30.07.2026 21:00

EMEP Gebze, yoksullukla mücadele kampanyasında toplanan imzaları kamuoyuna duyurdu

EMEP Gebze İlçe Örgütü, yoksullukla mücadele ve vergide adalet kampanyası kapsamında topladığı imzalarla ilgili yaptığı açıklamada, kampanya sonrası insanca yaşam ve adil ücret mücadelelerinin süreceğini belirtti.

EMEP Gebze, yoksullukla mücadele kampanyasında toplanan imzaları kamuoyuna duyurdu

Fotoğraf: Evresel

Kocaeli - Emek Partisi (EMEP) Gebze İlçe Örgütü, yoksullukla mücadele ve vergide adelet kampanyası kapsamında topladığı imzaların ardından Gebze Eski Çarşı'da basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı EMEP Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar okudu.

Açıklamada; “Vergide adelet için servet vergisi getirilsin”, “Asgari değil insanca bir yaşam istiyoruz” slagonları atıldı.

Akar, kampanya kapsamında toplanan imzaların EMEP milletvekilleri tarafından Meclis'e taşınacağını belirterek, "Ancak biliyoruz ki yoksulluğu ortadan kaldıracak olan yalnızca imza toplamak değil, örgütlü mücadeleyi büyütmektir. Bugün imzalarımızı teslim ediyoruz, yarın haklarımız için mücadelemizi daha da büyüteceğiz" dedi.

Açıklamada, haftalardır fabrika önlerinde, mahallelerde ve sokaklarda yürütülen kampanyanın imza toplama sürecinin tamamlandığı ifade edilerek kampanyanın sona ermediği, imzalarla dile getirilen talepler için mücadelenin süreceği vurgulandı.

Basın açıklamasında, "Bizler sadece bir kâğıda imza atmadık; insanca bir yaşam talebimizi ortaya koyduk. Topladığımız her imza, yoksulluğa ve bizi açlığa mahkûm eden sömürü düzenine karşı ortak irademizin ifadesidir." denildi.

Ülkenin emekçilerinin yoksulluğa sürüklendiği belirtilen açıklamada "Bu föylerde yalnızca isimlerimizi değil, emeğimizin sesini bir araya getirdik. Gençleri geleceksizliğe, çocukları MESEM'lerde iş cinayetlerine sürükleyen düzene karşı itirazımızı büyüttük" ifadelerine yer verildi.

EMEP, açıklamasında TÜRK-İŞ verilerine de dikkat çekti. Buna göre dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 120 bin 325 TL'ye, açlık sınırının ise 36 bin 940 TL'ye ulaştığı belirtilirken, milyonlarca işçinin aldığı asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında, barınma, beslenme, sağlık ve eğitim gibi temel ihtiyaçların her geçen gün daha da erişilemez hale geldiği, vergi yükünün ise büyük ölçüde ücretli çalışanların omuzlarına yıkıldığı vurgulandı. Vergide adelet için servet vergisi getirilmesi gerektiği söylendi. EMEP Gebze İlçe Örgütü, imza kampanyasının ardından da insanca yaşam ve adil ücret talepleri doğrultusunda mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

(Evrensel)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
30.07.2026 17:15 / Güncelleme: 18:05

Arda Güler Real Madrid'de ne kadar kazanıyor? Maaşı ortaya çıktı

Real Madrid'in 2026-2027 sezonuna ait maaş listesi ortaya çıktı. Kylian Mbappe zirvede yer alırken, milli futbolcu Arda Güler'in haftalık kazancı da belli oldu.

Arda Güler Real Madrid'de ne kadar kazanıyor? Maaşı ortaya çıktı

Fotoğraf: Real Madrid

30.07.2026 16:45

Denizli'de midibüsün çarptığı servis şoförü öldü

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, emniyet şeridinde midibüsün çarptığı 42 yaşındaki Ahmet Ak, hayatını kaybetti. Kaza bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Denizli'de midibüsün çarptığı servis şoförü öldü

Fotoğraf: DHA

30.07.2026 12:22

Mısır: Amerikan tankeri İHA ile vuruldu

Mısır, Damietta limanında iki gemiye zarar veren yangının sebebinin insansız hava aracı saldırısı olduğunu açıkladı. Saldırı, ABD ve İsrail'in İran'a karşı savaş başlatmasından bu yana Mısır'da meydana gelen ilk vaka oldu.

Mısır: Amerikan tankeri İHA ile vuruldu

Fotoğraf: Aliaksei Smalenski/Pexels

30.07.2026 12:16

Zoonotik hastalıklar için bakanlığa 'eylem planı' çağrısı

Resmi verilerin Sağlık Bakanlığının zoonotik ve vektörel hastalıklar konusundaki başarısızlığını gözler önünde serdiğini belirten Yeni Parti Milletvekili Kayıhan Pala, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na sordu.

Zoonotik hastalıklar için bakanlığa 'eylem planı' çağrısı

Fotoğraf: Engin Akyurt/Unsplash

30.07.2026 18:53

Balıkesir Gömeç'teki orman yangını ikinci gününde sürüyor: 9 mahalle etkilendi, 5 yaralı

Balıkesir'in Gömeç ilçesinde başlayan ve Ayvalık ile Burhaniye'ye yayılan orman yangınına müdahale sürüyor. Tedbir amacıyla 9 mahalle tahliye edilirken, 5 kişi yaralandı; 720 hayvan güvenli bölgelere taşındı.

Balıkesir Gömeç'teki orman yangını ikinci gününde sürüyor: 9 mahalle etkilendi, 5 yaralı

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!