30.07.2026 15:39

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız: 'Siyasi partiler ‘rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak’ nedeniyle kapılmalı'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Türkiye'de siyasi partilerin temelli kapatılması nedenleri Anayasa'nın 68. ve 69. maddelerinde düzenlenmiştir. Siyasi parti kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da eklenmelidir” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız: “Siyasi partiler ‘rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak’ nedeniyle kapılmalı”

Fotoğraf: ANKA

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, siyasi parti kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da eklenmesini talep etti.

Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye'de siyasi partilerin temelli kapatılması nedenleri Anayasa'nın 68. ve 69. maddelerinde düzenlenmiştir. Siyasi parti kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da eklenmelidir” dedi.

Yıldız Mevcut kapatma nedenlerini şu şekilde sıraladı:

“Tüzük ve program aykırılığı: Siyasi partilerin tüzük ve programlarının Anayasa'nın 68. maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilen esaslara aykırı olması.

Eylemlerin odağı olma: Partinin üyelerinin Anayasa'ya aykırı eylemler işlemesi ve bu eylemlerin parti organlarınca odak haline getirilmesi.

Devletin bütünlüğü: Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, insan haklarına, demokratik ve laik Cumhuriyet ilkelerine aykırı hareket edilmesi.

Suç işleme ve şiddet: Suç işlemeyi teşvik etmek, suç işlemek veya şiddeti savunmak.

Yabancı yardımı: Kanuna aykırı olarak yabancı devletlerden veya kurumlardan maddi yardım almak.”

(Politika Servisi)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
30.07.2026 11:11

Salman Rüşdi'ye saldıran kişi terör eylemine iştirakten suçlu bulundu

Rüşdi'ye 2022'de bıçaklı saldırıda bulunan Lübnan asıllı ABD vatandaşı Hadi Matar'ın davası ABD'nin New York kentinde görüldü. Mahkeme jürisi, Matar'ı "uluslararası terör eylemine iştirak" suçlaması dahil, hakkındaki tüm suçlamalardan suçlu buldu.

Salman Rüşdi'ye saldıran kişi terör eylemine iştirakten suçlu bulundu

Fotoğraf: ActuaLitté/Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0

30.07.2026 12:36

AKP'ye katılacağı iddia edilen Cemil Tugay'dan açıklama

CHP'den istifa eden ve AKP'ye katılacağı öne sürülen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Ben bu memlekete asla ihanet etmem. Böyle bir ihanetin içinde olan herkesle de mücadele ederim" dedi.

AKP'ye katılacağı iddia edilen Cemil Tugay'dan açıklama

Fotoğraf: ANKA

30.07.2026 14:48

Yeni Parti'den basın mensuplarıyla sohbet toplantısı: 'Önümüzdeki hafta 60 ilde örgütlenme tamamlanacak'

Yeni Parti Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, önümüzdeki hafta sonu itibarıyla 60 ilde örgütlenmeyi tamamlayacaklarını söyledi. Aytekin, ardından kongre sürecini başlatacaklarını açıkladı.

Yeni Parti'den basın mensuplarıyla sohbet toplantısı: “Önümüzdeki hafta 60 ilde örgütlenme tamamlanacak”

Fotoğraf: DHA

30.07.2026 12:22

Mısır: Amerikan tankeri İHA ile vuruldu

Mısır, Damietta limanında iki gemiye zarar veren yangının sebebinin insansız hava aracı saldırısı olduğunu açıkladı. Saldırı, ABD ve İsrail'in İran'a karşı savaş başlatmasından bu yana Mısır'da meydana gelen ilk vaka oldu.

Mısır: Amerikan tankeri İHA ile vuruldu

Fotoğraf: Aliaksei Smalenski/Pexels

30.07.2026 11:33

İstanbul’da kaç belediyeye operasyon düzenlendi? Kaç belediye başkanı tutuklu?

İstanbul'da 31 Mart sonrası CHP'li 16 belediyeye operasyon düzenlendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 13 seçilmiş başkan cezaevinde tutuluyor. Kayyım atamaları, meclis seçimleri ve transferlerle 5 belediye el değiştirdi. İşte detaylar...

İstanbul’da kaç belediyeye operasyon düzenlendi? Kaç belediye başkanı tutuklu?

Fotoğraf: Özcan Yaman 

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!