Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın yerine başkanvekili seçiliyor
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın tutuklanmasının ardından bugün başkan vekili seçimleri yapıldı. Seçimde CHP ve AKP yarışırken, salt çoğunluğun sağlanamamasından dolayı ikinci tura geçildi
Operasyon sonrası yurttaşlar belediye binası önünde toplandı. (Fotoğraf: Fatih Polat/Evrensel)
Üsküdar Belediyesine yapılan operasyonlar kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın yerine belediye başkanvekili seçimi yapılıyor. Seçimde CHP'nin adayı Sibel Tan Çetinkaya ile AKP'li aday Dündar Ziya Gültekin yarışıyor.
Seçim ikinci tura kaldı
Dedetaş, tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı. Bugün saat 08.00 itibariyle başkanvekili seçimi yapılıyor. Yapılan seçimlerde CHP'li Çetinkaya 26 oy alırken AKP'nin adayı Gültekin 16 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı. Salt çoğunluğun sağlanamamasından dolayı seçimde ikinci tura geçildi.
(Politika Servisi)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et