01.08.2026 15:03

Kırıkkale Belediye Başkanı CHP'den istifa etti: Ahmet Önal, Yeni Parti'ye katıldığını açıkladı

CHP'den istifa ettiğini duyuran Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, siyasi mücadelesini Özgür Özel'in liderliğinde kurulan Yeni Parti çatısı altında sürdüreceğini açıkladı.

Kırıkkale Belediye Başkanı CHP'den istifa etti: Ahmet Önal, Yeni Parti'ye katıldığını açıkladı

Fotoğraf: Kırıkkale Belediyesi 

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, CHP’den istifa ettiğini açıkladı. Önal, siyasi mücadelesini bundan sonra Özgür Özel'in liderliğinde kurulan Yeni Parti çatısı altında sürdüreceğini duyurdu.

Yazılı açıklama yapan Önal, genç yaşlardan itibaren CHP çatısı altında siyaset yaptığını, partinin farklı kademelerinde görev aldığını ve Kırıkkale'ye hizmet etmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti.

Önal açıklamasında, "Hayatım boyunca adaletin, eşitliğin ve halktan yana siyasetin savunucusu olmaya gayret ettim. Bu amaçla çok genç yaşlardan itibaren Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında mücadele etmeye, sorumluluk almaya başladım. Büyük bir onurla taşıdığım, her kademesinde emek verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi'nde bugüne kadar sizlerle birlikte omuz omuza çok zorlu yollardan geçtik, çok büyük başarılar elde ettik. Kırıkkale'mize hizmet etmek, bu güzel şehrin her bir insanının derdiyle dertlenmek benim için yaşamımın en büyük onuru oldu" ifadelerini kullandı.

"Yeni bir yola çıkma vakti gelmiştir"

Türkiye'nin tarihi bir dönemden geçtiğini belirten Önal, yeni bir siyasi yolculuğa çıkma kararı aldığını ifade ederek şunları söyledi;

"Bununla birlikte siyaset; halkın umudunu taze tutmak, değişim talebine kulak vermek, adalet ve özgürlük mücadelesini daha güçlü bir zeminde, inançla geleceğe taşımaktır. Bugün, ülkemizin içinden geçtiği bu tarihi dönemeçte, yepyeni bir yola çıkma vakti gelmiştir. Bu inanç ve kararlılıkla Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in liderliğinde kurulan YENİ Parti çatısı altında, ülkemizin aydınlık yarınları için mücadele etme kararı almış bulunuyorum."

Önal, aldığı kararın geçmişine ve birlikte mücadele ettiği yol arkadaşlarına bir veda olmadığını, Kırıkkale ve Türkiye için daha güçlü bir söz söyleme sorumluluğundan kaynaklandığını ifade etti.

(Politika Servisi)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
01.08.2026 10:54 / Güncelleme: 14:22

Emekliye zam Resmi Gazete'de yayımlanmıştı: Maaş farkları ne zaman yatacak?

En düşük emekli aylığına yapılan zam Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girdi. SGK'nın açıklayacağı takvime göre emekli maaş farklarının bu ay yatması bekleniyor.

Emekliye zam Resmi Gazete'de yayımlanmıştı: Maaş farkları ne zaman yatacak?

DHA

01.08.2026 13:02

CHP'den bir istifa daha: Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay partisinden ayrıldı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Akay, parti yönetimine yönelik eleştirilerde bulunarak, "Kendi adıma siyasi olarak yaşanacak olumlu olumsuz her şeye de her sonuca da razıyım" dedi.

CHP'den bir istifa daha: Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay partisinden ayrıldı

Fotoğraf: Çerkezköy Belediyesi

01.08.2026 08:56

Infantino, Dünya Kupası’nı satma planını geri çekti

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Dünya Kupası’nın ticari haklarını özel yatırımcılara satma planını küresel tepki ve boykot tehditleri üzerine geri çekti.

Infantino, Dünya Kupası’nı satma planını geri çekti

Donald Trump ve İnfantino

01.08.2026 12:30

Adalet Bakanı Gürlek: 17 yıllık bebek cinayeti ve 4 yıllık Eyyüp Özbadem dosyası çözüldü

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 17 yıl önce bebeğin öldürülmesine ilişkin dosya ile Adana'nın Ceyhan ilçesinde 2022'de işlenen Eyyüp Özbadem cinayetinin aydınlatıldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Gürlek: 17 yıllık bebek cinayeti ve 4 yıllık Eyyüp Özbadem dosyası çözüldü

Fotoğraf: ANKA

01.08.2026 14:37

İngiliz müzik grubu Massive Attack'a, konserde Filistin bayrağı açtıkları gerekçesiyle soruşturma

Singapur'da polis, İngiliz müzik grubu Massive Attack hakkında konserinde Filistin bayrağı açtığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.

İngiliz müzik grubu Massive Attack'a, konserde Filistin bayrağı açtıkları gerekçesiyle soruşturma

Fotoğraf: Isabella Mendes/Pexels

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!