddi sakıncalar gördüğü bir düzenlemenin, yeterince tartışılmadan ve toplumun bütün kesimlerinin kaygıları giderilmeden yasalaştırılması yeni sorunlar doğurur. Millet bilmeden, toplum tartışmadan, farklı kesimlerin kaygıları giderilmeden yapılan siyasi mutabakatlar, toplumsal mutabakatın yerine geçmez.”

 

 

(Politika Servisi)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
09.08.2026 09:22

Eski ABD Başkanı Biden'ın kanseri kemiklerine yayıldı

Eski ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden, babasının prostat kanserinin kemiklerine ve başka bölgelere yayıldığını açıkladı. Biden'a Mayıs 2025'te “agresif prostat kanseri” teşhisi konulmuştu.

Eski ABD Başkanı Biden'ın kanseri kemiklerine yayıldı

Fotoğraf: Anka 

09.08.2026 16:48 / Güncelleme: 18:25

Bahadın Şenliği panelinde tek adam rejimine karşı birleşik mücadele vurgusu

EMEP, SOL Parti ve Yeni Parti temsilcileri, emperyalist saldırganlığa, derinleşen yoksulluğa ve siyasi baskılara dikkat çekti. Konuşmacılar rejimin saldırılarına karşı acil talepler etrafında birleşik mücadelenin şart olduğunu vurguladı.

Bahadın Şenliği panelinde tek adam rejimine karşı birleşik mücadele vurgusu

Fotoğraf: Evrensel

09.08.2026 09:04 / Güncelleme: 10:51

İsrail ateşkese rağmen Lübnan'a saldırıyor: 2 kişi yaralandı

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine yönelik saldırıları ateşkese rağmen sürüyor. Kefer Rumman'da İsrail'e ait İHA'nın bir evin yakınına düşmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

İsrail ateşkese rağmen Lübnan'a saldırıyor: 2 kişi yaralandı

Fotoğraf: DHA

09.08.2026 10:40 / Güncelleme: 10:57

Kılıçdaroğlu için 'onursal başkanlık' formülü: 'Aday olma' çağrısı yapılacak

CHP'li muhalif vekillerin Kemal Kılıçdaroğlu’na yapacağı "aktif siyaseti bırakıp, onursal başkan olun" çağrısı, çerçeve yasa gündemi nedeniyle ertelendi.

Kılıçdaroğlu için 'onursal başkanlık' formülü: 'Aday olma' çağrısı yapılacak

Fotoğraf: DHA

09.08.2026 17:29

5 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji; Rize, Artvin, Kars, Ardahan ve Erzurum'da kuvvetli sağanak, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege'de ise şiddetli rüzgar beklendiğini açıklayarak vatandaşları olumsuzluklara karşı uyardı.

5 il için kuvvetli yağış uyarısı

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!