07.08.2026 15:51 / Güncelleme: 16:54

Çerçeve yasa, TBMM Adalet Komisyonu'na geldi

İktidarın "Terörsüz Türkiye" olarak adlandırdığı süreç için hazırlanan 12 maddelik çerçeve yasa teklifi TBMM Adalet Komisyonu'na geldi. Toplantı için ayrılan salonun küçük olması nedeniyle gerginlik yaşandı. Milletvekilleri arasında izdiham yaşandı.

Çerçeve yasa, TBMM Adalet Komisyonu'na geldi

Süreç kapsamında AKP tarafından hazırlanan 12 maddelik 'çerçeve yasa' teklifi TBMM Adalet Komisyonu'na geldi. 

Komisyon görüşmeleri öncesinde İyi Parti milletvekilleri ile AKP'li vekiller arasında gerginlik yaşandı.Halkla İlişkiler Binası’ndaki 3 No’lu Komisyon Toplantı Salonu’nun kapılarının toplantı saatine kadar açılmaması üzerine milletvekilleri bekledi. İyi Parti milletvekilleri salon kapısının açılmamasına ve toplantının küçük bir salonda yapılmasına tepki gösterdi. Kapıların açılmasıyla birlikte salona girişlerde izdiham yaşandı.

Kapıların açılmasının ardından salondaki oturma düzeni sebebiyle bir yoğunluk yaşandı. DEM Parti milletvekillerine ayrılan yerlere İyi Parti'li vekiller oturdu. Ayakta kalan DEM'li vekillerin bir kısmı salonda yer bulabildi.

Komisyon Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel’in toplantının açılış konuşmasını yaptığı sırada İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Yüksel’e seslenerek, “Bu salonda olmaz başkanım, olmaz” şeklinde tepki gösterdi. 

Yasa 5 Ağustos Çarşamba günü TBMM Genel Kuruluna sunulmuştu. 

(Politika Servisi)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
07.08.2026 12:20 / Güncelleme: 13:18

Kamuya borcu olanlar için süre daralıyor: Kimler 72 aya kadar taksit yapabilecek?

Kamuya vergi, SGK primi, MTV ve trafik cezası gibi borçları bulunanlar için yapılandırma başvurularında süre daralıyor. Peki 72 aya varan taksit imkanından kimler yararlanabilecek, başvurular ne zaman sona erecek?

Kamuya borcu olanlar için süre daralıyor: Kimler 72 aya kadar taksit yapabilecek?

Fotoğraf: DHA

07.08.2026 08:49

Kongo'da Ebola salgınında can kaybı 1801'e yükseldi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde mayıs ayında ilan edilen Ebola salgınında 3 bin 973 vaka doğrulandı. Beş eyalette 51 bölgeye yayılan salgında yaşamını yitirenlerin sayısı 1801'e yükseldi.

Kongo'da Ebola salgınında can kaybı 1801'e yükseldi

Fotoğraf: DHA

07.08.2026 09:37 / Güncelleme: 10:53

Milli futbolcudan Milei'ye tepki: Arjantin toprakları satılık değildir!

Arjantin milli takımı ve Manchester United forması giyen Lisandro Martinez, Javier Milei yönetiminin yabancı sermayeye toprak satışını kolaylaştıran "Özel Mülkiyetin Dokunulmazlığı" tasarısına tepki gösterdi.

Milli futbolcudan Milei'ye tepki: Arjantin toprakları satılık değildir!

Fotoğraf: Bryan Berlin/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

07.08.2026 10:33 / Güncelleme: 10:44

Muğla'daki Özlem Arslan cinayeti faili hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi

Muğla'da boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından katledilen Özlem Arslan cinayetinin karar duruşması görüldü. Katil Nihat Arslan hakkında indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Muğla'daki Özlem Arslan cinayeti faili hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!