Susurluk'taki orman yangını kontrol altında
Balıkesir'in Susurluk ilçesinde 31 Temmuz'da çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahale ile kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.
Fotoğraf: DHA
Balıkesir’in Susurluk ilçesi kırsal Yıldız Mahallesi’nde 31 Temmuz’da saat 13.00 sıralarında tarım arazisinde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle ormana sıçradı. İhbarla bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Alevlerin yaklaştığı 438 nüfuslu Yıldız, 333 nüfuslu Bozen ile 228 nüfuslu Gökçeağaç mahallelerini tahliye ihtimaline karşı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nce 4 otobüs, Susurluk Belediyesi tarafından 4 minibüs bölgeye yönlendirildi.
450 hektarlık alan yandı
Havanın kararmasıyla havadan müdahale sona ererken, ekipler karadan yangınla mücadelesini gece boyu sürdürdü. Alevler Kepsut ilçesine doğru ilerlerken; meşe, karaçam, kızılçam, kayın ve gürgen ağaçlarından oluşan ormandaki yangında 450 hektarlık alan zarar gördü.
Bakan Yumaklı: Yangın tamamen kontrol altında
Rüzgarın da hızını azaltmasıyla ilerleyişi 22 saat sonra kısmen kontrol altına alınan yangın, Kepsut ilçesi Yılanlı Dağı mevkisinde dün saat 15.00 sıralarında yeniden alevlendiTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangının tamamen kontrol altına alındığını duyurdu. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.
(DHA)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et