Erdal Beşikçioğlu'ndan 207 sayfalık ifade: Behzat Ç. iddiasına yanıt verdi
Etimesgut Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, emniyet ifadesinde 'Behzat Ç.' çekimlerine yönelik iddialara yanıt verdi. Beşikçioğlu, "Usulsüzlükleri iç denetimle biz ortaya çıkardık" dedi.
Fotoğraf: ANKA
Etimesgut Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, 207 sayfalık emniyet ifadesinde suçlamaları reddetti. İhalelerde yetkisinin bulunmadığını belirten Beşikçioğlu, "Behzat Ç." çekimleri iddialarına da "Yapım şirketi ödemesini yapmıştır, ilçenin tanıtımına katkı sağlanmıştır" yanıtını verdi.
Ankara Batı Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 55 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Batı Adliyesine sevk edildi.
Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde 207 sayfa ifade veren Erdal Beşikçioğlu "rüşvet", "irtikap" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarını kabul etmeyerek etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istemediğini bildirdi. Beşikçioğlu, belediye başkanı seçilmeden önce tiyatro sanatçısı olduğunu, gelirlerinin oyunculuk, telif ve başkanlık maaşından oluştuğunu vurguladı.
"Usulsüzlüğü biz tespit ettik"
İhale süreçlerine ilişkin soruları yanıtlayan Beşikçioğlu, "Etimesgut Belediyesince yapılan ihalelerde herhangi bir görev ve yetkim yoktur. Herhangi bir piyasa fiyat araştırmasında bulunmadım" dedi.
Sayıştay raporlarına konu olan yemekhane usulsüzlüklerinin kendi talimatıyla yapılan iç denetimle ortaya çıkarıldığını belirten Beşikçioğlu, "Başkanlık Makamının görevlendirme emirleri doğrultusunda müfettiş tarafından yapılan inceleme neticesinde bilgisayar işletmeni kadrosunda görev yapan S.K’nın belediyemiz yemekhanesinde memurlardan yemek ücretlerini tahsil ettiği ve ücretleri zimmetine geçirdiği tespit edilmiştir. Bu nedenle görevden uzaklaştırılmasına olur verdim" dedi.
Aşevi, çöp toplama ve araç kiralama ihalelerindeki usulsüzlük iddialarına dair ise söz konusu birimlerin kendisine doğrudan bağlı olmadığını vurgulayan Beşikçioğlu, "Böyle bir olaydan haberim olsa iç denetim ve teftiş birimini devreye sokarak gereğini yapardım" ifadelerini kullandı.
'Behzat Ç.' ve kafe ortaklığı iddialarına yanıt
Beşikçioğlu'na Bağlıca'daki tır parkı projesine ilişkin başvurular ile 'Behzat Ç.' dizisinin çekimlerinde belediye imkanlarının kullanıldığı yönündeki iddialar da soruldu.
Beşikçioğlu, tır parkına ilişkin şikayetlerde suç unsuru bulunmadığını belirtti.
'Behzat Ç.' çekimlerinde belediye tesislerinin usule uygun şekilde kullandırıldığını ve yapım şirketinin belediyeye gerekli ödemeleri yaptığını söyleyen Beşikçioğlu, "Ayrıca ilçenin tanıtımında da önemli rol olmuştur" dedi.
Dosyada bazı müştekilerin, Beşikçioğlu'nun çeşitli işletmelerde ortak olduğu ve belediye üzerinden çıkar sağlandığı yönündeki iddiaları da yer aldı. Beşikçioğlu, "Fado" ve "Mona Lisa" isimli işletmelerde ortaklığı bulunduğu yönündeki iddiaları reddederek, "Benim bahse konu işletmelerde herhangi bir ortaklığım yoktur" ifadelerini kullandı.
(ANKA)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et