06.08.2026 10:58 / Güncelleme: 12:40

Rusya-Ukrayna savaşı yeniden şiddetlendi: En az 17 ölü, 80'den fazla yaralı var

Rusya'nın Ukrayna'nın Sumi kentine hava bombalarıyla düzenlediği saldırıda sivil altyapı hedef alındı. Aynı süreçte Ukrayna da Rusya'nın sınır ve iç bölgelerine İHA saldırıları düzenledi. Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

Rusya-Ukrayna savaşı yeniden şiddetlendi: En az 17 ölü, 80'den fazla yaralı var

Foto: Kollaj

Rusya ordusu, Ukrayna'nın Rusya sınırındaki Sumi kentine güdümlü hava bombalarıyla yeni bir hava saldırısı düzenledi. Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi'nin (DSNS) ve yerel yetkililerin açıklamalarına göre saldırıda sivil altyapı hedef alınırken, kent merkezinde meydana gelen patlamada en az 12 kişi yaralandı. Patlamanın ardından bölgede geniş çaplı bir krater oluştu; çevredeki binalar ile araçlarda hasar meydana geldi.

Arama kurtarma ekipleri saldırının ardından bölgede enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmalarına başladı. Yetkililer, yaralıların hastanelere kaldırıldığını ve saldırının bilançosunun artabileceğini bildirdi.

Son 24 saatte can kaybı arttı

Ukrayna’nın enerji altyapılarına düzenlediği saldırılara cevap olarak Rusya, sınırdaki farklı bölgeleri hedef aldı. Sumi kentine yönelik son saldırının yanı sıra, bölgenin farklı yerleşimlerine son 24 saat içinde düzenlenen diğer Rusya saldırılarında en az 3 kişi yaşamını yitirdi. Bölge genelinde yaralı sayısı ise 19'un üzerine çıktı. Ukraynalı yetkililer, Rusya ordusunun güdümlü hava bombaları, topçu atışları ve insansız hava araçlarıyla sınır hattındaki yerleşimlere yönelik saldırılarını sürdürdüğünü açıkladı.

Rusya, Ukrayna'nın Odesa bölgesinde bir işletmeyi de hedef aldı. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken 8 kişi yaralandı.

Öte yandan Ukrayna da son 24 saatte Rusya topraklarına yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırılarını sürdürdü. Rusya Savunma Bakanlığı, gece boyunca başta Bryansk, Belgorod, Kursk, Rostov ve Krasnodar bölgeleri olmak üzere birçok noktada onlarca Ukrayna İHA'sının düşürüldüğünü açıkladı. Rus yetkililer, bazı bölgelerde altyapı tesisleri ve sivil yapılarda hasar meydana geldiğini, can kayıpları ve yaralanmalar yaşandığını bildirirken, Ukrayna yönetimi saldırıların Rus ordusunun askeri ve lojistik kapasitesini hedef aldığını savundu.

Rusya, Ukrayna'nın Krasnodar bölgesindeki Gelencik kenti yakınlarında bulunan Arhipo-Osipovka köyündeki plaja dün düzenlediği İHA saldırısında 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 58 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Ukrayna'nın Moskova bölgesine düzenlediği insansız hava aracı saldırılarında ise 5 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.

(Dış Haberler)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
06.08.2026 12:05 / Güncelleme: 12:13

Carragher'dan Trabzonspor'a gönderme: 'Salah daha iyisini hak ediyor'

Liverpool'un eski kaptanı Jamie Carragher, Mohamed Salah'ın Trabzonspor'a transferini değerlendirirken Süper Lig için kullandığı ifadelerle gündem oldu. Carragher, yıldız futbolcunun Serie A'da forma giymesini beklediğini söyledi.

Carragher'dan Trabzonspor'a gönderme: "Salah daha iyisini hak ediyor"

Fotoğraf: Mehdi Bolourian/Wikimedia Commons CC BY 4.0

06.08.2026 12:23 / Güncelleme: 12:39

Özgür Özel'den süreç mesajı: 'Bütün hassasiyetleri dikkatle takip ediyoruz'

Çerçeve yasa teklifine ilişkin konuşan Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, silahsızlanmayı ve demokratik çözümü savunduklarını belirterek, "Bütün hassasiyetleri dikkatle takip ediyoruz" dedi.

Özgür Özel'den süreç mesajı: "Bütün hassasiyetleri dikkatle takip ediyoruz"

Fotoğraf: ANKA

06.08.2026 07:50

İran-Umman görüşmeleri piyasaları etkiledi: Petrol fiyatlarında düşüş

İran ile Umman arasındaki temasların ABD ile olası anlaşmaya zemin hazırlayabileceği beklentisi petrol fiyatlarını düşürdü. Brent petrol 79,08 dolara, ABD ham petrolü (WTI) ise 74,69 dolara geriledi.

İran-Umman görüşmeleri piyasaları etkiledi: Petrol fiyatlarında düşüş

Fotoğraf: Documerica/Unsplash

06.08.2026 10:27

İran: Hürmüz Boğazı tehditler sona ermeden açılmayacak

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Birinci Sekreteri Behnam Saidi, Umman ile yürütülen görüşmelerin Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılması anlamına gelmediğini söyledi.

İran: Hürmüz Boğazı tehditler sona ermeden açılmayacak

Fotoğraf: NASA

06.08.2026 12:04 / Güncelleme: 12:10

Türkiye-İran doğal gaz anlaşmasında savaş engeli: Yeni dönem belirsizliği

Türkiye ile İran arasında 25 yıldır yürürlükte olan doğal gaz anlaşmasının süresi dolarken, iki ülke arasındaki yeni dönem görüşmeleri ABD-İran savaşı nedeniyle yapılamadı.

Türkiye-İran doğal gaz anlaşmasında savaş engeli: Yeni dönem belirsizliği

Fotoğraf: Ray Bran/Pexels

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!