03.08.2026 23:41 / Güncelleme: 04.08.2026 07:04

Trump tehditlerini sürdürdü: İran'ın iyi bir anlaşma yapması için son şansı

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile müzakerelerin devam ettiğini söyleyerek, bu görüşmelerin iyi bir anlaşma imzalamak için "İran'ın son şansı" olduğunu öne sürdü.

Trump tehditlerini sürdürdü: İran'ın iyi bir anlaşma yapması için son şansı

Fotoğraf: Beyaz Saray 

Trump, Oval Ofis'te düzenlediği başkanlık kararnamesi imza töreninin ardından basın mensuplarının İran gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Donald Trump, Tahran ile müzakerelerin bugün yeniden başladığını ve şu anda sürdüğünü belirterek, İran'ın müzakereler konusunda birbiriyle çelişen açıklamalar yaptığını savundu.

ABD Başkanı Trump, "Şu anda İran'ın talebi üzerine, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve diğer ülkelerin de desteklediği görüşmeleri yürütüyoruz. Bu, onların iyi bir anlaşma yapması için son şansı" diye konuştu.

Söz konusu ülkelerden kendisine "saldırıları durdurması" çağrısı gelmese II. Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük saldırılardan birine başlamaya hazır olduklarını savunan Trump, adı geçen Körfez ülkelerinden gelen telefonla saldırıları durdurma kararı aldığını belirtti.

Daha sonra bir soruya yanıt verirken benzer bir ifade daha kullanan Trump, "İran'ın başını kesmeden önce ona son bir şans daha vermek istiyorum. Umarım aklıselim davranırlar. Bakalım neler olacak" dedi.

İran ile görüşmeler yaparken, karşı tarafın kamuoyuna bazen "ABD ile görüşmedikleri" yönünde açıklamalar yaptığını ifade eden Trump, bundan rahatsız olduğunu öne sürdü.

İlk aşama Hürmüz Boğazı, ikinci aşama İran'ın nükleer programı

İran ile müzakerelerin öncelikli maddesinin Hürmüz Boğazı'nın tamamen açılması olduğunu söyleyen Trump, "Daha sonra da İran'ın nükleer kapasitesini ele alacağız." ifadesini kullandı.

Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemilerden İran'ın hiçbir şekilde ücret alamayacağını savunan Trump, "Şu anda boğazı tamamen biz kontrol ediyoruz, eğer birisi alacaksa biz ücret alırız" dedi.

İran'ın nükleer kapasitesinden tamamen arındırılmasını istediklerini söyleyen ABD Başkanı, bu konuda başka bir seçeneği kabul etmeyeceklerini öne sürdü.

(AA)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
04.08.2026 06:10

Sağanak ve kuvvetli rüzgar geliyor: Meteoroloji'den kuzey illeri ile Ege ve Marmara'ya uyarı

Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrederken hava durumu tablosu değişiyor. Batı Karadeniz, Trabzon, Rize ve Ardahan'da gök gürültülü sağanak kapıdayken; Ege ve Marmara'da sert rüzgarlara karşı dikkatli olunması istendi.

Sağanak ve kuvvetli rüzgar geliyor: Meteoroloji'den kuzey illeri ile Ege ve Marmara'ya uyarı

Fotoğraf: Arife Karakum/AA

03.08.2026 19:27 / Güncelleme: 21:44

Munzur Vadisi Milli Parkı'nda orman yangını: Sarp arazi şartlarında güçlükle müdahale ediliyor

Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan Venk bölgesinde çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Orman yangınına ekipler, sarp arazi şartlarında güçlükle müdahale ediyor.

Munzur Vadisi Milli Parkı'nda orman yangını: Sarp arazi şartlarında güçlükle müdahale ediliyor

Fotoğraf: DHA

04.08.2026 00:46

İsrail Gazze'de bir araca saldırı düzenledi: 2 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze’nin batısındaki Raşid Caddesi’nde bir araca düzenlediği hava saldırısında 2 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail Gazze'de bir araca saldırı düzenledi: 2 Filistinli hayatını kaybetti

Fotoğraf: AA

03.08.2026 21:57

Mardin'de havuzda boğulma tehlikesi geçiren çocuk yaşamını yitirdi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, halı sahaya ait yüzme havuzunda boğulma tehlikesi geçiren 13 yaşındaki Orhan Dozen, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Mardin'de havuzda boğulma tehlikesi geçiren çocuk yaşamını yitirdi

Fotoğraf: DHA

04.08.2026 02:23

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan yeni yönetime 'bombalı saldırı' uyarısı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, 7 Ağustos'ta görevi devralacak Abelardo de la Espriella'nın yemin töreninin düzenleneceği Cali kentinde bombalı saldırı düzenlenebileceği uyarısında bulundu.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan yeni yönetime "bombalı saldırı" uyarısı

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!