Pakistan'da son bir ayda yağış ve seller nedeniyle 109 kişi hayatını kaybetti
Pakistan'da ülke genelinde etkili olan şiddetli yağışlar ve seller nedeniyle son bir ayda 109 kişi yaşamını yitirdi.
Fotoğraf: DHA
Lahore – Pakistan Ulusal Afet Yönetim Kurumu, ülke genelinde etkisini sürdüren muson yağmurları ve sellere ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamada, 26 Haziran'dan bu yana şiddetli yağışlar ve seller nedeniyle 109 kişinin hayatını kaybettiği, ölümlerin büyük bölümünün ev ve çatıların çökmesi sonucu meydana geldiği belirtildi.
Hayatını kaybedenlerin yaklaşık yarısının Hayber Pahtunhva eyaletinde olduğu kaydedilen açıklamada, şiddetli yağışların süreceği uyarısında bulunuldu.
(AA)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et