27.07.2026 17:43

ABD'li oyuncu Mark Ruffalo, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya: 'Sen manyak bir katilsin'

ABD'li oyuncu Mark Ruffalo, Netanyahu ile ilgili "Adaletten kaçamazsın. Tarihi de etkileyemezsin. Sen manyak bir katilsin, Binyamin Netanyahu. Her zaman böyle hatırlanacaksın" diye seslendi

ABD'li oyuncu Mark Ruffalo, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya: “Sen manyak bir katilsin”

Fotoğraf: Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America/Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0

ABD'li oyuncu Mark Ruffalo, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'ın görevden alınmasını memnuniyetle karşılayan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu için, "Adaletten kaçamazsın. Tarihi de etkileyemezsin. Sen manyak bir katilsin." ifadelerini kullandı.

Ruffalo, X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, Han'ın görevden almasını memnuniyetle karşılayan Netanyahu'ya ilişkin eleştiride bulundu.

Khan'ın görevden alınmasının İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını ortadan kaldırmayacağını vurgulayan Ruffalo, "Adaletten kaçamazsın. Tarihi de etkileyemezsin. Sen manyak bir katilsin Binyamin Netanyahu. Her zaman böyle hatırlanacaksın." ifadelerine yer verdi.

Soruşturma süreci

UCM Başsavcısı Kerim Han, Mayıs 2024'te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant için tutuklama emri talebinde bulunduktan sonra, kendisine yönelik cinsel taciz iddialarının ortaya atılmasının ardından Mayıs 2025'te gönüllü olarak izne ayrılmıştı.

Martta UCM tarafından görevlendirilen üç yargıçtan oluşan bağımsız bir heyet, BM soruşturmasının Han hakkında "görevi suistimal veya ihlal tespit etmediği" sonucuna varmıştı.

Bağımsız heyetin raporuna rağmen UCM Taraf Devletler Meclisi Bürosu 8 Haziran'da yaptığı toplantıda, Han'ın görevini "ağır şekilde suistimal" ettiği yönündeki kararın ardından Başsavcı'yı geçici olarak görevden almış ve Han hakkındaki nihai kararı, mahkemeyi kuran 125 taraf devletten oluşan Meclisin 24 Temmuz'daki özel oturumunda yapılacak oylamaya bırakmıştı.

UCM Taraf Devletler Meclisi'nde (ASP) 24 Temmuz'da yapılan gizli oylamada mutlak çoğunlukla alınan kararda, Başsavcı Kerim Han "ciddi suistimal ve görev ihlali" işlediğinin belirlendiğini ve Roma Statüsü'nün 46'ncı maddesi uyarınca görevden alındığı açıklanmıştı.

Han'ın avukatları, Kerim Han'ın görevden alındığı oylamada kendilerine savunma yapma ve akreditasyon hakkı tanınmadığını, sürecin hukuka aykırı, usul yönünden adil olmayan ve delillerle desteklenmeyen bir şekilde yürütüldüğünü öne sürmüştü.

Kerim Han, Şubat 2021'de UCM Başsavcılığına seçilmiş ve 16 Haziran 2021'de yemin ederek UCM'nin üçüncü savcısı olarak görevine başlamıştı.

(AA)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
27.07.2026 17:26

MHP Lideri Devlet Bahçeli: 'Figüran ve organizasyon tartışmaları açıklığa kavuşturulmalı'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Son günlerde kamuoyuna yansıyan rozet töreni, figüran ve organizasyon tartışmaları da bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulmalıdır” dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli: “Figüran ve organizasyon tartışmaları açıklığa kavuşturulmalı” Fotoğraf: AA
27.07.2026 15:22

Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe'ye prim kararı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, yeni sezonda futbol takımının motivasyonunu artırmak amacıyla Şampiyonlar Ligi turları ve Süper Lig derbileri için özel prim sistemi hazırladığı öne sürüldü.

Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe'ye prim kararı

Fotoğraf: DHA

27.07.2026 12:55

UEFA Konferans Ligi'nde tur mücadelesi başlıyor: Rövanş programı belli oldu

UEFA Konferans Ligi 2. eleme turunda rövanş maçları yarın başlayacak. İlk maçta Inter Turku ile 1-1 berabere kalan Başakşehir, 30 Temmuz Perşembe günü Finlandiya'da tur bileti için sahaya çıkacak.

UEFA Konferans Ligi'nde tur mücadelesi başlıyor: Rövanş programı belli oldu

Fotoğraf: AA

27.07.2026 14:38

Galatasaray Christian Pulisic için 40 milyon avroyu gözden çıkardı mı? Okan Buruk'tan 'şimdilik' mesajı

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'a, Milan forması giyen Christian Pulisic'in menajerler aracılığıyla önerildiği iddia edildi.

Galatasaray Christian Pulisic için 40 milyon avroyu gözden çıkardı mı? Okan Buruk'tan 'şimdilik' mesajı

Fotoğraf: Bryan Berlin/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!