31.07.2026 22:13

Hasta mahpus Findi Yacan bir haftadır hastanede: Aileye bilgi verilmedi

Hasta mahpus Findi Yacan'ın bir haftadır hastanede tedavi gördüğü, ailesinin cezaevini aramasıyla ortaya çıktı. Aile, bilgilendirilmemelerine tepki göstererek Yacan'ın sağlık durumundan endişe duyduklarını belirtti.

Hasta mahpus Findi Yacan bir haftadır hastanede: Aileye bilgi verilmedi

Fotoğraf: MA

Van – Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinde hasta mahpus Findi Yacan'ın bir haftadır Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gördüğü öğrenildi. Böbrek yetmezliği bulunan ve pek çok rahatsızlığı olan Yacan'ın durumu, ailenin mahpusa ulaşamaması ardından cezaevini araması üzerine ortaya çıktı. Yacan'ın daha önce de pek çok kez hastaneye kaldırıldığı biliniyor.

Van'a 1999'da gözaltına alınarak tutuklanan ve hakkında müebbet hapis cezası verilen Yacan, 27 yıldır cezaevinde. 3 yıl sonra tahliye edilmesi beklenen Yacan'ın son süreçte pek çok kez hastaneye kaldırıldığını aktaran kızı Mizgîn Yacan, hastaneye kaldırıldığından habersiz olduklarını söyledi. Babasının günlerdir yatağa bağlı bir şekilde tedavi gördüğünü ifade eden Mizgîn Yacan, "Babam, telefon gününde (cumartesi) bizi aramadı. Aramayınca biz kendimiz cezaevine ulaşmaya çalıştık. Ancak hat düşmedi. Pazartesi aradık meşgullerdi. Salı günü aramak zorunda kaldık. Onlara ulaştığımda babamdan haber alamadığımızı söyledik. Onlar da 'Haberiniz yok mu? Babanız Cumartesi günü rahatsızlandığı için hastaneye kaldırılmış' dedi. Bunun üzerine tepki gösterdim. 'Beni sizin aramanız ve durumdan haberdar etmeniz gerekiyordu' diyerek tepki gösterdim. Beni revire yönlendirdiler bilgi vermesi için ama aradığım revir bana hiç bir şekilde bilgi vermedi. Sadece kampüs hastanesine götürüldüğünü öğrenebildim" ifadelerini kullandı.

“Endişeliyiz”

Ağabeyinin savcılıktan izin kağıdı alarak babasıyla görüşme yapabildiğini söyleyen Mizgîn Yacan, görüştüğü doktorun tedavisinin sürdüğünü söylediğini aktardı. Babasının hastaneye kaldırıldığı süreçlerde cezaevinin kendilerine bilgilendirme yapmadığını belirten Mizgîn Yacan, "Bir keresinde Van Bölge Hastanesinde çalışan kuzenim babamı tesadüfen hastanede görüyor. Bize haber verdi. Biz de cezaevini aradık ve onlar da babamın hastanede olduğunu doğruladı. Ancak bize başka hiç bir bilgilendirme yapılmadı. Savcılık ile görüşerek görüş talep ettik. Savcılık bize haftalık görüş gününde taburcu olmazsa görüş yapabileceğimiz sözünü vermişti. Ancak haftalık görüş gününde taburcu olmamasına rağmen bize görüş yaptırılmadı ve o hafta babamı göremedik" dedi.

Mizgîn Yacan, babasının durumu için endişeli olduklarını belirtti.

(MA)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
31.07.2026 17:49

Chelsea'ye tarihi ceza: Transfer yasağı, milyonlarca sterlin para cezası

Chelsea, Roman Abramovich'in kulüp sahibi olduğu döneme ilişkin mali usulsüzlükler nedeniyle para cezası ve transfer yasağı aldı. İtirazın ardından transfer yasağının uygulanması ertelenirken, para cezası kesinleşti.

Chelsea'ye tarihi ceza: Transfer yasağı, milyonlarca sterlin para cezası

Chelsea logosu 

31.07.2026 16:26 / Güncelleme: 17:25

Hamas: İkinci aşama İsrail'in yükümlülüklerini yerine getirmesine bağlı

Hamas yaptığı yazılı açıklamada, ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasının uygulanmasının, İsrail'in birinci aşamadaki yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmesine bağlı olduğunu vurguladı.

Hamas: İkinci aşama İsrail'in yükümlülüklerini yerine getirmesine bağlı

Fotoğraf: Habib M'henni/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

31.07.2026 18:26 / Güncelleme: 22:10

Üsküdar Belediyesi Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı

Üsküdar Belediyesinde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı.

Üsküdar Belediyesi Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı

Fotoğraf: Üsküdar Belediyesi 

31.07.2026 19:46 / Güncelleme: 19:49

Fas'tan İspanya'nın Sebte şehrine geçen göçmenlerin yarıdan fazlası geri döndü; hayatını kaybedenlerin sayısı 57’ye yükseldi

Fas'ın Castillejos kıyılarından İspanya'nın Ceuta kentine geçen yaklaşık 50 bin göçmenden yarısından fazlasının Fas'a geri döndüğü bildirildi. Şehire geçmeye çalışırken hayatını kaybeden göçmenlerin sayısı 57'ye yükseldi

Fas'tan İspanya'nın Sebte şehrine geçen göçmenlerin yarıdan fazlası geri döndü; hayatını kaybedenlerin sayısı 57’ye yükseldi

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!