30.07.2026 16:38 / Güncelleme: 16:42

Irak ordusu: Suudi Arabistan’a saldırıların Irak'tan yapıldığına dair hiçbir kanıt yok

ABD ve Suudi Arabistan, Irak’ın 7 bölgesine yoğun saldırılar düzenleyerek Şii milislerden oluşan ve Irak ordusuna bağlı olan Haşdi Şabi’ye ait tesisleri vurmuş ve en az 20 kişi hayatını kaybetmişti.

Irak ordusu: Suudi Arabistan’a saldırıların Irak'tan yapıldığına dair hiçbir kanıt yok

Fotoğraf: engin akyurt/Unsplash

Irak ordusu sözcüsü, Suudi Arabistan’a yönelik saldırıların Irak topraklarından başlatıldığına dair hiçbir kanıt bulunmadığını söyledi.

ABD ve Suudi Arabistan, bu gerekçe ile önceki gece Irak’ın 7 bölgesine yoğun saldırılar düzenleyerek Şii milislerden oluşan ve Irak ordusuna bağlı olan Haşdi Şabi’ye ait tesisleri vurmuş ve en az 20 kişi hayatını kaybetmişti.

‘Haşdi Şabi ulusal savunmanın ayrılmaz bir parçasıdır’

Irak Silahlı Kuvvetleri Başkomutanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Sabah el-Numan, Irak Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. El-Numan, “Saldırıların Irak topraklarından başlatıldığına dair hiçbir kanıt bulunmamaktadır. Hükümet, içeriden yapılacak herhangi bir bireysel eyleme izin vermeyecek ve aynı zamanda sınırların dışından gelen herhangi bir ihlali de kabul etmeyecektir” dedi.

Al Jazeera'nın aktardığına göre El-Numan, ayrıca, “Başbakan ve Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Ali Zeydi’nin Halk Seferberlik Güçleri (Haşdi Şabi) karargahına yaptığı ziyaret ve çeşitli illerde Haşdi Şabi üyelerini hedef alan saldırılarla ilgili ayrıntılı bir brifing alması, Haşdi Şabi’nin ulusal savunma sisteminin ayrılmaz bir parçası olduğunu teyit etmektedir” ifadelerini kullandı.

Iraklı komutan, güvenlik kurumlarının şu anda gelecekteki saldırıları önlemek ve Irak’ın tam egemenliğini korumak için kapsamlı bir güvenlik planı hazırladığını da belirtti.

(Dış Haberler)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
30.07.2026 15:33

Etimesgut Belediyesi operasyonu: Dosyada ne var? Suçlamalar neler?

Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun gözaltına alındığı Etimesgut Belediyesi soruşturmasında; dosyada Sayıştay raporu, MASAK verileri, etkin pişmanlık ifadeleri yer alıyor.

Etimesgut Belediyesi operasyonu: Dosyada ne var? Suçlamalar neler?
30.07.2026 14:56

İran: ABD'nin Zencan'a saldırısında 3 Devrim Muhafızı mensubu öldü

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bugün ülkenin kuzeyindeki Zencan eyaletine düzenlediği saldırıda 3 mensubunun öldüğünü duyurdu.

İran: ABD'nin Zencan'a saldırısında 3 Devrim Muhafızı mensubu öldü

Fotoğraf: elif özlem aydeniz/Pexels

30.07.2026 16:25

Ahbap soruşturmasında Hüseyin Başaran'ın ifadesi: '22 taşınmaz sattım, ödeme yapılmadı'

Ahbap Derneği soruşturmasında gözaltına alınan Hüseyin Başaran'ın emniyet ifadesi ortaya çıktı. Başaran, "Haluk Levent'e yaklaşık 2,3 milyar lira değerinde 22 taşınmaz sattığını ancak satış bedelinin büyük bölümünü tahsil edemediğini" öne sürdü.

Ahbap soruşturmasında Hüseyin Başaran'ın ifadesi: "22 taşınmaz sattım, ödeme yapılmadı"

Hüseyin Başaran | Fotoğraf: Fortune Turkey

30.07.2026 07:35

İsrail Gazze'de yerinden edilenlerin çadırını vurdu: 1'i çocuk 3 kişi yaşamını yitirdi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadıra düzenlediği saldırıda 1'i çocuk en az 3 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail Gazze'de yerinden edilenlerin çadırını vurdu: 1'i çocuk 3 kişi yaşamını yitirdi

Fotoğraf: AA

30.07.2026 10:57 / Güncelleme: 11:43

İstanbul'un en pahalı mahalleleri belli oldu: Metrekare fiyatı 250 bin TL'yi aştı

İstanbul'da konut metrekare fiyatlarının en yüksek olduğu 20 mahalle açıklandı. Listenin zirvesinde 250 bin TL'nin üzerindeki metrekare fiyatıyla Bebek yer alırken, Etiler ve Emirgan ilk üçü tamamladı.

İstanbul'un en pahalı mahalleleri belli oldu: Metrekare fiyatı 250 bin TL'yi aştı

Fotoğraf: Ibrahim Uzun/Unsplash

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!